משכנתא.. הלפ

gala lo

New member
משכנתא.. הלפ

סבתא שלי קונה עכשיו דירה, היא גמלאית עם הכנסה של בסביבות 7500 שקל והיא צריכה הלוואה של 35000 דולר מה מי מו..? אני פשוט לא סומכת עליה שתלך ותשאל ותברר מה יתאים לה, היא פשוט תכנס לבנק הראשון שהיא תראה ותקח משכנתא ולאור בורותי הגמורה בכלכלה חשבתי שאולי יש משהו שהיא מפספסת וכדי שתדע. +ראיתי במקרה בעיתון שיש מין תקצירים כאלה של התוכנית ההיא של פיני גרשון.. מישהו יודע איך אני יכולה להשיג את המאמרים מהשבועות הקודמים..?

רונאל1

New member
כמה עקרונות חשובים

1. אני מציע שמישהו מכם ילווה אותה, גם שני אנשים לא מבינים זה יותר טוב מאחד כזה. 2. בהנחה שההכנסה שלה היא שקלית וצמודה למדד (אנא בדקי, רוב הסיכויים שזה המקרה), כדאי שתיקח משכנתא שגם היא צמודה למדד ולא נניח צמודה לדולר או למשהו אחר. 3. בהנחה שיש לה את רוב הסכום לדירה (ואני מניח לפי הסכומים שציינת שיש לה את הרוב המכריע של הכסף, אבל תקני אותי אם אני טועה), שתיקח משכנתא לטווח ארוך יחסית, למרות גילה המתקדם, על מנת שלא תצטרך לשאת בעול של תשלומים חודשיים שוטפים ולהיות תלויה בעזרה כלכלית מילדיה. בגיל הזה מקובל בעולם לקחת אפילו משכנתא הפוכה מאותה סיבה (כלומר נותנים לקשיש כסף עכשיו בתמורה לשעבוד של דירתו והחזרת הסכום בעת פטירתו למשל). שלא תחשוש לקחת משכנתא ל-15 או 20 שנה אם מאשרים לה כזו. 4. כדי שיהיה לך מושג: החזר חודשי של משכנתא בסכום הנ"ל בריבית של כ-5% לשנה, יהיה כ-1,200 ש"ח בחודש ל-15 שנה, או 1,000 ש"ח בחודש ל-20 שנה. כך יוותרו בידי סבתך משהו כמו 6,000-6,500 שקל נטו בחודש למחיה, סכום בהחלט סביר בגיל הזה. 5. ריבית קבועה או משתנה - לא מאוד משנה בגילה, אבל כדי לנטרל סיכונים לכאורה עדיף לה לקחת משכנתא בריבית קבועה ולא להיות תלויה בשינויי ריבית שיכולים להקפיץ או להוריד את גובה החוב ואת ההחזר החודשי הנגזר ממנו. 6. תלכו ל-3-4 בנקים ולא לאחד. אם יסכימו לקבל אותך לבד - תלכי איתה לפגישה הראשונה, קחי את כל הפרטים הרלוונטיים שישאלו, ותמשיכי לבד לבנקים נוספים - אפשר להתמקח על הריבית ולחסוך לא מעט כסף! אל תפשפשי יותר מדי בתקצירי פיני גרשון. חפשי באינטרנט באתרים של משכנתאות, תשאלי אנשים שאת סומכת עליהם ותעזרי לה.

gala lo

New member
תודה רבה על התגובות+פרטים

הרב המכריע לקניית הדירה הוא ההלוואה.. זו דירה בערד.. 51000. אם בחישוב שלך נכנסה ההנחה שהכסף שנותר מספיק לה למחייה, ראוי לציין שאני (נכדה בת 16..) גרה איתה ולומדת בבית ספר פרטי שהיא משלמת- 600 שח בחודש. היא חזרה אלי עם הצעה למשכנתא שהיא קבלה איפשהו ל9 שנים, בסביבות 1500 בחודש. (חישובים זה לא הקטע שלי, במיוחד לא בשעות האלה, ומשום מה המחשבון עושה לי דווקא.) אני אבדוק באתרים. ושוב תודה..

למעלה