משכנתא בהולנד

AshkA_

New member
משכנתא בהולנד

היי,

התחלנו גישושים בנוגע לקנית בית באמסטרדם.
ערכנו פגישות היכרות ראשוניות עם מתווכת ועם יועץ משכנתא.

אשמח לשמוע מניסיון של חברי הפורום בנושא -
* האם באמת כדאי לשלם לשירות של Makelaar?
* האם לרוב נעזרים בשירותיו של יועץ משכנתאות או ניגשים ישירות לבנקים ושאר גופים?
* מה הסיפור של קרקע בבעלות העירייה שחוכרים אותה ל-X שנים או משלמים תשלום שנתי על הקרקע?
אני רואה ב-funda שהמון דירות הן כאלה. הקונספט הזה מרתיע אותי, אבל אולי זה בגלל שאין ממש דברים כאלה בישראל וזה לא מוכר.
* סוגי משכנתאות ואופי חלוקתן - אשמח לשמוע על אופי משכנתאות שלקחתם (כמובן, אם לא מפריע לכם לשתף).
* טיפים כללים ודברים שצריך לשים לב/לקחת אותם בחשבון

אני מניחה שיעלו לי עוד שאלות בהמשך.
תודה מראש,
AshkA

תשובה חלקית-

1- לא. יש כל כך הרבה היצע היום שאין סיבה לקחת מתווך לקניית דירה ועוד לשלם לו.
2. כן. יועץ משכנתאות ידאג למשכנתא בתנאים אופטימלים שיתאימו לכם. עבודה ישירות מול הבנק תדאג לתנאים אופטימלים שיתאימו לבנק. אמנם יועץ משכנתאות יעלה לכם, אבל בשיקלול של כל התשלומים שתצטרכו לעשות בשנים הבאות, זה משתלם.
3. הקונספט קיים, בדרך כלל זה אומר מחיר זול יותר על הדירה, ותשלום שנתי לעירייה על הקרקע. צריך לבדוק מה התנאים, ועד מתי הקרקע בבעלות העירייה, מה קורה לאחר מכן, כל מקרה לגופו.
4. סוגי משכנתאות- יש מליון, אי אפשר לפרט, וזה תלוי גם בנתונים הפיננסים שלכם, בשביל זה צריך יועץ משכנתאות.
5. בנוסף למחיר שסגרתם על הדירה, קחו בחשבון הוצאות יועץ משכנתאות, מס קניית דירה, הוצאות נוטריון להעברת בעלות, הוצאות העברה, הוצאות שיפוצים ותוסיפו על זה תמיד עוד אקסטרה....

זהו בערך, ואם אתם מחפשים גם מחוץ לאמסטרדם, אנחנו מוכרים דירה מקסימה, משופצת קומפלט באיזור יוקרתי, 20 דקות ברכבת מאמסטרדם, פרטים בפרטי. בהצלחה!

ועוד-

נזכרתי בעקבות כתבה בעתון היום, לא לקחת משכנתא שמבוססת על תיק השקעות, אבל מצד שני לא נראה לי שיש כיום יועץ משכנתאות, שימליץ לכם לקחת משכנתא כזו....

למעלה