משכנתא או חיסכון

dadi1

New member
משכנתא או חיסכון

שלום לכולם אני כנראה עומד לקנות בית להשקעה בקרוב וברצוני לשאול את המומחים מה עדיף לעשות. יש לי כסף שמושקע בקרנות נאמנות ע"י חברת ניהול על סך של בערך 400000 ש"ח ואילו הבית אמור לעלות לי משהו כמו 540000 ש"ח. האם כדאי לי לקחת משכנתא ולהשאיר את הכסף המושקע במקומו? מאחר והריבית על המשכנתאות כיום זול והתשואה על ההשקעה שלי תהיה גבוהה משמעותית( כך אני מקווה לפחות)אולי עדיף לי לקחת משכנתא מלאה. ועו דבר - האם אני יכול לקחת משכנתא מלאה ונגיד לאחר שנתיים בערך אני יכול לפרוע את כולה ללא קנסות? האם יש מסלול כזה? ואם אין כזה מסלול- כמה קנס משלמים בדרך כלל? תודה על הסבלנות והמענה דדי

אמיר72

New member
כמה נקודות למחשבה

באופן עקרוני אין הגיון לקחת משכנתא ולשלם סתם ריבית כאשר יש לך סכום כסף בצד. נכון שהריביות על משכנתאות נמוכות יחסית, אך מי יתקע לידך שכספך יעשה תשואה גבוהה מריבית המשכנתא ? לגבי פרעון מוקדם של המשכנתא - אפשר לעשות זאת. השאלה אם יש או אין קנס תלוי בריבית בה נלקחה המשכנתא המקורית למול רמת הריביות בשוק - אם ריבית המשכנתא נמוכה ובזמן הפרעון ריביות השוק גבוהות יהיה הקנס נמוך יחסית (שכן הבנק יכול למחזר את המשכנתא בריבית טובה יותר עבורו עכשיו) ולהפך - משכנתא בריבית גבוהה שמוחזרת בתקופה של ריביות נמוכות יכולה לספוג קנס גבוה יחסית. בכל מקרה, ישנם כללים ברורים ונוסחת קנס שנקבעה ע"י בנק ישראל ואפשר לבררה בבנק.

למעלה