משכב זכר

yenergy

New member
משכב זכר

אחד הרבנים שהתייעצתי איתם בעבר אמר לי משהו מאוד מעניין. הוא נזהר מאוד כשהוא אמר את זה, ונראה לי שהסיבה היחידה שהוא אמר לי את זה היתה כדי שאני לא אתאבד או משהו כזה (ככה הוא חשב אז. זה היה אחרי ה "פעם הראשונה" שלי. לא לדאוג. לעולם לא יקרה) בכל אופן - בהמשך למפגש המרתק שהיה השבוע, שבו דנו על הקונפליקט המענה שבין דת, אמונה והומוסקסואליות, "אשר אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא" נזכרתי בדברים שהוא אמר לי הייתי אכול רגשות אשמה, והייתי בטוח שאלוהים מחפש אותי (הייתי אז בן 17 או משהו כזה) אז הוא אמר לי כזה דבר - אם אלוהים אוסר לעשות משהו, ויש לאדם תאווה לעשות את זה ברמה כל כך גדולה, עד למצב שאין לו שליטה על הדברים, ועד למצב שזה ממש כנגד הטבע וזה חורג מהדברים הנורמלים - כנראה שזה סוג של חוסר שפיות. הדין בהלכה לשוטה הוא שבאופן עקרוני הוא פטור מאחריות - זאת אומרת - הוא לא חייב במצוות עשה שהזמן גרמן בוודאי - ואם אני זוכר נכון הוא לא חייב במצוות עשה בכלל. בנוגע למצוות לא תעשה - זה כבר שאלה.אבל עדיין מכיוון שהוא מוחזק כלא בר דעת - הוא פטור. ולכן אדם שחווה משיכה מינית לגברים הוא בוודאי שוטה (מכיוון שזה נגד הטבע האנושי וכו') ולכן הוא פטור - אבל אסור. בקיצור - שתי נקודות לרב על מציאת פטור הלכתי למשכב זכור, מינוס שתי נקודות לרב על התייחסות להומוסקסואליות כמחלת נפש. אבל אני חייב להגיד שאני מקבל את דעתו להלכה - אני לא מסוגל לחשוב על חיים בלי יחסי אישות - גם בין גברים. ואגב - אני לא מבין את הגבולות של המגע הפיזי. הרי כל מגע פיזי בין גברים יוביל בסופו של דבר לאיסור - בין עם מדרבנן ובין עם מדאורייתא. אני חושב שזה מלכוד 22 אז שחררתי. אבל באמת - יש פה הרבה אנשים שהם מגדירים את עצמם אורתודוכסים. איך מסתדרים?

seregon7

New member
אין ספק שאנחנו במצב לא קל.

וכביכול הבחירה שנותרה לנו היא על איזה איסור לעבור. אכן עסק ביש! אני אישית רוצה להאמין שהקב"ה לא היה מכניס אותנו למלכודת שכזו ועל כן ניתן להגיע לפיתרון ואפילו לאחד שלא חורג מההלכה. מעבר לזה, כל מה שאדם עושה בחדר המיטות שלו הוא עניינו שלו ולא שלי.

yenergy

New member
הממ....

יודע מה? אני שחררתי. מבחינה פיזית - אני מכבד את הרצונות של הפרטנרים שלי. החלטתי - שיש עוד כל כך הרבה דברים שאני צריך / יכול להשתפר בהם חוץ מזה - שהם קודמים. אני מאמין בכל ליבי שלאלוהים לא באמת איכפת. שהוא הוריד את התורה לארץ לטובתנו, כדי שנהיה מאושרים ונצמח. אני חושב שאדם דתי שמסוגל לחיות ב ד' אמותיה של ההלכה ומאושר בהם - יחיה חיים מאושרים. אבל לא כל אחד יכול, ואני מאמין שאלוהים לא מצפה לזה מכל אחד. וכל אלא ששואלים איפה הקו האדום - התנ"ך וחז"ל כבר נתנו את התשובה לכך - דורו של אחאב הגמרא מספרת שתקופתו של אחאב היתה תקופה של שגשוג ומדוע - מכיוון שהם שמרו על מצוות של בן אדם לחבירו. ברגע שאחאב הפר את התנאי הזה- במעשה נבות (בעצתה וברצונה של אשתו המושחתת איזבל) אלוהים שלח אליו אל אליהו. לא רגע לפני? ספר התנ"ך יותר משהו ספר היסטוריה בא ללמד מוסר. מהסיפור הזה אנו למדים שבן אדם לחבירו חשוב לאין ערוך מבן אדם למקום. העבירה שהומו יכול לעבור היא עבירה מקומית, בן אדם למקום בלבד, ואין בה פגיעה של אדם לחבירו (במידה והכל קורה בהסכמה כמובן). לעומת זאת, הפגיעה שלהט"בים סובלים בעולם הדתי היא בן אדם לחבירו מובהק. ברור לי שבדין שמיים אני אזכה. חבל לי שחברי הסטרייטים הדתיים לא מבינים את זה. אבל... אולי זה בדיוק השיעור שאנו צריכים ללמד את העולם הדתי. לילה טוב. אנרג'י

למעלה