משך חיים של הנגיף

alon_o

New member
משך חיים של הנגיף

רציתי לדעת כמה זמן הנגיף יכול להתקיים "בחוץ" למשל על מחט זרוקה. אתמול נדקרתי מעצם לא ידוע במקום שבו "מסתובבים" נרקומנים ורציתי לדעת מה הסיכון... בתודה מראש.

בדיןק מה שלי קרה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ישבתי בבית קפה במינכן בטיול שהיינו לפני חצי שנה בערך. הייתי צריכה לשירותים, נכנסתי ,שמתי טונות נייר טואלט על האסלה והתיישבתי... לא הרגשתי דקירה- אבל כשקמתי ושמתי את המכנסיים הרגשתי הרגשה מוזרה בחלק העליון הפנימי של הרגל- ממש ליד איבר המין, זהכל כך הציק לי שאחרי שיצאנו מהמסעדה ההיא נכנסתי לחנות בגדים ובדקתי בתאי המדידות מה קורה שם..ואכן הייתה לי שם דקירה עם טיפת דם שיצאה ממנה. נכנסתי להיסטריה!!!!!!!! השירותים היו מלוכלים ואומנם לא ראיתי מחט בשירותים או בשום מקום- אבל ד"ר- יכול להיות שפספסתי?? יכול להיות שאני צריכה עכשיו להיבדק לאיידס?? אני נשואה + המשפחה שלי תתמוטט אם יקרה לי דבר כזה עכשיו!!!!! מה שכן- היו שם כמה זבובונים כאלה שריחפו באויר- אולי אחד מהם עקץ אותי??? אנינלא יוטדעת מה לעשות, התביישיתי ואפילו הדחקתי את המקרה..אבל כשראיתי פה את ההודעה החלטתי לספר.. ד"ר אני ממש בחרדה עכשיו...הרבה יותר ממה שהייתי בהרבה זמן כי פשוט שכחתי מהמקרה.. מה לעשות????? בבקשה תייעץ לי!!

תשובות

נגיף איידס חדל להיות מדבק מרגע שיבש הנוזל בו הופרש.אם לא נראה דם על המחט אין חשש להדבק בה באיידס. קיים חשש להדבק בנגיף דלקת כבד B בדרך זו, ולכן אם עוד לא חלפו 14 יום מאז הארוע, רצוי היה לקבל בהקדם מנה ראשונה של חיסון פעיל נגד נגיף דלקת כבד B אם עוד לא חוסנתם נגדו בעבר. מכיוון שחלפה חצי שנה מאז ארוע מינכן אין צורך בשום פעולה מונעת. אינך צריכה להבדק באיידס עקב ארוע זה.

תשובה לalon_o

איידס אינו עובר כך,אך דלקת כבד B כן. ראה תשובתי להלן. מכיון שזה היה אתמול, אני מציע שהיום תתחיל לקבל במרפאת קופת חולים שלך את המנה הראשונה של החיסון הפעיל נגד דלקת כבד B,אם לא חוסנת נגדו.יעוץ נוסף קבל ממני בטלפון.

למעלה