משירי השבת

משירי השבת

"אשת חיל מי ימצא ורחק מפנינים מכרה בטח בה לב בעלה ושלל לא יחסר גמלתהו טוב ולא רע כל ימי חייה דרשה צמר ופשתים ותעש בחפץ כפיה היתה כאניות סוחר ממרחק תביא לחמה ותקם בעוד לילה ותתן טרף לביתה וחק לנערתיה זממה שדה ותקחהו מפרי כפיה נטעה כרם חגרה בעוז מתניה ותאמץ זרעותיה טעמה כי טוב סחרה לא יכבה בלילה נרה ידיה שלחה בכישור וכפיה תמכו פלך כפה פרשה לעני וידיה שלחה לאביון לא תירא לביתה משלג כי כל ביתה לבש שנים מרבדים עשתה לה שש וארגמן לבושה נודע בשערים בעלה בשבתו עם זקני ארץ סדין עשתה ותמכר וחגור נתנה לכנעני עז והדר לבושה ותשחק ליום אחרון פיה פתחה בחכמה ותורת חסד על לשונה צופיה הליכות ביתה ולחם עצלות לא תאכל קמו בניה ויאשרוה בעלה ויהללה רבות בנות עשו חיל ואת עלית על כלנה שקר החן והבל היופי אשה יראת יהוה היא תתהלל תנו לה מפרי ידיה ויהללוה בשערים מעשיה" משלי פרק לא' פסוקים י' - לא'

Governor

New member
אני מחפש מדפסת מיוחדת היכולה

להדפיס על גבי ניר רך ועל גבי מגבונים לחים. זה מאד שמושי... 0284392570

Governor

New member
את האימבציליות שלך לא נתן להסיר גם

בשיוף ע"י התזת חול. היא אינטגרטיבית בכל תא מגופך... 0284392570

RONI999

New member
אם כבר כתבת את השיר-אז...

שימו לב-שכמעט לאורך כל השיר, השיר אולי יכול לתאר את הסבתא שלך... וגם זה לא תמיד... ובשום פנים ואופן לא את אישתך, חברתך או אפילו אמא שלך... פשוט שיר ענתיקה-שאני חושב שעושה לנשים עוול (כמו רוב התורה-רק שכאן השיר אמור להלל את האישה, מה שהוא לא בדיוק עושה...) צר לי אם בדרך הזאת אתה מהלל את אישתך... אני חושב שאם אישה מרגישה מוערכת משיר כזה, אז היא נימצאת בבעיה מאוד חמורה של חוסר הערכה עצמית... סתם נקודה למחשבה...

סתם נקודה למחשבה

מדבריך נראה כי יש לך בעיה השקפתית בכל הקשור לחיי נישואים, חוץ מזה השיר הזה נכתב ע"מ להלל את החכמה ולכן הוא נכתב בלשון נקבה.

RONI999

New member
בעיות בחיי הנישואים....

אני אפילו לא נשוי... השיר מנציח את מעמדה של האישה במטבח... זה מה שהפריע לי... וזה בעצם מה שלא מפריע לך... יחי ההבדל הקטן... ויפה-פעם ראשונה אני שומע את התירוץ הזה למה השיר הזה קיים... תימצא משהו משכנע יותר...

מטבח?!

חיפשתי וקראתי בעיון ולא מצאתי כל קשר. מה שכן מצאתי זה: האשה המתוארת עוסקת במסחר ("הייתה כאניות סוחר..."), בחקלאות ("מפרי כפיה נטעה כרם"), ובטקסטיל ("ידיה שלחה בכישור...", "סדין עשתה ותמכור"). ועקב כך היא אמידה ("שש וארגמן לבושה"). היא חרוצה ("ותקם בעוד לילה", "לא יכבה בלילה נרה"), אלטרואיסטית ("כפה פרשה לעני..."), חכמה ולומדת תורה ("פיה פתחה בחכמה ותורת חסד על לשונה"), מאמינה ("אשה יראת ה'") והיא זו שאחראית בעצם לכך ש"נודע בשערים בעלה". החיסרון היחיד של אותה אישה דמיונית הוא שככל הנראה היא איננה יפה, אבל התנ"ך תומך (וכמובן, בצדק) בגישה של "שקר החן והבל היופי".

RONI999

New member
זה ביטוי...

לא הכוונה במטבח-כי לזה באמת לזה בשיר אין זכר... הכוונה היא יותר לכך שהאישה אמורה להיות בבית... ואם היא עובדת, אז שתעבוד במקצועות שנחשבים "נשיים" שימי לב במה לפי דברי המשורר האישה עוסקת... ושימי לב מה בעלה עושה... (יושב לו עם זקני העיר...פעם מישהו אמר לי שזקני העיר הם בעצם הכחמים של העיר והבעל בא לבקש את עצתם-נגיד וזה נכון-למה האישה לא יכולה לבקש את עצתם?) אני חושב שהשיר הזה מייצג יפה מאוד את החברה החרדית של ימיינו... האישה עובדת בעבודות הבית, עובדת בחוץ בעבודות של "נשים-כגון מזכירה, פקידה או גננת-והבעל לומד כל היום בישיבה... ואני לא אומר את זה בתור פינימיסט כי אני לא אחד כזה-אלא בתור אדם שאיכפת לו משיוויון בין עם זה נשים-גברים, ובי עם זה עולים חדשים-צברים וכו' וכו' לא צריכה להיות אפליה לאף מגזר, וזה מה שהשיר הזה מציג-לדעתי הוא פסול...

אמורה להיות בבית? מקצועות נשיים?

על זה בדיוק כתבתי- שהמקצועות גבריים לחלוטין. מה נשי במסחר? חקלאות? הבעל לא כל היום "יושב עם זקני העיר" אלא שכאשר הוא יושב הוא מכובד, בגלל אשתו. ומי אמר שהאשה לא יכולה לשאול? מהפתיחה "אשת חיל מי ימצא ורחק מפנינים מכרה" ברור שזה מצב נדיר ולא היה מקובלשהאיש ילמד בשעה שהאשה עובדת, אלא זה שבח למי שעושה לפנים משורת הדין ועובדת. לא בא הדבר כמובן לפטור את הבעל אך ורק לשבח את האשה, תפסיקו למצוא את ה'אפליה' כביכול בכל מקום. השיר לא מציג כל אפליה ובוודאי שצריך להיות שוויון (אם כי לא נוסח סדום).

עוד משירי השבת בקרוב!!!

למעלה