משיכת כסף

hila45

New member
משיכת כסף

האם קל למשוך כסף מכספומט / מהבנקים בסין? האם יש סכום מינימום / מקסימום למשיכה? מה העמלה? אשמח לטיפים בנושא משיכת כסף ותשלום בכרטיס אשראי, הילה.

אבישיaa

New member
כספומט

שלום לגבי משיכת כספים,כעקרון אפשר לינסוע רק עם אשראי ולא עם מזומן אבל ממש מומלץ שיהיה גם כסף מזומן בארנק. זה כעיקרון תלוי באיזה ערים את נמצאת ,בערים גדולות זה יותר פשוט במקומות קטנים אין מה לעשות עם כרטיס אשראי. לפעמים גם הכספומט פתאום מפסיק לעבוד עם כרטיסים זרים לכמה ימים. זה אפשרי ודיי פשוט ,רק שלפעמים זה גורר קצת מאמץ אבל עדיף שיהיה רזרבות במזומן אבישי

GnomeBubble

New member
לא כל הכספומטים עובדים

עם כרטיסי אשראי זרים. זה הולך לפי בנקים, ערים (קטנות/גדולות), ולפעמים אפילו לפי סניפים. מנסיוני Agricultural Bank of China הוא כמעט תמיד מקרה אבוד, ו-Bank of China כמעט תמיד מקבל כרטיסים זרים (אבל קשה למצוא אותו בערים קטנות). אם כספומט לא עובד, לפעמים אפשר לבצע, אפילו בסניפי בנק קטנים יחסית, Credit Advances (או איך שלא קוראים לזה). מדובר פשוט בקבלת מזומנים נגד חיוב בכרטיס האשראי. העמלה על הפעולה הזאת יותר גבוהה ממשיכת כספומט, אבל לא בהרבה ממה שאני זוכר.

yaelp80

New member
מה עם traveler checks

אתם ממליצים? בערים הקטנות יודעים מה זה?

Jinkobill

New member
לקחת בחשבון את העמלה

הכרטיסים הבינ"ל לוקחים עמלה של משהו כמו 2.75% על משיכה בחו"ל, וזה בלי עמלת החליפין שאת משלמת עם המרת המטבעות: יואן->דולר->שקל. אי אפשר להמיר מיואן ישירות לשקל בארץ. בקיצור, מקזזים בכל מקום במדינתנו... אם את מתכננת לשהות תקופה ארוכה, כדאי לך לפתוח חשבון בנק בסין, ולקבל כרטיס משיכה.

SPnage

New member
באיזה כרטיס זה?

במסטרכארד העמלה היא 2.75$ + 0.33% מסכום המשיכה. זה יוצא בערך 15-20 ש"ח עמלה על כל משיכה בהנחה שמוציאים את המקסימום.

Jinkobill

New member
צודק, ושאלה נוספת..

טעות שלי. נכנסתי שוב לאתר של ישראכרט כדי לבדוק, וכתוב שם דבר כזה שלא ראיתי במכשירי בנק אוטומטיים: 2.75$ בתוספת 0.33% מגובה המשיכה. בסניפי הבנק: 5.5$ או 1% מגובה המשיכה, הגבוה מבין השניים (בכפוף לתעריפון). מה הכוונה? "בסניפי הבנק" הכוונה היא לדלפק בבנק?

SPnage

New member
הכוונה

שאתה נכנס לסניף בנק ומבקש שיגהצו לך את הכרטיס תמורת מזומן. זה טוב במקומות שאין כספומט, אבל העמלה יותר יקרה.

Jinkobill

New member
איך ישראכרט?

יודעים שזו המטרה? הרי בשבילם זה כמו גיהוץ גרידא לא? אם כבר - הבנק הסיני צריך לחייב אותי יותר על משיכת מזומן ישירות.

SPnage

New member
הם יודעים

זה לא כמו שאתה מבצע קנייה, כמו שהם יודעים שמשכת ב-ATM הם גם יודעים שביצעת משיכה ידנית. בכל מקרה כמעט בכל מקום, גם בערים קטנות ולא מתויירות הצלחתי למשוך כסף, אז אני חושב שלא צריכה להיות בעיה.

למעלה