משייפת למתחילה....

שאלתתם

New member
משייפת למתחילה....

שלום לכולם,
בתור מתחילה אני צריכה קצת ייעוץ מכם. אשמח אם תוכלו לעזור.
אני צריכה לקנות משייפת אבל אין לי מושג מה לקנות. בעיקרון אני כרגע עובדת על כורסאות ישנות שהחלטתי לשפץ.
מצאתי משייפת מלבנית רוטטת של יונדאי ב 140 ש"ח. האם משייפת כזו תספיק לי או שאני צריכה ללכת על משהו קצת יותר איכותי (ויקר).
אולי שווה להשקיע באחת כזו שגם תכנס לפינות ולאיזורים שהגישה אליהם קשה יותר?
אולי להשקיע בדיסק של משייפת שמתחבר למקדחה? (זו האופציה הכי זולה, אבל הניירות לטש יקרים ואני לא בטוחה עד כמה זה יעיל כמלטשת)

אשמח לשמוע את דעתכם והמלצתכם.

תודה.

yuvaleitan

New member
המלצתי - משע / ציקלינה / scraper

זו האופציה היעילה ביותר, מהירה ביותר, שעושב הכי פחות אבק, מגיעה לרוב הפינות, וכמובן - הזולה ביותר.
לא ארחיב - עשי גוגל, יו-טיוב וכו' ותמצאי טונות חומר לימודי מצויין.
לחידוש משטחי העץ בספות, שולחנות, מיטות וכיו"ב - זו דרך מצויינת להתחיל. שיוף מהיר עדין ידני בסוף - וחידוש הצבע/לכה.
הבסיסי והפשוט ביותר - מלבני. מצויין למשטחים ישרים ומעט קמורים. יש גם בצורות מעוגלות ולפינות חדות. סט שלם יעלה לך הרבה פחות ממשייפת רוטטת זבל'ה, ומיום שתתחילי לעבוד איתו - את תסמכי את ידייך עליו לכל עבודה כמעט (עליי! אני צועק את זה מעל כל במה אפשרית, כולל פה בפורום, ולא רק אני. חפשי פוסטים בעניין)
ב ה צ ל ח ה !
יובל

ronniesh

New member
משייפת

המלצתי, לשיפוץ כורסאות להשתמש בנייר לטש ביד, מקפלים מס' פעמים וכאשר ניסתם הופכים. ליטוש סופי קחי ספוג לטש יש עדין ויש גס.
כאשר עובדים על משטחים לא ישרים מלטשת חשמלית לא ממש תעזור.
רוני

yulevi

New member
בידה ותחליטי משייפת

עדיף אקצנטרית[עגולה] יש לה פעולת ליטוש בסיבוב וזריקה לצד,עדיף על רוטטת שבמצבים מסויימים עם ניירות לטש גסים נשארים סריטות על העץ

64amnon

New member
לדעתי

מאחר ואת עובדת על כורסאות, אז אף 1 מהאופציות שהעלית.
הליך העבודה שאני אימצתי הוא הסרת הלכות הישנות ע"י להב של סכין יפני כשאני משתמש לכול אורך הלהב באחיזת 2 ידיים לכיוון הגוף.
זה בעצם החלק הקשה ברמת הסבלנות.
סט להבים עולה בין 7 ל20 ש"ח תלוי באיכות.
לאחר מכן אין שום בעיה לעבד מחדש ולהכין העץ בהדרגה עם נייר 80 משם נייר 120 מריחת לכה חדשה ולאחר יבוש שיוף עדין בנייר 320 ושוב לכה.
באשר לרוטטות מיועדות יותר למשטחים ישרים ולא למעוקלים כשגם הטובות שביניהם מתקשות לעשות עבודה מאחר והנייר נסתם מהר מהלכה הישנה, אל תתפתי לקנות מכשיר זול בכל מקרה,
צלחת שיוף לדיסק תגרום לך לירידה ושקעים בחומר, ושוב זה אביזר שמיועד לביצועים אגרסיבים.
מקווה שעזרתי

יעקב טמ

New member
אין פתרון אחד

לעבודה כזו נדרש צירוף כלים. אקסצנטרית לשטחים הישרים. סוג הנייר תלוי ברמת הליטוש. מן הסתם תזדקקי לכמה סוגים . ובנוסף ליטוש ידני לפינות ולקימורים או עם ציקלינה אבל לדעתי הציקלינה מצריכה קצת מומיות. כך שתידרשי להתנסות. זאת כמובן תלוי במצב הרהיט שאת מלטשת

isalamon

New member
מלטשת DEWALT

קניתי לא מזמן DW26453 DeWalt מלטשת אקצנטרית מעולה בעלת מהירויות משתנות
ביחס למחיר (בסביבות 500 פלוס) לדעתי המשתלמת ביותר בקטגוריה
בהצלחה

שאלתתם

New member
תודה רבה לכולם על העזרה.

למעלה