משיט 30 ומשיט 60

generala

New member
משיט 30 ומשיט 60

שלום לכולם, כמה שאלות: 1. כמה זמן לוקח בממוצע להוציא רשיון משיט 30 אם יוצאים מנק' הנחה שלפני התהליך נלמדה רוב התיאוריה וכן יש ידע מוקדם בהנדסת חשמל ? באיזה פרק זמן מדובר בד"כ ? 2. איך ניתן להצטרף למסע בינלאומי ל-8 ימים (מהם לפחות 4 רצוף) כדי להשיג את הרשיון הנכסף של משיט 60 ? 3. האם משיט 60 רשאי להשיט בתשלום (כלומר כמו משיט 50) ? או שצריך משיט 50 בשביל זה ? תודה מראש לעונים :)

mercator

New member
תשובות קצרות.

1. משהו כמו חצי שנה אבל זה תלוי בך. 2. דרך בתי ספר, מועדוני שייט, חברים, ולפעמים בפורום הזה.. 3. נראה לי שאתה מתבלבל: משיט 50 זה לגוררת!! למשיט בשכר אתה צריך רשיון 40! לזה אתה צריך שנה עבודה כאיש צוות, מבחן תאוריה, כיבוי, הנצלה וקשר. ראה רשימה מדוייקת באתר של מנהל הספנות. 4. בהצלחה.

generala

New member
שאלת המשך

1. האם יש בי"ס שמוכר ע"י המדינה לקבלת רשיון ויש לו מועדון איכותי שמלמד בחיפה ? חשוב לי חיפה כי זה יכול להשתלב מעולה אחרי העבודה... 2. כשאומרים איש צוות ל- 8 ימים, מתכוונים למשיט כאשר זה מתבצע במשמרות וכל יום שעובר נחשב כיום שלם למניין ? 3. האם בחו"ל במידה ויש לך רשיון 30 (או 60 ליציאה מגבולות אותה מדינה) ישראלי ניתן להפליג ללא המרת רשיון או הוצאת חדש ? או שזה פר מדינה ? תודה על המענה המהיר !!

mercator

New member
תשובות המשך

בחיפה??? אני בטוח שחברים בפורום שמכירים, ימליצו לך על מקום טוב. כנראה במסר (בעיה של פירסומת...) כן משמרות. אף אחד לא מצפה שתשאר "על ההגה" שמונה ימים ללא שינה.

generala

New member
יש 2

יש 2 פרטים שלא הבנתי, 8 ימים משמרות לא מחושבות לפי שעה אלא לפי יום נכון? כלומר אם אני עושה משמרות של נניח 6 שעות ביום, אותן 6 שעות ייחשבו לי כיום למניין נכון ? ודבר נוסף, איפה בד"כ נוהגים הרוב ללמוד ? הנחתי מתגובתך כי חיפה לא כ"כ נפוצה

gindor

New member
משיט 30 ומשיט 60

אתה מוזמן ללמוד ולהוציא את הרשיון איתי אני נמצא בתהליך דומה וגם חיפאי ברכות גינדין [email protected]

למעלה