משיט 30 או iyt ?

esp8266

New member
משיט 30 או iyt ?

אני יודע שזה נשאל כבר, וקראתי את המאמרים , אבל אני רוצה לחדד .

ישראל מכירה רק משיט 30 .
מצד שני משיט 30 מוכר בחלק מהמדינות .

קורס iyt שיוקרתי יותר, מוכר בכל העולם אבל לא כאן ומצריך נסיעה ושהיה בחול לצורך הקורס .

לוגית, לכאורה, משיט 30 עדיף, כי הוא מוכר גם כאן וגם שם . אבל הבנתי שבפועל לא כל המדינות מכירות בו .

מישהו יכול לעשות סדר בקצרה- איפה משיט 30 מוכר, ואיפה ממש לא ? שאפשר לקבל איזה שהוא מושג איפה אוכל להפליג איתו . (כל איי יוון? איטליה? תאילנד? קריביים? )

תודה רבה.

gb228

Active member
ברגע שתגדיר כוונות - התשובה קלה

אם אתה רוצה להפליג בחופי ישראל (בין אם במסגרת מועדון או סירה שלך) - אין לך ברירה, צריך 30 - גם אם יש כמה מקומות שלא מכירים בו
אם אין לך כל כוונה להפליג בארץ אין שום סיבה לעשות משיט 30

nissim60

New member
בשביל רישיון משיט של IYT המקביל למשיט 30 הישראלי....

אין צורך לטוס לחו"ל. יש בארץ לפחות 3 בתי ספר (חיפה- תל אביב- אילת) שיוכלו לספק לך קורס כזה. הרישיון נקרא YACHT MASTER COASTAL.
כמה נקודות שחשוב שתדע:
א. טווח ההפלגה המותר לך הוא 60 מייל מחוף מבטחים פי 5 ממשיט 30.
ב. הקורס לא מיועד למתחילים חסרי ניסיון - נדרש ניסיון וזמן ימי של לפחות 800 מייל ימי ותעודת מפעיל רדיו. הקורס קצר יחסית המחיר שונה מבית ספר אחד למשנהו.
ג. כמו שאמרו לך כבר הרישיון הזה לא מוכר בארץ אבל מאוד פופולרי ומקובל בעולם.
ד. הכי חשוב הרישיון איננו מסחרי אבל אם תרצה להיות DECK HAND במגה יאכטות מסחריות יהיה לך יתרון על פני כאלו שהם חסרי ניסיון.
ה. בכדי להימנע מקבלת מידע מטעה אני מציע לך לפנות ישירות לגוף המתאים.

esp8266

New member
לא ברור- אז שוב בהסתכלות קצת לוגית

נותרת ברירה אחת , לעשות משיט 30.
כי גם אם מטרתי היא להפליג בעיקר בחול (וזו מטרתי) וכתבת ש- iyt מצריך ידע קודם, ואם אין לי ידע קודם -איך אני משיג אותו ? לא עם משיט 30 ?
נשמע מוזר, קורס בינלאומי יוקרתי למשיטים שמצריך ידע מוקדם- והידע מגיע מאיזה קורס ?? מקריאה תיאורתית ?
לא ברור איזה אופציה זה משאיר לי אם אני מעוניין ב iyt .

nissim60

New member
זה דווקא נורא פשוט...

הידע מגיע מזה שהפלגת בים (וכן, גם מקריאה תיאורטית - הרבה קריאה תיאורטית!).
למשיט 30 אין דרישות מוקדמות - אתה מתחיל מאפס ואם יש לך ידע מוקדם ונסיון בהפלגות זה רק יעזור לך. אתה גם לא חייב ללמוד במסגרת מסודרת אתה יכול לגשת לבחינות העיוניות בכוחות עצמך.
ל- IYT יש דרישת סף לקורס הזה והיא שצברת 30 ימי ים ו- 800 מייל ימי בהפלגה ביאכטה מפרשית או מנועית.

zina71955

New member
ניסים - סתם מתןך סקרנות.

מה זה 30 ימי ים? 24x30 ? כיצד הניסיון והמיילג' הזה מוכח. יומן אישי בחתימת האיש עצמו? בחתימת הסקיפרים בהפלגות אלו? פרטי הפלגות?
ההגדרה שלך מוליכה לאפשרויות זיוף קלות מאוד. כבר היו לי סיפורים בים עם קצינים מתועדים שלא ידעו כיצד לקחת bearing . זה אמנם רק עניין של תרבות פנאי, אבל גם בעסקי תרבות פנאי הים אינו מבדיל בין תפל לעיקר ויש לו את התובענויות שלו.

nissim60

New member
אילן. כמובן שצריך להיות מתועד...

בחתימת הסקיפר או הבעלים של היאכטה וכמובן שיכולים להיות זיופים וכמובן שגם לדעתי התעודות הם רק ניירות ובים כמו בים הבלוף מתגלה במוקדם או במאוחר.

סוניה

New member
זה קשור לתרבות מעבר מבחנים

הרי ברור שמי שעבר הסמכה כזאת או אחרת, בגלל סיבות כאלה ואחרות, ואין לו ידע מוקדם מחפש ומאתר חומר שילמד אותו לעבור את הבחינות. הלמידה האמיתית מתחילה אחר כך, בסערה הראשונה, בשטיל הראשון, בתקלת המנוע הראשונה, דברים שיכולים לשאת מאחוריהם הרבה יותר זמן ומיילג' מהנדרש להסמכה. וכמובן יש את אלה, כמוני למשל, שהפכו לסקיפרים 20 שנה אחרי שהתחילו להפליג, וכבר חוו, למדו, שרפו אצבעות על מיתרים, וטבלו עם הראש הפוך בתא המנוע...

zina71955

New member
בים - כמו בים כאשר הבלוף מתגלה זה עלול להיות מאוחר בכל מקרה.

ענין של תפישת הערך - אחריות. ובאשר לתרבות. כאשר אני רואה בסביבה, ביום כושר שיט, העברת ערכות פירוטכני וציוד כזה או אחר בין יכטות - גם לזה יקרא "תרבות". היא אולי לא השלטת, אבל היא קיימת. אז, לא בכדי הזכרתי את ענין הזיופים.

esp8266

New member
אז שוב... אם אנחנו מפעילים קצת הגיון...

המסקנה ברורה, גם אם אני רוצה את הקורס הבין לאומי(ואני רוצה) אני לא יכול לעשות אותו ללא ידע קודם ואינטואיציה.

וידע, כנראה אוכל לקבל רק ממשיט 30 .

מה שמותיר מסקנה אחת בלבד ...

gb228

Active member
לא הבנת את ההגיון

בקוורס משיט 30 תקבל איזשהו ידע ומעט מאוד נסיון, כלומר הוא לא בדיוק עונה על דרישות הקדם לקורס ה IYT (אפילו הדרישות לקבל משיט 30 בינלאומי פחותות מהדרישות ל IYT)
לעומת זאת אם תצליח לשכנע איזשהו סקיפר לצרף אותך כאיש צוות להפלגת דליברי של סירה , למשל מיוון לארץ, תמורת השתתפות בהוצאות, תענה על דרישות הקדם לקורס ה IYT.
שלא ישתמע שאני פוסל את קורס משיט 30. כפי שציינתי חשוב מה הכוונות שלך בהמשך. אם הן לא כוללות שייט בחופי ישראל הוא ממש לא הכרחי.

esp8266

New member
אני לא בטוח שאני מבין איך אתם חושבים..

אוקי, אז iyt דורש ידע כלשהו שאין לי כרגע .
מכאן נותר שצריך להתחיל לרכוש אותו, תיאורתי ובטח גם מעשי .

האפשרות האחרת שנותרת היא קורס, שאינו של iyt , מה שמוביל אותי לקורס
ישראלי או קורס אחר בחול .
מצוידים בעובדות הנ״ל , האם מומלץ לעשות קורס ישראלי בהנחה ומטרתי היא שכירת יאכטה ובעיקר הפלגה באיים כמו : יוון, סרדיניה, קריביים(?) ,
במידה ולא, האם ישנו קורס אחר כתחליף להתחיל עם התחום ?

או יותר נכון - איפה משיט 30 כן מקובל ללא שום בעיה בעולם ?

תודה.

למעלה