משיח,

מקפיא

New member
משיח,

שאלה שכבר שאלתי פעם, ולא קבלתי עליה תשובה... אתם באמת מחכים למשיח ??? ואם כן, האם אתם מודעים לרעיון שגם אם בטעות נשענת על המתג של החשמל בשבת, אתה צריך לעלות לירושלים עם כבש ולהקריב קרבן... גם אם בטעות בררת עצם בדג בליל שבת, אתה צריך לעלות לירושלים עם כבש להקריב קרבן.... ועוד כל מיני דברים כאלו... אז האם באמת אתם מחכים למשיח ???? אם לא חושבים שהחיים היום הרבה יותר קלים ??? <ולכל הצועקים, לא, אני לא כופר, רק מה לעשות שזה נראה שזה יסבך לנו ת'חיים הרבה יותר מאשר היום???>

תשובה

אני יודע שכשהמשיח יגיע יהיו חיים יותר קלים ויפים, ולמרות זאת יש בי תחושה של פחד גדול כדברי חז``ל שהיו מעדיפים לא לחיות בדורו של עיקבתא דמשיחא, ולגבי העונשים שעתידים להיות על כל דבר קטן הוא לא קיים מכיון שהאדם שיזכה לראות את המשיח הוא אמור להיות זכאי במעשיו, ואם הוא קיים את מצוות הבורא אזי דברים אלו (לשחוט כבש וכו`) קלים בעיניו .

זימj

New member
לא הבנת

מה שכולם לא רצו להיות בזמן הזה זה כי יהיה נסיונות קשים, מצד הצרות הרי רבי עקיבא אמר מתי יבוא לידי מצות ואהבת את ה` אלקיך בכל נפשך, אפילו נוטל את נפשך ואקיימנה, כל חייו הוא השתוקק לה. למות על קידוש ה` זה לא בעיה, הבעיה הקשה היא לחיות על קידוש ה` וחז``ל כשצפו ברוח קדשם את גודל הנסיונות שיהיו אז (כלומר היום שמיום ליום גוברים הנסיונות וההסתר פנים) אמרו ייתי ולא אחמינייה. ועל זה כבר נאמר בזהר ווי למי שיהיה בעקבתא דמשיחא, העצה היחידה לנו היא לעסוק בתורה ובגמילות חסדים.

זימj

New member
תראה נאמר בדניאל

על תקופתינו וצרפתים כצרוף את הכסף ובחנתים כבחון את הזהב וכו` והרשיעו רשעים ולא יבינו וכו` בזהר כתוב וצרפתים כצרוף את הכסף זה הולך על עם ישראל, שהקב``ה ינסה אותו מי ישאר נאמן לקב``ה ומי לא. והרשיעו רשעים זה הולך על הערב שהם באו מהנחש הם הזוהמא שהטיל נחש בחוה, בכל אופן אתה לצערי מהישראל שנגררים אחרי הערב רב. מה יהיה כשיבוא משיח? יהיו חיים גשמיים יותר טובים, חיים רוחניים הרבה יותר טובים, משה רבינו יתגלה, משיח יתגלה, הקב``ה יתגלה, אין לך הבנה בהנאה רוחנית, כי אתה כל כך רחוק ממנה, כל ההנאות הגשמיות של היום זה הנאות של היצר הרע, בגלות הטובה הולכת לסטרא אחרא, כשיבוא משיח הטובה תבוא מהטוב ולא מהרע, בקיצור עצתי לך היא כדי שתנצל מהרשת שהיצר הרע פורש לך כמו דג ששוחה במים ויש מכשולות ומלכודות בים, כך היצר הרע מנסה להפיל בהנאותיו הטמאות חללים, העצה היחידה היא, מה יעשה אדם וינצל מחבלו של משיח? יעסוק בתורה שזה סם חיים, ואין ליצר שליטה על מי שעוסק בתורה. בהצלחה.

זימj

New member
בנוגע לזה שתצטרך קרבן.

אין מילה אחרת שמתאימה אם לא ``שוטה``, היום נניח אתה מחויב מאה קרבנות, אתה תמות אם חיוב למאה כפרות, זה אומר שאין לך תקנה לעולם הבא, אם יבוא המשיח יהיה לך תקנה להביא קרבן ולהתכפר לעולם הבא, אז יהיה תיקון להכל. מה המטרה העיקרית בימות המשיח? לא השפע שיהיה ולא דבר אחר, אלא רק שאנחנו נהיה פנויים לעמול בתורה וללמוד את סודותיה (על ידי משה רבינו ומשיח) ועל ידי כך נזכה לעולם הבא, שנוכל לקנות עולם הבא בשלוה ובנחת. אשאל אותך שאלה, אתה אמרת אני לא כופר אז אתה בעצם מאמין שכל הבריאה מהקב``ה וכל השפע שיש בעולמינו הוא מהקב``ה, אז האם אתה חושב שהקב``ה נתן לנו פה בעולם הנסיון עולם השפל את כל השפע וההנאות שהוא יכול להשפיע? לא! גם לא אחוז, פשוט הוא נתן לנו שפע שאנחנו נצטרך אותו כדי להגיע לעולם הבא! אם כדי לנסות אותנו, אם כדי לתת שכר על מצות שאוכל פירותיהם בעולם הזה, אבל השפע הזה הוא לא נחשב לעומת השפע שהוא רוצה להשפיע לנו ושיהיה שלנו, ושלתכליתו הוא בראנו בעולם הנסיון השפל הזה.

ר זושא 20

New member
מותק תקשיב טוב

החיים שיהיו אחרי שהמשיח יגיע זה לא מה שהעיניים הבשרניות והגשמיות שלנו רואות עכשיו כשהמשיח יגיע אתה כ``כ תשמח לעשות רצון קונך בצורה שא``א לתאר ולשער אז גם במידה וחללת שבת אפי` בשוגג והתחייבת בקרבן אתה תרוץ בשמחה לעשות רצון הבורא קבל על עצמך מהיום לומר בכל יום אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח ואע``פ שיתמהמה אחכה לו בכל יום שיבוא כי רק אז אנחנו נהיה בני אדם אמיתיים היום כולנו בהמות...ודי למבין לילה טוב

אני ממש לא מחכה לו.אולי בעצם

רק לראות מזה בית מקדש וזהו.ואין מצב לכל החראטות שהחרדים מאכילים בקשר לזה שהגויים ימותו

זימj

New member
לא רק הגוים גם החילונים

והיו כל זדים וכל עושי רשעה קש ולהט אותם היום הבא... ויצאו וראו בפגרי האנשים הפושעים בי... זה שאתה לא מאמין לנביא זה בעיה אישית שלך אפיקורס

מירווש14

New member
רגע החיים שלך באמת מאוושרים היום ?!

אולי שלך , אבל מה עם כל האסונות שקוראים לעם ישראל במים האלה?!?! מה עם כל האוונס.1?! הרציחוותת?!?! אני לא יודעת עם אתה לא מחכה למשיח ... כנראה אתה חייי בעולם אחר . בהצלחה לך .

מקפיא

New member
מי אמר לך שהחיים יהיו הרבה יותר קלים

אחרי שהמשיח יבוא ??? יש על זה הרבה מחלוקות, ורוב הפוסקים סוברים שלא יהיה הרבה יותר קל....

וואיי....

..דוגרי הרבה פעמים יצא לי לחשוב על זה.....ולצערי כמו שאני רואה את עצמי אין בי כ"כ את הציפייה למשיח ולא בגלל הקטע של חיים קלים...פשוט אין כ"כ תציפיה.ולגבי "חיים יותר קלים" אני גם רוצה תשובה....

pakapaka

New member
אני לא יודע מה איתכם, אני ממש מחכה לו..

משיח זה חבר טוב שלי והוא בחו"ל, הרבה זמן לא התראינו, אני מקווה שהוא יחזור בהקדם...

למעלה