משיח שלח לי מייל

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
משיח שלח לי מייל

הוא בדרך....קצת פקקים במרכז..... אבל ...אוטוטו...........הוא כבר כאן..........

שקדי

New member
לפני כמה עשרות שנים......

נסעתי באוטובוס.....זה כבר מראה כמה מזמן זה היה ופגשתי בן קיבוצנו שחזר בתשובה והיה בענין המשיח ושאר שטויות הוא סיפר לי בהתלהבות שהמשיח כבר כבר מגיע והראה לי באותות ובמופתים.....ונתן סימנים וכו....... הדבר העיקרי שאני זוכר מהשיחה היה שכאשר הראיתי שמץ קל של פקפוק בביאתו הקרובה של הנ´´ל הוא הביט מי ממש ברחמים על זה שהאור הגנוז לא נראה לי...... וזה היה כאמור מזמן מזמן............

מבלי להכנס לפן הפילוסופי

של המשיחיות, תחשוב שקדי כמה תקוה נטעה האמונה המשיחית בליבו של חברך הקיבוצניק. האמונה שכשהמשיח יבוא ועימו גאולה לעולם מעניקה לרבים כוחות לשרוד.

שקדי

New member
השאלה היא........

האם הישרדות הוא שם המשחק חונה???? או שמא הציפיה למשיח שקר כזה או אחר מונעת מהבן אדם לקחת את גורלו בידיו ולעשות מעשה האאאאאאא?????????

שקדי

New member
הרסת לי את המצברוח..........

אז אני אלך להתאושש ברחיצת כלים מה נשמע חונה??????

ממוצע

יותר טוף ואתמול - ופחות טוף ממחר. תרחוץ כלים טוף טוף ולא להשאיר שיש רטוב הא? והכיור ...... שיהיה נוצץ !

סגולה , שקדי../images/Emo8.gif

רחצת כלים? הפועל חיפה החזירה ברביעיה. תמשיך, אתה מביא להם מזל !

בדיוק באותו משחק סיפרו ש.....

יושב לו ערס וצורח בלי להפסיק אפילו לשנייה. לקראת סוף המשחק נעשה המסכן צרוד. "וואלה, איבדתי את הקול", נאנח הארס. אומר לו זה שיושב לידו: "תמצא אותו אצלי באוזן"... בוקר אביבי רגוע לכולנו.

טרה10

New member
הפועל חיפה.ברגנשטטר מגן שמאלי

אברהמ´לה גינזבורג חלוץ מרכזי שבא מרחובות..ושני מגרשים מכבי והפועל בחיפה.ג´וני הרדי במכבי ופיצלה..והירוקים לא טובים..עד שהגיעו אמר ורוזנטל. ולקחו את הבכורה מהתל אביבים..!ובגדול..! [ואח"כ הקטנצ´יק יעני ברקוביץ´ במנצ´סטר סיטי. שהעדיף להיות ראש לשועלים..] ועכשיו מי שלא אוהד כדורגל..לצאת ולסגור..בהקלקה נוספת. אז ככה הבעיה שאתמול זה היה משחק תחתית..ובית"ר טוב זה כולם יודעים שהניהול על הפנים..וחיפה..חבל על רובי שפירא..אבל לא בטוח שבגלל הכדורגל..! עקרונית לא מביט בקרבות תחתית..אולי בלאומית ששם אין כסף..זה מוצדק! מה שאני לא מבין איך שזה שהם רואים את הגדולים-יונייטד, ריאל, ברצלונה, ועוד אחרים..וחוזרים למגרש ועושים כל הזמן אותו דבר.! למשל אצל ´יונייטד´, ניסטלרוי הזה שמשגע את אירופה..מושך שמאלה מהאמצע.. וכאילו בדרך אגב שולח שמאלית אדירה לפינה הנגדית..כשהמגן שרודף אחריו מסתיר לשוער..! זה לא במקרה זה טכניקה ומחשבה ואימונים אימונים אימונים.! או שקרלוס בריאל מושך לקו השמאלי ואז יודעים החלוצים שההרמה תנחת שלשה מטר מהשער ובוא תבוא..ולשם הם מתקדמים..ומחכים וזה בא..! שוב ענין של אימונים ואימונים.! וכאן בועטים מהאמצע לכיוון משוער..פוגעים בשחקני היריב או בשלהם ואז פלא שהרבה משחקים זה אפס אפס. [יש לכך דוגמאות של תרגילים קבועים בכדורסל..אבל על זה בפעם אחרת..כי את עופר שלח הפסקתי לשמוע..בגלל שאחרי כל סל או שלא היה סל..מדבר..ומדבר..!] [נבדק]

אמר ורוזנטל? טרה?

ולמה לא הזכרת את אברמ´לה נסטנפובר, בהפועל חיפה. בקבוצה, הנוסטלגית, של זלטקו צ´ייקובסקי. בתקופה שגינזבורג, עדיין שיחק שם, לפני שעבר לכפר-סבא. "קיצוני סופה". כינה אותו נחמיה בן אברהם. בן דוד שלי.

טרה10

New member
בהפועל היה אחד חתיך שהיה מאמן של

קבוצת קיבוצנו..ששיחקה בליגה ב´ צפון..נהריה עכו וק"ש.. לא זוכר אותו רק שהיתה לו טלויזיה שמסובבים בין שני חדרים, בחלון. וגם אורי ויינברג..אימן. אצלנו שם. והיה לנו על יד המגרש והבית שלנו, עץ אפרסמון של האבא של בני-בנימין זה שמסופר עליו ב´עשיו´ של מאיר שליו..ואנחנו לא ידענו מה זה הפרי הזה.. והמגדל העמקים..בקשו יפה רשות ואכלו אפשרסמונים.. עכשיו אני אוכל כל יום אחד..מהשוק..ורק קשים.. ממש צחוק הגורל.! ואם כבר בענייני כדורגל- היינו במועדון של ברסה..בברצלונה..שזה אתר תיירות..100 שנה של היסטוריה..ממש לא להשוות.! [נבדק]

גל-עמית

New member
צ´ייקובסקי.....

משפחת סימנדיריס...(יאנגו, מיכאליס, לולי......זוכרים?) - גרו בשכנות אלי. היינו אורחים שלהם בחגיהם וארחנו אותם בחגינו....עם הבנים, שחקנו בשכונה "שערים קטנים"....אמא שלהם (ואנגלה, שמה) גידלה בחצרם תרנגולי קרב....האבא, היה גימלאי של "מקורות"....צ´ייקובסקי היה בן בית אצלם...וכך גם אנחנו נהננו לשמוע סיפורים ולראות אותו מתנועע..... החיפושית הראשונה שראיתי מעודי (ושהייתה היחידה בחיפה באותו זמן) - הייתה של צ´ייקובסקי.....

גל-עמית

New member
נוסטלגיה בכדורגל.....

לא אפרט הכל...רק קצת שקשור בי... שחקתי בשנת 62-63 בנערים א´ וקצת בנוער של "הפועל"-חיפה...ומיד בגלל סכסוך מגעיל, עזבתי בכעס ומאז אני אוהד של "מכבי"..... המגרש של "הפועל" היה יחסית מטופח, עם חומת אבן מסביב, לעומת "מרעה הפרות", מוקף לוחות פח חלודים של "מכבי", לאיצטדיון, הייתה רק גדר רשת מסביב, ללא יציעים ("טריבונות")......

נוסטלגיה חיפאית

קבוצת הכדורגל של הפועל (צ´ייקובסקי)חיפה. היו מתארחים, בימי ששי, בבית המרגוע בקיבוץ, בו שהיתי באותם ימים. משם היו יוצאים למשחקים בשבת. הייתי על תקן אוסף הכדורים, מן החורשות בסביבה. נשרפו בינתיים. פעם קיבלתי, "בומבה" מאברשה גינזבורג, עדלידעתי, להבחין בין ארור המן, לברוך מרדכי. קיבלתי לטיפת פיוס מזלטקו הנוסטלגי. ורוב השחקנים, מהפועל היו, "עובדי" נמל חיפה. "חיפה האדומה" של אבא חושי. הייתי הולך, ברגל, עם דודי,שהיה אדם דתי, לאיצטדיון בקרית אליעזר. היה מכניס אותי למגרש. לא וויתר. בא לראות את בנו משחק. מתפשר עם אלהים, על חילול השבת.

טרה10

New member
על המשיח..יש לי יותר מה לאמר..

על זה אמרה רבקה´לה :"אני לא מבינה מה זה מצחיק..!!! ואגב הנוצרים פתרו גם את הבעיה הזו..ועוד עם משיח מתוצרתנו.. והחב"דניקים- אצלם בכלל המשיח זה הר[E]בה, שחי לנצח..אז אתה רואה שקדי שהכל תלוי באמונה..וולפי הדומאות הנ"ל, אכן משיח צדקנו- הגיע גם הגיע..! ואגב...מיכאל ירדני[מייקל ג´ורדן] הוא גם על תקן של משיח.. קבוצתו וושינגטון ויזרדס..[שזה מין קוסם..שזה ע"י המשיח]..לא מפסיקה לנצח וזה אחרי שלפני שנה היו אחרונים..כמו..מכבי קרית גת..המסכנים..שעוד סוגרים להם מפעל..אבל זה כבר נושא אחר.. רק מה שאני מוכרח להוסיף..בנושא קרית גת..בכל זאת..כי אותי זה לא מצחיק שפתחו שם מפעל שמעסיק 3000 איש ורק כמה מאות הם מקרית גת. ז"א הממשלה היא ´האשם תמיד´..שבקרית גת.. שלא נדע אין בכלל מי שיעבוד באינטל.. ואם ככה אז למה הקימו אותו שם..!! רק דוגמא אחת מהמשיחיות ודוגמא מהאבטלה ומההמי אשם תמיד-[ והממשלה לא אשמה..ולא רק בזה..! שהאזרחים על הפנים..ויושבית על התחת ועוסקים בנוסטלגיה..במקום להפשיל שרוולים-ולעבודה..וללימודים...ולחיות קצת אחרת..! [ואני כידוע לא ימני בכלל-בנושא הממשלה הלא-אשמה..!]

טרה10

New member
האמונה במרכסיזם--שבגבע היא

נטועה ממש בסיבוב..ליד בריכות הדגים..ואינה שונה במהותה מהאמונה באל ובמשיח. פה מחכים למשיח ושם מחכים. לאותו דבר מהותי לשינוי ולפתרון. ולפעמים...בן האדם שהוא בס"ה יציר לשוני וולגרי, נקלע מבלי משים[כי הוא פשוט לא שם לב]..לסביבה שם האנשים יש להם תקוות חילוניות או סתם מקצועיות[כמו להעלות בדרגה או בעליית שכר] או רומנטיות, עם המזכירה או השכנה, וכדי להיחלץ ממנה, הוא בוחר בדרך חדשה. כמו למשל עוזב את הקיבוץ שזה ממש דרך אחרת..תאמין לי.! ודרך חדשה אחרת יכולה להיות גם חזרה בתשובה..! לא כל שכן אם הוא מאז ומתמיד האמין בכוח עליון..שזה ממש לא קשה.! ועכשיו בא הסבר קשה..גם לי..אבל אני אנסה..! כבר ראשוני הפילוסופים כמו קאנט חיפשו את הגורם הראשוני הא-פריורי.. ז"א הניחו שמישהו או שהיה גורם ליצור את העולם..את הטבע..את היש-ים.. [מלשון ´יש´.] ממש לא קשה למכור את האלהים כגורם ראשוני..זה אפילו ח"כ יובל שטייניץ אומר..וגם פרופ´ יהושע בר הלל..שחיפש את ההגיון בכל דבר..וקרא לו ´יש תיאורטי´- לאלהים..! האלהים הוא תיאוריה..לפחות אצלו.! ז"א..´ישים´ כאלה ישנם..בתיאוריה..כי יש תמיד ישנו. [ואין דבר כזה ´אין´ והשאלה היא: אם ה´אין´ איננו.? והתשובה: אין דבר כזה כי גם האין- ישנו.! המצב שאין..משהו. כך זה בתיאוריה לפחות.! הבעיה היא לחבר בין תיאוריות למציאות..! בין[הדיון על] ´יש´ים לבין המציאות ובכלל בין יש-נותם של הדברים.! וכאן דוגמא של ברטרנד ראסל..! כשיוצאים מהחדר וסוגרים את הדלת..כל הרהיטים ´אינם´ לגבי היוצא. אין הוכחה שהם שם אלא אם פותחים את הדלת..ומאירים את החדר. כך אולי גם אלהים..איננו..כי לא מאמינים..או כי הוא בחושך..שם. למעלה.. ובכלל לא בכיוון החץ..!מקוה שהבנתם את רוח הדברים..! ולעיון- ספרים של הנ"ל..שממש לא קשה להשיג ורק קשה קצת לקרוא.! [נבדק]

למעלה