משט בנטו 2003

eradochan

New member
משט בנטו 2003

אני קודם כל רוצה להודות ל"תשוט" על האירגון הנפלא. היתה תחרות נפלאה. חבל שלא היתה מספיק רוח (שתינו בירה בניחותא), אבל בסך הכל היה סבבה. מאוד הפתיע אותנו המיקום שלנו בהתחשב ל"מאמצים" שהשקענו... אני רוצה להודות גם ליגאל ווקסלר על שקיבל אותנו כצוות על היאכטה שלו. כן ירבו תחרויות כאלה. אלעד יאכטה "שארק" מקום III קטגוריה A

lizard

New member
היה כאן קובץ אקסל של התוצאות

הקובץ הוסר מאחר התגלה שהוא מפר זכויות יוצרים. איתכם סליחה מיכה

tashoot

New member
תוצאות שיוט בנטו - נמצאות באתר תשוט

www.sailing.co.il שיוט בנטו-סיכום שיוט- יש קובץ אקסל שאפשר להוריד ים שקט -רוח טובה

mika220

New member
נפלה טעות בחלוקת הגביעים

כך שמעתי, אך תמתנו למחר למישהו מחברת תשוט שיאשר זאת. חוץ מזה היה שיוט נפלא. תודה לכול המארגנים, ולכל המתחרים. נקווה שרק ירבו שיוטים באוירה זו.

Alex33

New member
משט "בנטו"-אירוע רב משתתפים, וגם...

אני הצלחתי לצאת-בזהירות,עקב מגבלות העומק במרינה אשדוד-לפנות בוקר ( יש יקרוא לשעה שלוש וחצי לילה..)להרצליה ולהשתתף.הייתה יותר רוח בהגעה למשט לפנות בוקר מאשר במשט עצמו. האירגון היה מוצלח ואירוח המרינה-כולל ה"אורחים" מהדרום ומהצפון- היה מאורגן היטב. הוספת "משט עממי" למי שאינו מצוייד בצוות תחרותי מאומן ומיומן, היה רעיון חיובי שפתח את ההשתתפות לשייטים נוספים רבים ,שלא תמיד מאושרים לחלוק ביניהם -בתחרויות ה"מיקצועיות" - את 5 המקומות האחרונים... סה'כ ,עוד אירוע שייט מוצלח, כן ירבו ( אבל תשאירו מיד פעם שבת פנוייה..)

posner01

New member
שיוט בנטו

הארגון בחוף היה אכן יוצא מן הכלל. אבל בים היו מספר תופעות תמוהות. בזינוק הראשון זינקו שלוש סירות בזמן, וכל שאר הסירות נשארו להסתובב ליד סירת השיפוט, מסיבות לחלוטין בלתי מובנות לי (אשמח אם מישהו יוכל להסביר). שנית, ההחלטה להזניק שיוט אחד בלבד של מעל ל 7.5 מייל אורך משונה. מדובר בשיוט הנדיקפ עם פערים גדולים במהירות בין הסירות. קיצור הצלעות במסלול והוספת צלעות נוספות או קיצור המסלול והזנקת יותר משיוט אחד עשויות לשפר לאין ערוך את העניין בשיוט. במקומות רבים בעולם, גם בשיוט האולימפי, עברו זה מכבר לשיוטים רבים וקצרים עם הקפות מצופים רבות. מספר גדול של הקפות מצופים ושיוטים קצרים ימנעו מסירות גדולות ומהירות לפתוח פערים, ויאפשרו לעבודת צוות מקצועית להתבטא בצורה טובה יותר. ככל שהסירות קרובות יותר במהלך השיוט כך הפרשי המהירות ניכרים פחות. בכל מקרה חבל להזניק זינוק בודד בשיוט, ועדיף לקצר את המסלול מאשר לקיים תחרות בודדת. הכל כמובן ברוח הביקורת הבונה. נהניתי מאוד בשבת, והשיטה בה שיוטים מאורגנים ע"י חברות מקצועיות העוסקות בתחום מוכיח את עצמו פעם אחר פעם כמוסיף ערך מוסף רב לשיוט.

dolphi

New member
כל שיוט והאופי שלו

1. בזינוק הראשון לקטגוריות B ן-C חצתה את קו הזינוק הספינה הראשונה לאחר שתים וחצי דקות לאחר הזינוק. אם זה נקרא בזמן אז המושג בזמן מקבל משמעות אחרת. 2. אורך המסלול, צורתו ומספר ההזנקות נקבע משיקולים רבים. לדוגמא: רצון ומשאלות לב של המתחרים. חתך אופיים של המתחרים, המקצועיות שלהם. אילוצי המארגנים. ולבסוף מי שמכתיב את השיוט היא הרוח. גם בעולם הן בשיוטי ספינות או בשיוט דינגי יש משמעות פחותה מאוד לצלעות הצד וחשיבות גדולה מאוד לצלעות הקידמיות והמלאות הנחשבות לצלעות מאוד טקטיות. בשיוט בנטו נלקחו בחשבון מירב השיקולים ולראיה הלך הרוחות והתגובות לאחר התחרות היו טובות ומשבחות. דבר המוביא את החשק לערוך תחרויות נוספות. מי יתן וירבו תחרויות כאלה בארץ.

הולנדי

New member
הכל היה נפלא למעט...

הרוח. הארגון , המסלול, ואפילו קיצורו, והכיבוד והבירה בסוף היו על הכיפק. הבעייה היתה לדעתי שהיה צריך לדחות את הזינוק בערך בשעה עקב העדר רוח מתאימה לקיום שיוט, בעיקר בחצי הראשון של הצלע הראשונה. חוץ מיזה לא נשארתי לראות את הדירוג הסופי, מישהוא יכול לפרסם אותם כאן???.

posner01

New member
אופי השיוט

1. כמו שאינשטיין אמר, הכל יחסי בחיים...
2. "גם בעולם הן בשיוטי ספינות או בשיוט דינגי יש משמעות פחותה מאוד לצלעות הצד וחשיבות גדולה מאוד לצלעות הקידמיות והמלאות הנחשבות לצלעות מאוד טקטיות" לא טענתי שמבנה המסלול שגוי, ושיש לעבור למבנה מסלול שונה (אולימפי ישן/ אולימפי חדש). כן הצעתי לקצר את המסלול ולהגדיל את מספר הצלעות. אינני בטוח שבתנאי הרוח ביום שבת אכן ניתן היה לבצע שינוי כזה, או אפילו להזניק שיוט שני (למרות שהרוח עלתה לקראת 1400). שים לב שגם אני שיבחתי את הארגון בתחרות, שהיה מצויין ברוב הגדול של המובנים (הנחת מצופים, קיצור המסלול במהלך השיוט, ארגון בחוף). אכן כל הגורמים הללו ברמה גבוהה, ול'תשוט' יש בהחלט על מה להתגאות. אין צורך לעבור למגננה נוכח כל הצעה לשינוי.

יורם 1004

New member
משט בנטו - הערות מקצועיות

היה נחמד מאוד לשם שינוי לעשות את המסלול כמתחרה. קברניט התחרות, רון יפה, הינו ק"ת מוסמך של איגוד השייט ויש לברך על שניאות לארגן לנו את התחרות. היה מעניין לשם שינוי לעשות מסלול קצת ארוך יותר אם כי אני מסכים עם אלון פוזנר כי עדיף מסלול קצר יותר וזינוק נוסף. בכל התחרויות של שבת מתעוררת הבעיה שהרוח הטובה מתחלה כשכולם רוצים כבר להיות ליד הבר - על המארגנים להחליט מה עדיף. נקודה למחשבה - אילו היה זינוק נוסף, היינו צריכים לרדת 2.5 מייל ממצוף 1 חזרה לאזור הזינוק, כך שעדיף לעשות זאת בזמן שמתחרים. גם מסיבה זאת הייתי מעדיף מרחק קצר יותר בין המצופים, עם לפחות 2 רגליים במורד הרוח. 2 זינוקים ביום גם מאפשרים לסירות חדשות, שהשיוט הראשון קובע להן את ההנדיקפ, להתחרות על מקום כלשהו...

למעלה