משטח

הילית111

New member
משטח

היי לכולם שאלה על משטח עבודה לחיתוך יש לי משטח עבודה מפלסטיק במטבח פשוט רגיל כזה. מבחינת הניקיון מה עדיף משטח מעץ או משטח מפלסטיק? המשטח משמש לחיתוך ירקות פירות משטח כזה כללי. פשוט מישהי הפחידה אותי ואמרה לי שמשטח מפלסטיק צובר חיידקים ואי אפשר לנקות אותו באמת האם זה נכון? אם כן אני מודאגת..... תודה מראש לכולם

goanin

New member
אז יהיו עליו חיידקים

חבר'ה, מה הסטריליות הזאת?? אנחנו נושמים חיידקים נוגעים בחיידקים כל הזמן אוכלים חיידקים.. משטחי העבודה מפלסטיק נחתכים על ידי הסכין, ובתוך החריצים עלולים להתקע שאריות מזון. כשמנקים טוב עם סקוץ' וסבון, הכל בסדר. אבל תמיד יהיו חיידקים על משטחי העבודה שלנו, על האוכל שלנו ובכל מקום. מדי פעם ניתן לשפוך מעט אקונומיקה כדי להלבין ולחטא את קרש החיתוך. עדיף שיהיו שני משטחים בבית: אחד עץ, והשני פלסטיק. משטחי העץ נוחים יותר לניקוי של עוף ובשר, כי הסכין לא מצליחה לחרוץ אותם כמו שהיא חורצץ את משטחי הפלסטיק.

Iris G

New member
גם סלמונלה זה חיידק

ומשטח לא נקי זה בדיוק המקום בו הוא תוקף. אז נכון לא כול הזמן סטריליות, אבל בנושא בשר (עוף בעיקר) חייבים לשמור, כי התקף סלמונלה לא הייתי מאחלת לאף אחד.

עד כמה שידוע לי ,רצוי להפריד בין משטח לבשר

למשטח ירקות וחיות אחרות .החיידקים מהבשר אינם ידידותיים לסביבה ואין דומים במשהו לחיידקים האחרים במטבח ,לכן גם ניקוי משטח הבשר דורש התייחסות קצת שונה . מסיבה זו ,רצוי עבור בשר להשתמש במשטח עץ שמתנקה טוב יותר ונחרץ פחות ,לקרצף טוב טוב את המשטח אחרי השימוש (לוודא במאת האחוזים הסרה מלאה של שאריות )ולשטוף במים רותחים אחרי הניקוי הרגיל .(לא יודעת לגבי אקונומיקה ועץ ,לא נשמע לי הגיוני) . לגבי ירקות -משטח פלסטי פשוט וניקוי רגיל .המשטחים די זולים כך שברגע שהוא נראה לי לא מספיק "יפה" אני זורקת וקונה אחר .

למעלה