משטח למטבח

משטח למטבח../images/Emo26.gif

משטח קוריאן התחלתי להתענין ונורא בא לי לעשות משטח לבן אבל לא מכירה אף אחד שעשה ואין לי שום חוות דעת אז אשמח לשמוע ממי שיש לו או ממי שכבר בירר ויש לו רשימה של חסרונות ויתרונות של החומר ועוד משהו מה ההבדל במחיר( קיסר עולה ממוצע בערך 1000 שח למטר) תודה לכולם

calya

New member
לא אהבתי משלושה טעמים:

1. זה יקר 2. זה לא עמיד. לא מתאים למטבח "עובד" אלא רק למטבחי "לתצוגה בלבד". רגיש מאד לחום ורגיש לשריטות. 3. זה נראה כמו פלסטיק...

גוליגל

New member
בעיני הקוריאן פלסטיקי מדי

אבל לא הייתי מעלה בדעתי לעשות שיש לבן כי עוד לא יצא לי לראות שיש לבן שהיתה לו הרגשה של מטבח. כך שכנראה הטעם שלנו שונה.

אני יכולה לספר על המשטח שלנו בבית הנוכחי

שהוא קיסר (פחות רגיש מקוריאן) לא לבן אבל השמנת הכי קרובה ללבן שקיים. עם הזמן באיזורי העבודה הוא הצהיב והתכער. בפינות יש תזכורת כמה בהיר ויפה הוא היה פעם. לכן אצלי לא יהיה לבן ולא כמעט לבן. ישר יהיה צהוב... (כמה שיותר דומה לחלילה)

Z ליאור

New member
גב' הסודות למה לא חלילה, מקסים בעיני....

אצלנו כל הקומה התחתונה מחלילה 60 על 60 ,כל השיישים לאמבטיה ,מטבח מחלילה אבן אצילה יפה עם המון חום ואופי

בודקת את כל האפשרויות, מסכימה איתך מר Z על

אופי האבן. הכי אהובה עלי מכל האפשרויות האחרות. לגבי המדרגות והספים כבר סגור. השבוע אגש לראות אופציה לריצוף. מפחיד אותי קצת הרעיון של האבן בשירותים ובתור משטח למטבח. איך היא עומדת אצלך במבחן חומרי הניקוי ומסירי האבן למינהם?

אף אבן ומשטח שיש

לא עומדים במיסירי אבן במקרה הטוב זה מסיר מהם את הברק הטבעי במקרה הרע זה יוצר חורים במטבח לא הייתי בכלל חושבת על אבן טבעית בטח שלא חלילה כתבתי על זה בעבר שהיו לנו מדרגות חלילה, ואפילו מים היא הראתה- זא נשפכו על חלק מהמדרגה מים, והחלק הזה בלבד הפך לכהה יותר. לא רוצה לחשוב מה קורה איתה עם עגבניות ופפריקה או קפה...

לכן אני מחפשת משטח עמיד עם צבע קרוב לחלילה.

גם בעניין הריצוף אני בספק, בדיוק בגלל זה, אבל בודקת בכל זאת. כרגע יש לנו ריצוף של שיש טרבנטין, ובעלי, שיהיה בריא, לגמן יין לא קטן, שותף עם הרצפה לשתיית היין. אומרים שזה טוב לבריאות, אבל לשיש זה ממש לא... ועוד יותר גרוע למי שמנסה להסיר את הכתמים
אבל אשמח לשמוע ממר Z
מנסיונו

Z ליאור

New member
תלוי ביין ....

"טוליפ" או "סוסלוב " טובים לבעלך , האחרים טובים לריצפה במיוחד השרדונה .

הא... לו שתה שרדונה לא הייתי מהססת...

אבל הוא רק בענייני אדום... מכיוון שהוא מתייחס ליין כמלווה ארוחות קבוע, ביום יום הוא שותה יין שולחני פשוט - אחרת נפשוט את הרגל
לחיים!

Z ליאור

New member
טליה ,,

העולם מתחלק ל-2
אלו שאוהבים את המראה הטבעי של האבן על כל "מגרעותיה" וחושבים שחלק מהחן והקסם זה מראה עם שנויי הגוון וההבדלים בין אבן לאבן,ואלו שאוהבים את הפרקטיות "והניקיון" מים אינם מכתימים ,יין מכתים, עוד פעם סילר טוב מונע את ספיגת היין לאבן (במידה ומשאירים את היין מס" דקות יווצר כתם שיהפוך לאחר מס' ימים לחלק מהאבן ) בדיוק כמו עם פרקט למניציה מול עץ, העץ אינו נסרט ואינו דוהה ? ,בטח שכן וזהו סוד הקסם שלו

צודק

המראה הטבעי של השיש הוא מאוד יפה לדעתי, יש לי קיר של אבן טבעית שכל אריח הוא עולם אחר לגמרי, ואני מסוגלת לשבת שעות ולבהות בכל הגידים והצבעים המשתנים אבל כשזה מגיע למקלחות ומטבח או ריצוף, שם אני צריכה את הפרקטיקה על ריצוף פורצלן אני מזיזה ספות, גוררת שולחנות ולא חושבת על זה בכלל במקסימום אם יש סימן של גרירה, אסטוניש מעיף אותו על משטח של קיסר במטבח האיש יכול לשפוך כמה קארי שהוא רק רוצה, אני יכולה לעזוב שם קפה שנשפך וללכת לישון בידיעה שניגוב עם סמרטוט לא ישאיר זכר ובמקלחת... כשהיא מחופה בקרמיקה אפשר להשתמש בכל חומר ניקוי, בלי להתחשב במה זה יעשה לאבן, בטח ובטח באיזור האסלה ששם נשפכים הרבה חומרי ניקוי וגם העדינים שבהם יורידו מהאבן את הברק הטבעי שלה. צר לי שלא רואה שום קסם בריצוף שהברק היחיד שלו הוא בשעה הראשונה לאחר שטיפה עם וקס או בחודשים הראשונים לאחר ליטוש יהלום אבל כאמור זו אני, וזוהי דעתי....

ושכחתי משהו לגבי הקיסר הלבן

יש לקיסר דגם לבן חדש יחסית שלא סופג כתמים בשמנת יש הם אחד בעיתי ביותר, לא זוכרת את מספר הדגם, אבל גם הם בקיסר אומרים שהוא סופג לכן לא הייתי פוסלת את הדגם הלבן. בעוד כמה חודשים אוכל לספר לך מניסיונו של אחי עם הדגם החדיש

Z ליאור

New member
בבית הקודם שלי ....

הריצוף והשיש במטבח היו מאבן מצפה ,אבן מאד יפה לפחות לטעמנו ,לגבי אופן הטיפול באבן פעם בשנתים מריחה בסילר וזהו בבית הנוכחי (מקווה לעבור בתחילת החודש ) הכל חלילה ויצא מקסים פשוט מקסים הטיפול הוא אותו טיפול. במידה ואת צריכה ספק חלילה מעולה עם סחורה מצוינת הרימי יד

בנתיים אני עדיין לא סגורה על האבן

ואני עדיין במלחמה פנימית בעניין - כפי שכתבת למעלה - בין הפרקטי לחומר חי. מטריד אותי שאצטרך לטפל בסילר כל שנתיים - זה מאוד לא מוצא חן בעיניי. בכל מקרה, מרימה יד, אשמח לדרכי קשר וגם, כאשר תכנסו, חשוב לי מאוד לשמוע איך מתנהגת החלילה בתור משטח עבודה.

THE UNDER TAKER

New member
ראיתי בבית מושקע מאוד מטבח שכולו לבן

לא משהוא , למרות שהיו שם שני מטבחים, הלבן לתצוגה והשני לבישול, זה לא מצא חן בעיני . זה לא לבן בתמונה

מטבח לבן, זה יפה אבל

לא פרקטי. זה מתלכלך וצבור כתמי שמן. זה פשוט להיות עבד רצוע לנקיון המטב. לא כל מה שרואים בקטלוגים ובאולמות התצוגה מתאים לחיי היום יום. הם מניחים תאורה וכו' אבל במציאות זה לא כך. בית נועד כמקום מנוחה ולא מקום עבודה לשעות הפנאי. כך לפחות אני חושב.

למעלה