משטחי דשא (דחוף)

tal2019

New member
משטחי דשא (דחוף)

בוקר טוב שאלתי בנושא משטחי דשא. הזמנו דשא מסוג אלטורו,המרבדים נראים מאד לא אחידים גם בצבע וגם בצורתם,חלקם מתפוררים ומשטח האדמה אינו שווה בגודלו.חלק מהמרבדים אינם מכוסחים. האם יש לכך משמעות? הרגשתינו היא שקיבלנו שארית מסוג ב. לא ראינו מעולם מרבדים לפני שתילתם,ואנחנו בלחץ. האם יש מקום להתלונן?או שכל המשטחים הם ברמה כזאת? האם הדשא יצמח בכל מקרה ויתאחד ? והאם יהיה בסופו של דבר גם משטח ישר? יש לציין שאחרי הנחתם זה נראה מאד לא ישר ולא אחיד. אני פונה אליכם לפני שאשמע מהגנן שכך זה צריך להיות.... תודה גדולה טל

eyalhefetz

New member
לפי איך שאת מתארת את זה,

זה נשמע נורא, אך תני לי להרגיע אותך שדשא זהו צמח חזק בצורה מדהימה, הרבה מים, דשן, זבל (זבל לפני ההנחה) יגרמו לו להרקיע שחקים, למלא רווחים ולהיות בצבע אחיד. לעומת זו מה שתיארת הוא לא הסטנדרט בעולם הדשא, הפרוסות אמורות להיות שוות בגודלן, מכוסחות בגובה זהה ואיחדות בציבעיהן. כנראה שהגנן שלך קיבל/קנה בזול מה שנקרא שאריות, ועל זה לא צריך לשלם מחיר מלא... שוב לא להיבהל, אני יצרתי מרבד מושלם כולו משאריות. בהצלחה.

tal2019

New member
אייל

זה באמת נראה נורא. ההכנה לפני השתילה היתה טובה ביותר,דישון וחומרים נגד מזיקים,וקומפוסט.יישור השטח באופן מושלם. אני מודה לך על העידוד,אני שמחה לשמוע שהדשא שלך יותר ירוק...והאמת אני קצת מקנאה....סתם. דיברתי עם החברה שממנה הזמנו את הדשא וביקשתי מהם להגיע דחוף לראות את הדשא המאכזב,ואף דרשתי מהם להחליפו.האמת זה נשמע לא הגיוני להרים עכשיו את המשטחים ,ולכן אני מודה לך על שהבהרת לי שאמנם גם אם הכל נראה כל כך לא טוב. עוד יצמח כאן דשא ירוק (כמו בגינתך...)נראה לי שפיצוי מסויים יסגור את הסיפור ,אם אכן בטיפול נכון שלנו המשטח יהיה יפה וישר לבסוף. תודה מהלב טל

בכל אופן אם זה לא ישר

זו כבר בעיה של הכנת השטח או ההנחה. מאחר ואנחנו נכנסים לחורף והדשה מתחיל את שנתו, זה נותן הזדמנו לזבלי הבר לשתול את עצמם בעיקר ברווחים שבין המשטחים ולכן הנחה צפופה וישרה מאוד חשובות במיוחד בעונה הזאת. חוץ מזה הנחה לא ישרה לא תעבור עם הזמן, אם כי בעבודה מאומצת של הוספת חול השקיה ומעיכה ניתן לסדר את זה גם בהמשך.

tal2019

New member
אתה מאי שם

השטח הוכן מצויין ,מיושר,מזובל,ומדושן. אך כל מרבד הגיע בגודל שונה ובאובי אחר,לכן השטח נראה עקום נורא. בכל אופן המון תודה על העידוד והתגובה. טל

riadaf

New member
התפתחויות

מה אתה יכול לספר מנסיונך כעת ? גם אני קניתי דשא וגם אצלי יש בעיה ביישור. אצלי סיפקו הדשא על מצע של קרקע שחורה ולא חמרה: האם יש לזה משמעות כספית או כל משמעות אחרת ?

למעלה