משחת לנסינו

sabina28

New member
משחת לנסינו

התחלתי לארגן את התיק לקראת הלידה והכנסתי פנימה את משחת הלנסינו ששירתה אותי נאמנה אחרי הלידה הקודמת.
המשחה נקנתה לפני שנתיים בדיוק ואוחסנה בתנאים נאותים, מקום מוצל בטמפ' החדר.
האם יש בעייה להשתנש בה בתקופה הקרובה? השפורפרת דיי מלאה וחבל לי לזרוק.. ואין תוקף על המשחה. בדקתי...

תודה!

את האמת - אני פחדתי

אני חושבת שבסוף גם מצאתי תאריך תפוגה על השפורפרת. תבדקי בקצה השפורפרת - איפה שהיא נסגרה- בפסים האלו...
בכל מקרה, אני פחדתי להשתמש כי זה ממש נכנס לפה של הבייבי.
העפתי אותה, והשתמשתי בדוגמיות של לנסינו שקיבלתי (בכנס הריון ולידה), גם בביה"ח אחרי הלידה קיבלתי כמה דוגמיות שלהם.
בלידה שניה כבר הייתי הרבה יותר מיומנת והכרתי את כל מה שעוזר לי, כך שלא הזדקקתי למשחה יותר מפעמיים - שלושה,
אז המלצתי- אל תשתמשי, אבל גם אל תקני מראש, תחכי לאחרי הלידה ותזרמי... רק אם ממש תצטרכי- תקני.

sabina28

New member
אני זוכרת שהתשמשתי הרבה בשבוע -שבועיים

הראשונים.. אז היו לי סדקים וקצת פצעים..
משערת שהסדקים יחזרו כי לגוף לוקח זמן להסתגל שמישהו אוכל לך את הפטמה :)

גם אני השתמשתי הרבה, עד שגיליתי

שקונכיות עוזרות לי הרבה יותר,
לכן בלידה השניה כבר ידעתי שברגע שמתחילים סדקים, מיד שמתי קונכיות,
ובמקביל שמתי גם את המשחה, וכאמור- תוך יומיים שלושה נשארתי רק עם הקונכיות ובלי המשחה.
גם את הקונכיות הורדתי אחרי כשבועיים.
בלידה שניה זה כבר יותר קל. חלק מהסדקים נובעים מצורת הנקה לא נכונה, מה שבלידה שניה כבר יותר מנוסים...

הסבר

קונכיות זה כמו פדים להנקה, רק מפלסטיק. נראה כך.
לגבי המטרה:
סדקים וכאבים בפיטמות נוצרים מכמה סיבות:
א. תפיסה לא נכונה של הפיטמה - ואת זה צריך לשנות..
ב. עד שהגוף מתרגל שמישהו אוכל אותו... בעצם מהתייבשות של הרוק של התינוק על הפיטמה.
ג. הפיטמות שקועות ועוד לא קיבלו צורה של הנקה (גם בלידה שניה).

קונכיות הנקה עוזרות לשתי הסיבות האחרונות. לגבי היובש- הקונכיה היא קופסת פלסטיק סגורה ומונחת על הגוף החם. זה יוצר בעצם סביבת לחות ששומרת על לחות באיזור הפטמה, וכך היא לא מתייבשת בין ההנקות.
בשל צורתה מסביב לפיטמה, והעובדה שהיא מונחת על הגוף מתחת לחזיה, היא בעצם לוחצת את הפיטמה החוצה וגורמת לה להיות מוכנה בקלות יותר להנקה. מהסיבה הזאת יש כאלה שקוראים לה "מעצב פטמה".
עוד משהו קטן שמרוויחים- הקונכיות הן כלי קיבול קטן שאוגר את החלב שמטפטף. אם שומרים על תחזוקה נאותה- אפשר לשמור את החלב בבקבוק. לא תאמיני כמה חלב מצטבר ללא מאמץ.

לסיכום- אני ממליצה מאד. מאד. מאד מאד מאד.
זה הדבר שהציל אותי.

ועוד משהו קטן- בחנויות לתינוקות תמצאי קונכיות של מדלה ואוונט שיש להן הרבה חורי איוורור.. אני לא ניסיתי אותן, אבל ההמלצה שקיבלתי היא על קונכיות בלי פתחי איוורור, רק עם חור פיצפון למעלה, וכך הלחות נשמרת כמו שצריך. (וגם החלב לא נשפך מהחורים)
אני קניתי בבית מרקחת פרטי, עולה 80 ש"ח.

בעקרון אין להשתמש בחלב שמצטבר

בקונכיות לפטמות סדוקות , למרות שזה מאוד מפתה
יש בחלב העומד שם הצטברות של לכלוך (מהעור, זיעה וכו) לא כדאי
לשמור או לתת ליונקים.
מעצב פטמה זה משהו אחר שהוא מיועד לסייע לאמהות עם פטמות
מעט שקועות.
רצוי לקנות רק קונכיות עם פתחי אווירור משום שאכן - הלחץ שעל הפטמה והשד מביא למצב בו החלב יוצא החוצה
ועד כמה שאנו רוצים שהשד יעמוד ללא כל מגע חיצוני צריך שיהיה
אויירור של המקום על מנת למנוע שגשוג של פטריות למיניהם.
את החורים מניחים כך שהם בחלק העליון של השד וכך החלב לא
נשפך לכל הכיוונים
אם עדיין יש נזילות ניתן להניח מלמטה טטרא או רפידה רגילה לספיגה

אל תזרקי

באופן כללי גם אם את לא מתכוונת להשתמש כשימוש המסורתי
לשד, זו משחת טוסיק מעולה !! בייחוד לימים הראשונים לאחר הלידה
כאשר הקולוסטרום עוד מעט נדבק לטוסיק
וגם בכלל למניעת תפרחת חיתולים
ו..אכן אמור להיות תאריך פג תוקף בסוף השפורפרת

נאוה57

New member
זה מהאתר של לנסינו:

My Lansinoh Lanolin expired, can I still use it?
If your tube has expired, we do not recommend using it for breastfeeding. If you have used it before you noticed that it had expired, do not worry, it is ok. Lansinoh Lanolin, because it is ultra purified and bacteriostatic (will inhibit growth of bacteria). If your tube has been opened and expired, we don’t recommend using it and would recommend buying a fresh tube.

Where is the expiration date on the tube?
The cream includes the Period After Opening icon on the pack, this means that the cream has a recommended shelf life of twelve months after opening. The cream has a hygiene seal on the side of the cap, once the tube has been opened the seal is broken.

הם אומרים שזה תקף לשנה. כמובן שיש להם אינטרס שתקני שפורפרת חדשה.

נכון , אבל יש רציונל מאחורי ההמלצות

אם כי הם לא מתייחסים לשימוש לטוסיק

שם כלום לא נבלע

למעלה