משחק רב משתתפים

משחק רב משתתפים

מחפש משחק לקבוצה של כמה עשרות ילדים בגילאי 10-12. למשך כשעה או יותר. מרתק ושיוכלו להשתתף בו כולם.

KarinDi

New member
רעיונות כלליים

אני זורקת כמה כיוונים, תגיד מה נראה לך בכיוון (אם בכלל ) ונמשיך משם: - תחנות שטח (מה שנקרא "צופיות") - אולימפיאדה- תחרויות בתחומים שונים, כך שכמעט כל ילד זוכה - הפקת סרט/הצגה - משחקי ענק- באולינג ענק, דמקה אנושית וגו - תעלומה בלשית - חפש את המטמון - שני דגלים - הפעלה יצירתית פשוטה. - הפקת מופע קסמים הערכה כללית- בקבוצה של כמה עשרות אנשים, כמעט לא סביר למצוא פעילות שכולם כולם ימצאו "מרתקת". במקרה כזה בעיני עדיף ללכת על חלוקה כלשהי לקבוצות- אפשר להגדיר שלכל הקבוצות יש מטרה אחת משותפת וכל קבוצה אחראית לפן מסויים של המטרה, או קבוצות שעוברות בתחנות שונות בסבב. מלבד הקרנת סרט או בילוי בבריכה, לא הייתי מושיבה כ-100 ילדים למשך שעה יחד...

תודה קרין

(בלי א. :) ) ברור שהקבוצות מחולקות ברמה הכללית. ובאמת עדיף משו שהקבוצות יוכלו להתחרות ביניהן. אהבתי את הרעיון של הדמה. מתכוונת ליישום פשוט מהלוח לרצפה? רעיונות לאולימפיאדה או תחנות שח יתקבלו בברכה. מה זה תעלמה בלשית? ואיך מפיקים מופע קסמים? תודה רבה

KarinDi

New member
פרטים

- לגבי הדמקה: פשוט מציירים ל הקצפה משבצות. אפשר גם להכין לוח ענק מבריסטולים. במקום חיילים עומדים ילדים, ומישהו (ילדים אחרים/הורים/מורים) מכוון את התזוזה של כל קבוצה. . אפשר על אותו רעיון לבנות כל משחק לוח מוכר (נחשים וסולמות זה נחמד). - תחנות שטח: אפיית פיתות, לנסות להעביר חפצים מנקודה לנקודה באמצעים שסביבך (או "תיל חשמלי"- קושרים חבל בין שני עצים בגובה מטר בערך. על כל הקבוצה לעבור מעליו לצידו השני, בלי לגעת בו), יצירה מחומרים שבטבע (בעיקר מתאים אם האירוע נערך בפארק/יער), בניית אוהלים, עיצוב דגלים אישיים, ניווט באמצעות מפה, העברת מסר במורס וכו וכו - תחנות לאולימפיאדה: תחרות ריצה, תחרות קפיצה, מירוץ שקים, ריצה עם כף וביצה, העברת צמר גפן בנשיפה, ,שרשרת בגדים, פרמידה אנושית, באולינג, מירוץ שליחים, טוויסטר, ים-יבשה, המלך אמר, דיבור רצוף במשך 3 ד', חידות גפרורים...אפשר להכניס כל משחק שהוא תחרות ולעשות מגוון קטגוריות שיתנו למגוון ילדים לנצח...(שירה, ריקוד וכו') - תעלומה בלשית: לפי הרעיון של המשחק "רמז". כותבים סיפור מסגרת עם חידה בלשית ומפזרים רמזים עד לפתרון. הרמזים צריכים לדרוש מהילדים כל מיני קישורים כמו פענוח כתב חידה, שיתוף פעולה ליצירת חבל ארוך מבגדים וכו וכו... - מופע קסמים- מוצאים הוראות לכמה סוגים בסיסיים של קסמים. כל קבוצה מקבלת הוראות לקסם אחד או שניים (לפי הזמן שיש). היא צריכה ללמוד לעשות אותו וליצור מופע- עם תלבושות, חלוקת תפקידים, העמדה וכו'. ואז מעלים את המופעים ברצף. עוד רעיונות ששכחתי- מוןפע כשרונות צעירים!

דוריק30

New member
תגובה לרעיונות

היי, ראיתי את ההצעות המקסימות של קרין, ורציתי להוסיף מניסיוני כמדריכה עם הרבה ילדים. משחק כמו סולמות וחבלים- יכול להיות מאד משעמם, כי אי אפשר שכל הילדים ישחקו וגם עד שהקבוצה משחקת הם מאבדים את הסבלנות. ואז זאת כבר בעיה. את צריכה כמה שיותר תעסוקה לכולם בו זמנית, שהם א יצטרכו לחכות יותר מדי. חשוב שתתאימי את הפעילות לכמות הצוות שיש לך, אל תעשי פעילות שתתדרוש יותר עזרה ממבוגרים אם אין לך אותם בפועל, זה יכול להרוס פעילות ברגע. לא ציינת כמה מרחב יש לך לפעילות- כמות גדולה של ילדים צריכה הרבה מקום לפעילות ועשייה, שימי לב לזה. תחנות או אולימפיאדה זה יותר טוב, כי אפשר להכין הרבה תחנות ולחלק אותם לקבוצות קטנות יותר. אפשר גם שהתחנות יהיו פתוחות וכל ילד יעבור בזמנו החופשי, אבל אז אין תחרות. אני עושה בחופש יום אולימפיאדה, כשכל כמה ילדים מייצגים מדינה. יהיו להם תחנות שונות ומגוונות- חלק שדורשות כוח וחלק שדורשות מוח וידע- ככה שאפשר להגיע לכל הילדים. כל פעם נפתחות 2-3 תחנות שכל "מדינה" יכולה לבחור כמה נציגים היא שולחת לכל תחרות או לא לשלוח בכלל. שאר הילדים יכולים לעודד את הנציגים. פעילות נוספת שאני אעשה בחופש היא על בסיס "המירוץ למיליון"- משימות קצרות, מסיימים משימה עוברים לבאה. קבוצות קטנות- יכול להיות יותר מזוג. שוב גם כאן המשימות צריכות להיות מגוונות. תחרותי מאד. אשמח לעזור לך מניסיוני, אם תצטרכי ותרצי שיהיה לך בהצלחה

טפייי על התפוז

נסיון שלישי. דוריק, תודה על תשובתך. ברשותך ארחיב מעט, כך גם אולכ לקבל רעיונות נוספים.
מדובר בקיטנה בה ילדים בגילאים שונים. כמובן שיש צוות נרחב של מדריכים ומדצים. מדובר בטיול המסתיים בחורשה. שם אנחנו רוצים לבלות מספר שעות. אהבתי את הרעיון של האולימפיאדה והתחנות. גם הרעיון של המרוץ למליון מוצא חן בעיני. אני זקוק לעזרה ביישום של הרעינות. בתוכן של המשימות והתחנות השונות. תודה לכולכם

דוריק30

New member
יותר ספציפי- רעיונות

גם באולימפיאדה וגם במרוץ למיליון המשימות או התחנות הן על עיקרון זהה שוב, אני בעד לתת משימות מגוונות שיתאימו להרבה ילדים ולא רק לספורטיבים. קיפולי נייר- אפשר לבחור קיפולי נייר שהם מכירים או לתת להם חדש ולראות מי מצליח לעשות לבד ומהר. מרוצי שליחים למינהם תמיד טוב קליעה למטרה- לוח או בלונים להבקיע כדור בשער באולינג- אפילו מבקבוקים עם מים צבעוניים להוציא כמה שיותר מילים ממשפט לצייר ציור שרשרת בגדים שרשרת אנושית לסיים בקבוק מים להעביר מים מדלי אחד לשני שנמצא במרחק- עם כוס מחוררת, בעזרת הגוף (בפה, בגדים...) למצוא מפתח בבוץ או בתוך בלון איך זה? אני מציעה שתתכוונן על נושא אחד ותמשיך משם, זה יקל עליך

g and n

New member
לא רוצה להתערב לדוריק

יש לה רעיונות מצויינים אבל חייבת להוסיף- משחק הדגל שהוצע כאן הידוע גם כ שני עיגולים וקו או דגליים אפשר להפוך אותו ל- 3 עיגולים וקו ז"א לעשות 3 קבוצות מנסיון זה יוצא ממש מגניב ועוד רעיונות למשימות בתחנות קצת מתחום ה- o.d.t: * הקבוצה צריכה להרים ולהוריד חישוק כאשר רק אצבע אחת מחזיקה בחישוק (בחלק התחתון) * הקבוצה צריכה לעמוד על שטיח ולהפוך אותו מבלי לרדת ממנו * למחוא כף מ1-עד 10 מבלי לתכננן מראש את הסדר הילדים אשר מוחאים כף ולומר להם שהם חייבים לקבוע שיא * מעבר תנינים- על הקבוצה לעבור מנק' אחת לנ'ק שנייה מבלי לדרוך על הקרקע כאשר יש להם לעזר 4 דפים או 4 כיסאות (אפשר יותר , תלוי בכמות הילדים) יש עוד מלא רעיונות אם את מעוניינת, אני פה

דוריק30

New member
איזה כיף שהגעת גם לכאן

אנחנו יכולות לשתף כאן עוד אנשים בכל המידע והרעיונות שיש לנו, כי גם ככה אף אחד (כמעט) לא נכנס לקומונה שלנו
מה שלומך? מתאוששת ומתארגנת על החופש?

g and n

New member
מתאוששת? לא בדיוק

אבל אין ברירה ועובדים עם מה שיש, החופש מוכן, התוכנית מוכנה- יוצאת לאור שבוע הבא, עשיתי קורס מנהלי קייטנה אז עכשיו לתת כבוד בבקשה כי אני לא סתם מדריכה אני- "מנהלת קייטנה" אבל לא להתלהב כי אני לא אקבל שום תוספת בשכר... ולגבי הקומונה ה"סודית" היא לא סודית אנחנו (דוריק ואנוכי) כנראה המדריכות המתלהבות היחידות... אני בהחלט חושבת שאני אשאר כאן קצת אולי פה מישהו יעריך אותי ואת הרעיונות שלי (חוץ ממך דוריק, כמובן)

דוריק30

New member
כתבתי לך הודעה בקומונה

לגבי ימים שאני צריכה בהם עזרה. נראה לי ששם זה יותר מתאים לדיונים שלנו, פה אנחנו נחרפן את אנשי הפורום המסכנים ורק שלא יסגרו לנו את הקומונה וכמובן, שאני שמחה לראותך כאן, אני בטוחה שתוכלי להוסיף רעיונות

KarinDi

New member
למה יחרפן?

עם עוד מישהי כמוך, נראה לי שהפורום שלנו רק ישתבח... נשמח מאוד אם תעבירו חלק מהדיונים, לפחות הרעיוניים, לכאן. כמו שכתבת בהתפקדות, פורום לא חייבת להתמקד אך ורק בתשובות. הוא יוכל להיות גם קצת חברתי. אז אתן בהחלט בהחלט מוזמנות! וסליחה למר סוקולוב היקר, שניצלשנו לך את השרשור ככה...

דוריק30

New member
את מוזמנת לקומונה

לראות את הדיונים שלנו זה לא שהם לא מעניינים אבל הם מאד ספציפיים לעבודה שלנו ולדעתי זה לא כל כך מתאים לפה, בטח לא שהרבה מתרכז בחופש הגדול. הפורום והקומונה מאד דומים בחשיבה על רעיונות מקוריים והרעיונות שלי פה באים מהעבודה שלי- לא רק אבל הרבה

למעלה