משחק קלפים..

o a k y

New member
משחק קלפים..

שלוםלום!! יש איזה משחק קליפם שכל הילדים משחקים בכתה שנקרא "דוראק" (שזה משהו ברוסית - נראה לי).. מישהו יודע איך משחקים? חוקים וכו'..? תודה רבה רבה רבה רבה! !!

goldi san

New member
דוראק זה טיפש ברוסית

וממה שאני זוכרת בקושי רב, משחקים כך: כ"א מקבל ארבעה קלפים ובתורו מטיח בחברו איזשהו קלף, כשמטרת החבר היא לגבור על הקלפים האלו, כאשר הקטע הוא שהקלף הגבוה מנצח. ניתן להטיח בחבר מס' קלפים זהים בבת אחת (נגיד שתי מלכות) ואזי על החבר לגבור על שני הקלפים. אם אין לו קלפים מתאימים לשם כך, עליו לקחת את הקלף לעצמו (ו/או שהוא לוקח מהקופה, לא זוכרת, הגיוני שלוקחים מהקופה). בקיצור מי שגומר את הקלפים שלו הוא המגניב וזה שנשאר אחרון עם קלפים הוא הדוראק. אני גם זוכרת שיש אי אילו טכניקות מתוחכמות במשחק, אבל איני זוכרת בדיוק מה הן.

Reznik

New member
דוראק על רגל אחת

החלוקה מתבצעת שכל שחקן מקבל שישה קלפים אחרי החלוקה מניחים את כל החבילה עם קלף אחד הפוך הקלף הזה מסמל את הסוג הכי שולט במשחקון הזה (אצלנו קוראים לזה חותך) המטרה כמובן היא להפטר מכל הקלפים ראשון כששחקן מניח קלף מול שחקן אחר יש לשחקן הנתקף שתי אפשרויות של מענה או קלף גבוה מאותו הצבא והסוג (7 יהלום יכול להענות על ידי 8 יהלום או גבוה יותר) או על ידי קלף חותך מכל סוג שהוא כשהשחקן התוקף נשאר בלי אפשרויות תקיפה (שעליהם נדבר עוד רגע ) הוא מכריז ביתא (כלומר נגמר) ומעבירים את הקלפים ששחקו בהם לפח אם לשחקן הנתקף אין קלף שיכול לענות על הקלף של התוקף הוא לוקח את כל הקלפים ששיחקו איתם במשחקון האחרון והשחקן התוקף משלים ל6 קלפים את כמות הקלפים שיש לו ביד תקיפה כאשר שחקן תוקף הקלף הראשון יכול להיות כל קלף שהוא (רצוי קלף נמוך שהוא לא מהסוג החותך) אחרי זה התקיפה חייבת להתבצע על ידי קלף שזה למספר שכבר מונח (אם יש על השולחן קלף 6 , 9 , נסיך ואס אלא ה4 אופציות של תקיפה הקימות בידי התוקף) גבול תקיפה שיכול להיות במשחקון אחד זה 6 קלפים (חוץ ממתי שהקופה נגמרת ובידי הנתקף יש פחות קלפים מ6 אז גבול התקיפה זהה לכמות הקלפים בידי הנתקף) אלא החוקים על רגל אחת מקווה שהבנתם בכלל על מה דיברתי

Reznik

New member
ברוסית זה נקרא קוזר אבל שהסברנו

ל"חדשים" במשפחתנו שהרוסית מהם והלאה עיברתנו את השם לחותך

o a k y

New member
תוווודה רבההההה!!

אני הולך לקרוע קצת ילדים בבצפר

חברססססססס

נקרעתי כאן על הריצפה..... זה החזיר אותי לגיל 8 כששיחקתי עם דודים וכו'.
נוסטלגיה.

Reznik

New member
את בגיל 8

ואני בגיל 23 עדיין משחק עם סבא והדודים

למעלה