משחק קטן

• פותח הנושא JDOE
  • פורסם בתאריך

JDOE

New member
טוב את המספר הבא לא הצלחתי

ואם עוד מישהו לא הצליח שיגיד אם יהיו עוד שניים שיגידו ולא ימצא פתרון הבא יכול להוסיף את הספרה 5

FuryUri

New member
גם אני לא הצלחתי...

וניסיתי הכלללללללל את הרוב הצלחתי. אבל את זה לא... ניסיתי די הרבה...

clocker

New member
אם תוסיפו עכשיו את המספר 5 אז

אם תוסיפו עכשיו את המספר 5 אז אני יכול להגיד לכם בקלות כיצד מגיעים עד ל120 מבלי להתאמץ
5!-f(n)
כאשר n רץ מ44 ל0 וה"פונקציה" f מחזירה את הביטוי בעזרת 1,2,3,4 של המספר n. לדוגמא f(41)=(3^4+1)/2

clocker

New member
וכמובן

שאפשר להגיע אפילו עד 195 על ידי
5!+f(n)
כאשר n רץ מ1 עד 75

slallum

New member
אז רעיון חדש אולי..

אפשר לעשות את המספר הבא רק עם 5, ואת המספר שאחריו לנסות גם בלי 5, ומי שלא יכול אז שוב להוסיף 5. בקיצור כל פעם להוסיף 5 רק אם זה באמת הכרחי.

clocker

New member
אפשר להגיע ל76 על ידי הפעולה הבאה

הפעולה %, היא נמצאת בעיקר במשבונים הפשוטים יותר והיא מוגדרת כך:
a%b=a/b*100​
ואז ניתן להגיע בקלות ל76 כך: 3%4+2-1 אפשר גם כמובן לוותר על פעולה ה%, ופשוט להמשיך הלאה ל77 כמפורט מטה. 77
3*(4!+1)+2​
78 הקוד| 3*(4!+2)*1 ו79 הקוד| 3*(4!+2)+1

שיטות גסות ל-76

שיטה ראשונה:
( - 1 + 2 + (3!)!!! ) * 4 = 76​
הסבר. הביטוי !!!n פירושו:
n * (n-3) * (n-6) * (n-9) * . . .​
עד שלא יתקבל אבר קטן מ-1. למשל:
11!!! = 11 * 8 * 5 * 2 :ובמקרה שלנו (3!)!!! = 6!!! = 6*3 = 18​
דרך אחרת, עוד יותר גסה, מאפשרת להגיע, באמצעות פונקציות בסיסיות בלבד, מכל מספר שלם לא שלילי, אל כל מספר שלם גדול יותר:
sec(arctan(x)) = sqrt(x² + 1) sec(arctan(sec(arctan(x)))) = sqrt(x² + 2) sec(arctan(sec(arctan(sec(arctan(x)))))) = sqrt(x² + 3)​
וכו'. אכתוב, לשם הקיצור בלבד:
c(x) = sec(arctan(x)) cc(x) = sec(arctan(sec(arctan(x)))) ccc(x) = sec(arctan(sec(arctan(sec(arctan(x)))))) . . . .'וכו cccccccc(1) = sqrt(1² + 8) = 3​
ובשיטה זו אפשר להגיע אפילו מהמספר "1" אל כל מספר שלם גדול יותר, גם ל-76, אבל קצת נקצר:
3^4 - 2 - cccccccc(1) = 81 - 2 - 3 = 76​

JDOE

New member
רק שאמרתי בלי פונקציות מיוחדות

רק פעולות שכל אחד יודע איך להשתמש בהם (כמעט כל אחד בכל אופן)

כתבת לוגריתמים וכו',

אז מה הבעיה עם ארק-טנגנס?

JDOE

New member
יש לך טעות

אמרתי אל תגלשו ללוגים ולפונקציות מיוחדות בפירוש שללתי את הלוגים רק ארבעת פעולות החשבון חזקות שורשים ועצרת ואם הייתי יכול הייתי שולל גם את החזקות השורשים והעצרת רק שלא זכרתי לכתוב את זה בהתחלה

JDOE

New member
נוספה עכשיו גם הספרה 5

כמו שזה נראה אם זה היה ממשיך הייתם מגיעים לפונקציות של אוניברסיטה ואולי מגלים כמה בעצמכם אל תסתכלו אחורה מעכשיו תמשיכו הלאה ל 76

clocker

New member
לא ראית את התגובה שלי ?

אפשר להגיע ל195 בקלות על ידי שימוש במה שכבר עשינו עם 4 מספרים.

JDOE

New member
ראיתי אותה

וזה לא משנה אני רוצה את 76 עם ארבעת פעולות החשבון חזקות שורשים ועצרת אני יודע שאפשר מספרים אחרים גבוהים יותר אבל אני לא מחפש מספרים גבוהים

clocker

New member
אני עדיין בעד להוכיח ../images/Emo70.gif

אני עדיין בעד להוכיח שאי אפשר להמשיך ל76, או להריץ תוכנת מחשב שבודקת את כל האפשרויות, ולראות אם 76 נמצא ברשימה.

מסכים, אבל בוא נגדיר בדיוק מה מותר.

בנוגע לארבע פעולות החשבון + חזקה, כבר יש לי תכנית מוכנה שרצה על כל האפשרויות, ונותנת, למשל, משהו כזה:
((4**3)*2)+1 = 129 (2*(4**3))+1 = 129 (2**(3+4))+1 = 129 (2**(4+3))+1 = 129 1+((4**3)*2) = 129 1+(2*(4**3)) = 129 1+(2**(3+4)) = 129 1+(2**(4+3)) = 129​

למעלה