משחק נגד שקרן

עריסטו

Active member
משחק נגד שקרן

מישהו חושב על מספר שלם בין 1 למיליון. צריך לגלות על איזה מספר הוא חושב. מותר לשאול רק שאלות שהתשובה עליהן היא כן או לא. ברור (אני מקווה
) שעשרים שאלות מספיקות אבל 19 לא מספיקות. השאלה היא - אם מותר לזה שחשב על המספר לשקר פעם אחת (לענות כן במקום לא או להיפך), לכמה שאלות זקוקים כדי לגלות את המספר?

JDOE

New member
בטח אפשר פחות

לשאול כל שאלה פעמיים כך שמקסימום נגיע ל 40 שאלות

עריסטו

Active member
../images/Emo127.gif../images/Emo128.gif המספר שנתת נכון. האם תוכלו:

א. למצוא דרך לנחש את המספר ב - 25 שאלות? ב. להוכיח ש - 24 שאלות אינן מספיקות?

לא הוכחה, אבל... ../images/Emo9.gif

צריך 20 סיביות כדי לייצג את המספר וצריך להוסיף 5 סיביות כדי למצוא סיבת אחת שגוייה (כדי לתאר מספר בין 0 ל 20 צריך 5 סיביות) למי שמכיר במדעי המחשב קודים לתיקון שגיאות, קוד המינג יבצע את העבודה. צריך רק לתרגם את המימוש של הקוד לשאלות. אני מתאר לעצמי שהחידה שלך רוצה פיתרון יותר יפה מאשר לשאול אותו על איך הוא היה מייצג את המספר ואיך הוא היה מוסיף קוד המינג לייצוג...

Tesseract

New member
זאת התשובה?

זאת התשובה שהיינו אמורים לעלות עליה? ייצוג בסיביות? קוד המינג? עבדת עלינו
או שאולי יש פתרון "יפה" יותר, שלא נכתב עדיין?

עריסטו

Active member
לא צריך להכיר קוד המינג

(גם אני לא יודע מה זה...) ניתן לבסס פתרון על ייצוג בסיביות בלי להכיר את קוד המינג. זו לא דרישה מוגזמת...

Tesseract

New member
צודק..

הטעות שלי קודם הייתה, שלא הבנתי לגמרי את הפתרון שלו כנראה. לפי מה שאני מבין עכשיו, 20 השאלות הראשונות הן מהצורה: "האם הספרה ה-X בייצוג הבינארי של המספר היא 0/1?" (ולא בעזרת חיפוש בינארי, או שאלה בעצם דרכים מקבילות?). אחר כך, 5 השאלות הנוספות הן: "בשאלה שבה שיקרת, האם הספרה ה-Y בייצוג הבינארי של מספרה, היא 0/1?". זאת הייתה הכוונה?

עריסטו

Active member
כמעט

אל תשכח שהוא יכול לשקר בחמש השאלות האחרונות (אם לא שיקר ב - 20 הראשונות).

Tesseract

New member
אם כך..

לא צריכה להיות שאלה נוספת, כדי ליישב את הסתירה שנוצרת באחת הספרות? או שאת 5 השאלות האחרונות מותר לשאול מהצורה "אם שיקרת באחת מ-20 השאלות הראשונות, האם...?"?

עריסטו

Active member
מותר לשאול כל שאלה שהתשובה

עליה היא כן או לא. 25 שאלות מספיקות.

למעלה