משחק משני

Shadowmage

New member
משחק משני

לאחרונה היתה גדילה במספר הביטולים של שחקנים בקבוצת ה D&D שאני משחק בה, לכן התנדבתי להכין הרפתקה משנית שנוכל לשחק בה גם כשמישהו מבטל. העניין הוא שאני לא כ"כ בטוח איזה סוג של הרפתקה להכין, האם עדיף להכין מערכה של כמה פגישות (נושא יותר מעניין) או אולי הרפתקה חד פעמית קצרה (הרבה יותר נדוש). כמו כן, מה עדיף, להשתמש באותם דמויות או להכין חדשות? מה דעתכם?

backdoorslam

New member
מה דעתך על

אותו קמפיין רק מתרחש בתקופה שונה. כמו פריקוול או סיקוול לקמפיין שמורץ במקביל אליו - כך תוכל להעשיר את העולם שלך.

magnus the red

New member
לך על וואן טיימר

(חד פעמיים בלעז). זאת הזדמנות טובה לנסות לא רק דמויות חדשות ועולם חדש, אלא גישה שונה של משחק (לרדת קצת מרול פליי כבד ולעשות הרפתקאה של hack& slash) ואולי אפילו לנסות שיטה שונה לגמרי. יש שיטות שממש מתאימות לזה: קמפיין קצר, מדכא, וסופני של call of cthulhu, קמפיין מו"ד 3 אפי (דמויות בדרגה 20+)... בכל מקרה, רק תדאג לתכנן את זה טוב ולהשקיע מצד אחד, ומצד שני תזכור שזה רק חד פעמי. והכי חשוב: בלי אלפים!

magnus the red

New member
אתה ממש מנסה אותי, נכון?

רק לצורך הבהרה: אני לא רק נגד אנשים שמשתמשים באלפים לצרכי מנצ'קיניות, כלןמר גם אבל לא רק, אלא כנגד אלפים באשר הם, שחקנים או לא שחקנים. אלפים הם פשוט גזע מחורבן. ההודעה נכתבה בהנחה שחוק החמש חל עליה, וזה לא רק השעה אלא גם האלכוהול ("חנונים שיכורים- ומאוד גאים בזה"). ואם הצלחתי לכתוב את כל זה בלי שגיאות כתיב- אני חושב שמגיע לי כל הכבוד. פשוט אין לכם מושג באיזה מצב אני כרגע... אני מסתובב והעולם מסתובב בדיליי...

דרגורן

New member
כן היית לך שגיאת כתיב...

חוץ מזה, אלפים הם לא "פשוט" גזע מחורבן, הם מראש יודעו להיות כאלה. היחידי שראה אותם נכון, זה טרי פרצ'ט.

אלדריון

New member
האלפים של פראצ'ט הם אכן...

משהו מיוחד. למעשה, זה המיקרי היחיד של אנטי-אלפיזם שאני מסכים איתו. במסגרת העולם של פראצ'ט, כמובן. אגב, האלפים האלה יותר מבוססים על אלפים מסיפורי אגדות, מאשר על האלפים הפוסט טולקיניים, קל וחומר הטולקיניים (בעיקר כל הקטע של הברזל...) אהבתי בעיקר את ההסבר שלו על למה ברזל דוחה פיות... אני חושב דווקא שפראצ'ט היה יכול לנצל את האלפים יותר טוב, אבל...

magnus the red

New member
כן, אמרו לי

ואני כבר שנה מנסה להשיג את lords and ladies (ככה נקרא הספק, נכון?)

אלדריון

New member
חובב בשר דווקא.

האלפים אינם גזע צמחוני כפי שנוהגים להציג אותם- אצל טולקין הם אכלו בשר, בעיקר אלפים בני נולדור, אשר הינם העם האלפי החביב עלי... הסמל שצירפתי הנו סימלה של לות'יין, ואין לו קשר לצמחונות...

Shadowmage

New member
מכיוון שלרוב אני לא ה DM

אני לא יכול לעשות הרפתקה בעולם שלו - הוא שומר בקנאות על כל פיסת מידע שיש לו (בצדק). גם אני חשבתי לעשות משהו חד פעמי, עם דמויות חזקות יותר. השאלה היא, האם עדיף שאני אכין את הדמויות מראש או לתת לכל אחד להכין דמות בבית (מכיוון שזה לא כ"כ משנה איזה דמויות הם יבחרו)?

backdoorslam

New member
אני הייתי נותן להם לעשות זאת

לאחר הכוונה מצידך. לרב, יש בעיה מסוימת לתת לשחקנים ליצור את דמותם. תמיד ישנם כאלה שיצרו קונפליקטים מעצם קיומן של הדמויות זו לצד זו. תנסה בכל זאת ליצור, ביחד עם השה"מ שלך, פירוט לגבי איזור מאוד מצומצם בעולם הנרחב, אני לא רואה סיבה שהשה"מ יתנגד לכך.

Soul Cake Duck

New member
הקדשתי לזה קצת מחשבה בעצמי

ולמען האמת, קשה לי לראות עוד אפשרויות מלבד הרפתקה חד-פעמית. כל הרעיון מבוסס על כך שאחד השחקנים לא מגיע - אחרת, משחקים במערכה הרגילה. השאלה היא, מיהו אותו שחקן שלא מגיע? האם כדאי להסתכן בכך ששחקן ייאלץ ליטול את מקומו של שחקן אחר, ועוד יהיה צורך לעדכן אותו בכל ההתרחשויות של המפגש האחרון? בעיה. ואם כבר וואן-טיימר, ואם כבר מנוחה מהמערכה הראשית, אז רצוי שיהיה זה משהו מופרע ו/או הזוי ו/או פארודי. זה בייחוד נכון כששה"מ שלך מתעקש על משחק שמתחיל מהדרגות הנמוכות ומתקדם באיטיות פתלתלה אל עוצמה ועושר (אולי) או אל קבר מוקדם (יותר סביר להניח), ואין לאף אחד הזדמנות למלמל איזה לחש ולהחריב בכך את הפונדק בשל איכות השיכר שהוא מוכר. מ"ת של סופר-גיבורים, מו"ד בדרגות גבוהות, סייברפאנק - כל אלה מאפשרים לשחקנים לשחרר קצת קיטור. ומי יודע? דמות שנוצרה עבור משחק כזה לא רק שעשויה להיות זכורה ואהובה לאחר מכן, אלא אפילו לשמש שנית את השחקן בנסיבות אלה או אחרות, אם היא מעניינת דיה. באשר לדמויות, כדאי להלחים כמה עקרונות ליצירה מהירה שלהן במקום - קבל מהשחקנים רק את המידע העיקרי, וצור את השאר בעצמך, או אפילו קבל מהם תיאור כללי של דמותם וצור אותה בעצמך. גם אפשר ליצור כמה דמויות מראש ולהציע אותן לשחקנים - אמנם מדובר בטרחה נוספת, ולא סביר להניח שכולם ייענו להצעה (לא מומלץ להכריח אותם), אבל חלק יעדיפו לקחת דמות מוכנה ולשחק עמה על פני יצירה ממושכת של דמות שגם כך לא סביר שתשמש עוד זמן רב. אם כבר אתה רוצה שיכינו דמויות בבית, תיאלץ לגבש תפיסה לגבי ההרפתקה (ולפחות את שיטת המשחק) בטרם עת, כדי לאפשר לשחקנים להתכונן.

Soul Cake Duck

New member
הקדשתי לזה קצת מחשבה בעצמי

ולמען האמת, קשה לי לראות עוד אפשרויות מלבד הרפתקה חד-פעמית. כל הרעיון מבוסס על כך שאחד השחקנים לא מגיע - אחרת, משחקים במערכה הרגילה. השאלה היא, מיהו אותו שחקן שלא מגיע? האם כדאי להסתכן בכך ששחקן ייאלץ ליטול את מקומו של שחקן אחר, ועוד יהיה צורך לעדכן אותו בכל ההתרחשויות של המפגש האחרון? בעיה. ואם כבר וואן-טיימר, ואם כבר מנוחה מהמערכה הראשית, אז רצוי שיהיה זה משהו מופרע ו/או הזוי ו/או פארודי. זה בייחוד נכון כששה"מ שלך מתעקש על משחק שמתחיל מהדרגות הנמוכות ומתקדם באיטיות פתלתלה אל עוצמה ועושר (אולי) או אל קבר מוקדם (יותר סביר להניח), ואין לאף אחד הזדמנות למלמל איזה לחש ולהחריב בכך את הפונדק בשל איכות השיכר שהוא מוכר. מ"ת של סופר-גיבורים, מו"ד בדרגות גבוהות, סייברפאנק - כל אלה מאפשרים לשחקנים לשחרר קצת קיטור. ומי יודע? דמות שנוצרה עבור משחק כזה לא רק שעשויה להיות זכורה ואהובה לאחר מכן, אלא אפילו לשמש שנית את השחקן בנסיבות אלה או אחרות, אם היא מעניינת דיה. באשר לדמויות, כדאי להלחים כמה עקרונות ליצירה מהירה שלהן במקום - קבל מהשחקנים רק את המידע העיקרי, וצור את השאר בעצמך, או אפילו קבל מהם תיאור כללי של דמותם וצור אותה בעצמך. גם אפשר ליצור כמה דמויות מראש ולהציע אותן לשחקנים - אמנם מדובר בטרחה נוספת, ולא סביר להניח שכולם ייענו להצעה (לא מומלץ להכריח אותם), אבל חלק יעדיפו לקחת דמות מוכנה ולשחק עמה על פני יצירה ממושכת של דמות שגם כך לא סביר שתשמש עוד זמן רב. אם כבר אתה רוצה שיכינו דמויות בבית, תיאלץ לגבש תפיסה לגבי ההרפתקה (ולפחות את שיטת המשחק) בטרם עת, כדי לאפשר לשחקנים להתכונן.

BluePrint

New member
הרפתקת חופשה

רעיון שבטח קראתי בWIZ לפני המון זמן. כראה שזה יהיה קצת מסובך אם אתה לא השה"ם ואין לך מספיק מידע על העולם, אבל הרעיון הכללי הוא להכין עותק של דף הדמות, ולצאת איתה להרפתקה "מה אם". (waht if) אתה רוצה תחליף לכששחקן לא מגיע, אז אפשר להתחיל מהתחלה ולראות לאן החבורה היתה מגיעה אם חלק אחד במנוע הקבוצתי היה חסר. משחק סופר-גיבורים קל הוא גם אפשרות שמאפשרת גמישות יתר, וסתירות פנימיות בתוך הדמות יכולות רק להוסיף. כל פגישה חלופית יכולה להגמר במשהוא חדש שקורה ל... מי שלא יגיע בפגישה הבאה, וכך אפשר לשמור על רצף עלילתי קלוש גם כשהשחקנים באים והולכים. בנוסף, כל פעם שמביסים רשע אחד, תמיד יש רשע אחר חזק יותר. הצעות מטופשות אלו נכתבו בחסות הקומיקס שקראתי לאחרונה. (יש מלה בעברית ל"קומיקס"?)

רעיון טוב ../images/Emo13.gif ויש מילה

אני פשוט לא זוכר אותה

חלומות

הם נראים אמיתיים, משתתפים בהם בדיוק מי שתרצה, ואתה יכול גם להעביר או לא מידע דרכם. הדמויות יכולות לזכור או לא או חלקית את החלום, וזה מוסיף המון המון עניין למשחק.

למעלה