משחק מקדים

אהרן5

New member
משחק מקדים

מאחר ואני חי קצת בעתיד (מקדים את כולכם), רציתי בכל זאת לשאול אותכם שאלה מקדימה: אם יתברר בעוד כמה שנים, כמה חודשים, שצדקתי בכל מילה שאמרתי, מי מכם יצא "גבר", יבוא אלי ויאמר בפומבי מעל דפי הפורום: אהרון, אני מסיר בפניך את הכובע: בזמנך נשמעת משוגע לחלוטין, היית בודד בדעותיך, דבקת בהם למרות הלחץ החברתי האדיר, ו... צדקת! אכן השמאל הישראלי היא האידאולוגיה האווילית ביותר בהיסטוריה האנושית. אכן היא תומכת בטרור (הגם שהיא איננה מבינה זאת). אכן היא נאבקת למען השמדת בני עמה (ומשוכנעת שהיא נאבקת למען השלום). אכן היא נאבקת למען כניעה לאויב ולמען נצחונו. אכן היא כת דתית המושתתת על אמונות ותקוות ללא שום קשר ללוגיקה, רציונאליות, ולעובדות המציאות. אכן "שמאלן הוא אדם הסבור שהפלסטינים צודקים", היא הגדרה נכונה ומקיפה. אכן האיסלאם הוא הרייך הרביעי שניסה לכבוש את העולם (הנאור). אכן הוא השתמש בדרך מתוחכמת של מרמה (הטרור): שימוש במצוקה והסתה של ההמונים והאספסוף, כדי שהעולם הנאור יצטרך להילחם נגד המון חף מפשע ולא ידע מי הוא האויב. אכן הוא הצליח במזימתו והתרבות הנאורה נפלה שבי אחר התפיסה השגויה הזו. אכן האיסלאם היא תרבות ברברית. אכן כשמדברים על חברה ותרבות מותר (וצריך) להכליל. אכן יש שחור לבן, יש טובים ורעים, האמת היא לפעמים בצד. אכן האיסלאם קם עלינו להשמידנו, והכיבוש היה רק תירוץ. אכן טעינו התבלבלנו לחלוטין, האיסלאם עבד עלינו. לא היה שום דבר מוסרי בתמיכה במאבקו של העם הפלסטיני המוסת והברברי. אכן ערפאת היה חד משמעית צורר ישראל (בדומה להיטלר)! וכל התבטאות בסגנון של "מנהיגים לא ראויים", הינה מטופשת, אומללה, ואיננה מחוברת למציאות. וכך הלאה, וכך הלאה. יתכן והשמטתי עוד פרט זה או אחר שאני היחיד האומר אותו, והוא נשמע היום מוזר מאוד. ==== ולאחר שתודו בכך, אולי תודו גם בדברים נוספים שאני אומר: חשבון הנפש של אוסלו, קרי דיון ציבורי בשאלה: הסכם אוסלו - איפה טעינו? (האם הדרג המדיני שוב היה שבוי בקונספציה?) היה (ועדיין) יכול להקדים את ההתפכחות ולחסוך חיי אדם רבים... ואז אולי גם תצטרפו אלי למאבקי למען דיון ציבורי בנושא איכות השלטון, שלפי דעתי הבלעדית יוכל לפתור בעיות חברתיות רבות. (להזכירכם: אני עדיין היחיד במדינה המעוניין בדיון כזה) שמחתי להקדים את זמני. אתם יודעים, אומרים: חכם אחרי מעשה... אני "טיפש לפני מעשה"... מעניין אם אתם תהיו "גברים" אחרי מעשה לבוא ולאמר: צדקת! תודה.

Neta558

New member
אני אל יודעת אם אני אהיה מספיק "גבר

ואני גם תוהה למה אתה בוחר להשתמש דווקא במילה זו. או שאולי ההודעה לא הייתה מופנית אלי, אלא רק לזכרים שבכותבים? אני מצטערת, אבל זה מציג את כל ההודעה שלך בצורה מגוחכת. להבא אני מציעה שתנסח את עצמך בצורה קצת יותר הולמת, ובעיקר-בצורה יותר מכובדת. "גבר" הוא שם תואר לאדם ממין זכר, לא לאדם שמוכן להודות בטעותו. אנחנו יכולים לעבור להגדרות מילוניות, או לחילופין, להגדרות חברתיות, לבחירתך. ולענין שניסית להציג תחת מעטה של שובינזם ויהירות בלתי מובנת: אם אראה בעתיד שדרך שונה מזו שאני מציגה עכשיו התבררה כנכונה, מדוע שתהיה לי בעיה להודות בכך? למה אל אודה בטעותי? אם אשנה את דעותי ואאמין בדרך אחרת, לא אהסס לשנות דרכי ולפעול לפי דרכי החדשה. כרגע, אני לא רואה את זה קורה, אך אני לא שוללת את זה - בכל הנושאים. נראה לי הגיוני שאדם ישנה דעתו בתחום מסוים. אולם, בהודעה שלך מוצגת רק השאלה המוחלטת, מה יקרה כאשר אנחנו נבין שאתה צדקת ואנחנו טעינו, וכבר מניסוחיך ניתן להבין שאתה לא מעלה אפילו בדעתך את המצב ההפוך. מענין, משעשע, אך הופך את כל הדיון איתך בנושא לחסר טעם במקצת, לא?

אהרן5

New member
"לצאת גבר" זה ביטוי

אין פה שום שוביניזם. "לצאת גבר" עד כמה שאני מכיר את השפה העברית, משמעותו להיות הוגן ולהעיז להתמודד עם דברים קשים. יכול להיות שאני טועה, תקני אותי כמובן. באשר לכותרת, חשבתי על משהו אחר בהתחלה, ולפתע צץ לי הרעיון. אין פה שום מטרה מסוימת, פשוט אני תמיד מחפש כותרת מעניינת. אם תשימי לב למאמרים שלי, אז ישנם שמות כמו: "השומר בן דודי אנוכי", "צו מיאוס", "חוטבי העצים ושומרי היערות" וכך הלאה... (אל תעשי חיפוש כאן בפורום כי רובם נמחקים. גם ההודעה הזו יש סבירות גבוהה מאוד שתמחק). אל תקחי את המילים האלו אישית, רק באמת כשעשוע. ולענייננו: לפני שנים רבות אני כתבתי בפורום מרצ, שהיה אז באיי או אל (כמדומני), ואז גם הצעתי הצעה דומה, והתחייבתי בעצמי לבוא אל גוב האריות (מרכז מרצ) לעמוד על השולחן ולהודות: טעיתי, זאת אם אכן הסכם אוסלו לא יסתיים בפיצוץ. כמובן שאיש לא הודה. היום אני אומר דברים שנשמעים מאוד מוזרים לאנשים רבים (יש דווקא כמה בודדים שכן מוצאים בהם טעם), אבל התגובות שאני מקבל הם בעיקר כמעט על הרקע הפסיכיאטרי. אנשים פשוט חושבים שאני חי בעולם אחר לגמרי. ואני פשוט נדחה מכל הכיוונים. כמעט בודד לגמרי בדעותי. אני טוען שמי שמבין את המציאות נכונה זה דווקא אני, ואם כל נסיונותי לשכנע נופלים על אוזניים ערלות, לפחות כדאי להקדים את המאוחר, כדי שאחר כך אולי מישהו יזכור: היה כבר מישהו שהבין הכל עוד לפני כולם... אולי כדאי להקשיב לו, אולי יש לו עוד משהו מעניין לאמר... (הכוונה אלי..., דרך אגב...) שינוי דעות זה לא כל כך פשוט כפי שנראה לך. מי שהיום הוא עדיין שמאל הרי שהוא הפנים את התפיסה הזו עמוק עמוק אל תוך אישיותו. היום לשמאלן לקום ולהודות: טעיתי, פירושו פשוט להודות: אני מטומטם! אנשים לא עושים זאת בקלות. אגב, זו בדיוק גם הסיבה שכל השמאלנים שכן התפכחו שותקים. הם יודעים שאם הם יבקרו את השמאל בחריפות הראויה, גם הם עצמם יוצגו כמטומטמים, ומן הסתם זכות הדיבור אמורה להישלל גם מהם. באשר למצב ההפוך: נכון, לא התייחסתי אליו כי אני באמת חושב שזה מיותר. כמובן שאני צודק ואתם טועים... אבל, אני מזכיר לך את הצעתי למרצ אז, ואני מוכן לחזור עליה היום. אם יוכח שטעיתי אני מתחייב להודות בכך בכל במה אפשרית. אגב, קל יהיה מאוד להוכיח שטעיתי. אני אומר דברים מאוד ברורים ונחרצים. אפרופו חוסר הטעם והשעשוע בדיון... מי שהוא חסר גבולות, חסר קווים אדומים (ולא מתבייש אפילו לקרוא לעצמו "יש גבול), מי ששבוי בתפיסה של כת דתית המנותקת מן המציאות ומושתתת כולה על אמונות ותקוות, מי שלא מעלה על דעתו שהוא טועה, מי שכששואלים אותו מה הגבול שלך, מה הקווים האדומים, איך נדע שטעית, מתי תפסיק לתמוך באויב... אין לו תשובה... המישהו הזה זה לא אני... זהו, מקווה שהצלחתי לסבר את אוזנך. תודה על התייחסותך.

Neta558

New member
עצם הביטוי הוא שובניזם...

העובדה שאתה רואה זאת כמובן מאליו שמשמעות הביטוי "לצאת גבר" היא "להיות הוגן ולהעיז להתמודד עם דברים קשים" כדבריך, מעידה על שובניזם חברתי. מה הקשר בין גבריות לבין הוגנות, העזה והתמודדות עם דברים קשים? האם אלה תכונות של גברים בלבד? זהו ביטוי שובניסטי שמעיד על השרשה תרבותית של שובניזם בחברה הישראלית, זה שלא אתה קבעת את הביטוי לא משנה, שימוש בו כמוהו כהערה שובניסטית. אני לא רואה את זה כפגיעה אישית, אני רואה את זה כאסון חברתי. אני חושבת שגברים צריכים להתרעם על הענין לא פחות מנשים, זה לא ענין אישי כלל. באשר לכותרת, שים לב שכלל לא הערתי על כך בהודעתי... אני, אגב, לא חולקת עימך כנראה את אותה השקפה באשר לשינוי דעות. (וכנראה שגם לא את אותה השקפת עולם כלל). אני לא חושבת שדעות מדיניות (או השקפות, אידיאולוגיה ואורח חיים) הם בהכרח ענין של "צודק" ו"טועה". האם יש אמת אבסולוטית ביחס לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטינאי? כמובן שלא! מדובר בענין מורכב המכיל משתנים רבים, וכל אחד תופס אותם אחרת, וכך גם את הדרך לפתרון הסכסוך. כמו כן, גם אנשים המאמינים בדרך דומה, לא תמיד יוצאים מאותן הנחות יסוד. בין אנשי השמאל למשל (דוגמה שיותר קרובה לי, אך אני בטוחה שיש כאלה גם בקרב הימין) יש החושבים שצריך לפנות את השטחים מתוך אינטרס מדיני-בטחוני, יש החושבים שזהו אינטרס ביחסים דיפלומטים עם מדינות אירופה וארה"ב, יש המדברים על זכויות האדם בשטחים, יש המדברים על בניה מחודשת של החברה הישראלית... אין כאן צודק וטועה. אני, אגב, לא מסכימה עם דברים רבים בדרך המדינית שמציע הימין בשל מבחן הדרך ולא מבחן התוצאה, כך שלגבי נושאים אלו לא אוכל להודות על טעותי, כי אין זה רלוונטי. כלומר, פעולות שאני מתנגדת לקיומן מטעמים מוסריים, לא אסכים איתן גם אם אראה שהן מניבות את התוצאות הרצויות, כי יש מקרים בהם לדעתי המטרה איחנה מקדשת את האמצעים. נושאים אחרים, יתכן ואשנה דעתי בהם. נושאים של כלכלה למשל.

אהרן5

New member
טוב, סליחה

אני אמרתי שיש קשר בין גבריות ובין הוגנות? אמרתי שרציתי להעביר מסר, עשיתי חיפוש מהיר במוחי, העליתי את הביטוי הזה והשתמשתי בו. אני מוכן לוותר עליו ולהשתמש בכל אלטרנטיבה אחרת לפי בחירתך. האם אכן בחברה הישראלית הושרשה תרבות שוביניסטית? שאלה יפה. האמת, להערכתי בנושא הזה אכן עוסקים, הגם שאינני בטוח שהגיעו להסכמה אקדמית גורפת. לצערי בנורמות החשובות כמו: תרבות השלטון, המוסכמות של האליטות, הכללים הבלתי כתובים של התקשורת, דפוסי החשיבה של מערכת המשפט והחינוך, איש אינו עוסק. התייחסתי לכותרת מכיוון שקיבלתי הערות ממקורות אחרים. מעניין באמת למה לא התייחסת, אגב... כמובן שלא?... כמובן שכן. יש אמת אחת והיא פשוטה וברורה: בדיוק כמו המן האגגי, בדיוק כמו היטלר הנאצי, ובדיוק כמו ערפאת הברברי, הפלסטינים (בעזרת האיסלאם) קמים עלינו להשמידנו. הם משתמשים בתירוץ ה"כיבוש", ואתם נופלים לידיהם כפרי בשל. בדיוק זו הסיבה שקראתי לשמאל: האידאולוגיה האווילית ביותר בהיסטוריה האנושית. בוודאי שיש אמת אחת פשוטה וברורה. אלא, שאתם כתרבות נאורה מערבית מודרנית שבויים בכל מיני נורמות, כל מיני תפיסות קולקטיביות שהפנמתם למובן מאליו שלכם, והאיסלאם מנצל אותם יפה. למשל: "אין שחור לבן", "אין רעים וטובים", "האמת היא תמיד באמצע", אסור להכליל". האמונות התפלות הללו הן שורש הבעיה של התרבות הנאורה. בקרוב אני אמור לכתוב את מאמרי "חוטבי העצים ושומרי היערות" בו אני אמור להסביר את הבעיה הזו לפיה התרבות הנאורה מרוב עצים איננה מסוגלת לראות את היער... בוודאי שמדובר בעניין מורכב. הוא מורכב מאוד מן ההיבט הפרטני. עצים יש ללא סוף. רק שמן ההיבט הכללי הוא פשוט מאוד. יש לי דוגמה מצויינת עבורך: האם השואה היא דבר פשוט? לא. היא דבר מורכב מאוד, נכתבו עליה אלפי ספרים (לפחות). רק שמן ההיבט הכללי היא פשוטה מאוד: הנאצים קמו עלינו להשמידנו. זהו. לא בטוח שתצליחי למצוא משהו פשוט מזה... וכך גם הסכסוך עם הפלסטינים: ערפאת רוצה להשמידנו. נקודה. ברגע שהדבר הזה יהיה ברור, אידאולוגיית השמאל תוכחד ותעבור למקום הראוי לה בהיסטוריה האנושית: עולם שכולו חלם. יש החושבים הרבה דברים. מותר להם לחשוב. ועם זאת (עם כל הצער) יש כאן צודק וטועה. אני הצודק ואתם הטועים. ובקרוב כולם ידעו זאת. כל שרציתי הוא רק להדגיש שאני ידעתי זאת לפני כולם. זה הכל. אגב, כדי להחיש את ההתפכחות הזו קראתי לערוך את חשבון הנפש של אוסלו. את תשני את דעתך גם באשר לפעולות שאת מתנגדת להם מבחינה מוסרית. ההתנגדות המוסרית שלך להרג ילדים פלסטינים היא שגויה. תרבות מותקפת צריכה לעשות הכל כדי להגן על עצמה. הכל זה הכל. כולל להרוג ילדים פלסטינים. בדיוק כשם שנאנסת רשאית לעשות הכל כדי להגן על עצמה כולל לירות ולהרוג את האנס. שורש הבעיה שלך הוא שאת לא קולטת שאנחנו תרבות מותקפת. את אכלת את סיפור הכיבוש, את חושבת שהם מסכנים, ופה שורש הטעות שלך. עבדו עלייך בעיניים... לא נעים, פאדיחה... חשבת שאת מוסרית והנה מתברר שאת תומכת בטרור... הבנת למה זה קשה לעיכול ולהתפכחות?... אם תמשיכי להתעמק בנושא, ידידתי היקרה, את עלולה להתפכח. ראי הוזהרת...

Neta558

New member
רק אל תסתחרר מהיהירות

ראשית אציין, שגם אם יתגלה שאתה צודק וכל שאר בני האדם בעולם טועים, גם אם יתברר שאתה המלך הבלתי מעורער של האמת, קיסר כל הגאונות, חוזה האוטופיה נביאה ומגשימה הרוחני והפיזי עלי אדמות - עדיין אין שום סיבה שתהיה כל כך יהיר לגבי זה! אין שום הצדקה ליהירות שלך, לזילזול הבלתי נפסק שלך בכל מה שאיננו אתה, ולמעשה, זה סתם מגעיל את כל הקורא זאת. אני שמחה שאתה שלם עם עצמך ומאושר ככל הנראה, מכל הגיג שאתה מוציא מפיך, אך היזהר שלא לדלוף גועל חברתי שכזה בדרך, זה לא נעים לסובבים אותך. (או שאולי להנעים את זמנם זה לא מענינו של נביא מבורך שכמותך?) צר לי לאכזב אותך (או להראות את חוסר הבנתי בעניני העולם, כפיח שאתה מתייחס לכל דבר שנאמר כאן על ידי מישהו פרט אליך) - האידיאולוגיה שלי אינה קשורה למטרות חייו של ערפאת. גם אם ערפאת חי ונושם רק במטרה להשמיד כל יהודי, חצי יהודי ועלה דשא יהודי, השקפות עולמי נשארות כפי שהן. למעשה, השקפות עולמי אינן קשורות לערפאת, אלא רק מיושמות על נושאים הקשורים אליו, כמו כל דבר אחר. לא גיבשתי דעותי בהתאם למה שערפאת עושה בחייו, ולכן גם לא אשנה את אורח חיי והאידיאולוגיה שלי לפיו. אבל כמובן, ראה דברים אלה כבטלים ומבוטלים לעתיד, שהרי אני עתידה לשנות את דעתי "גם באשר לפעולות שאת מתנגדת להם מבחינה מוסרית." האם אתה משוכנע שהמוסר שלי הוא תלוי אירועים? האם מוסר הוא משהו אירעי שנקבע ביחס למקרה פרטני? לא המוסר שלי, מצטערת. אני מקבלת בברכה את ההזהרה המטופשת והיהירה שלך, ומסיימת עוד הודעה בה אני "מפדחת" את עצמי ברבים. הו, איזו בושה לי, לעמוד מאחורי הדעות שלי, גם כאשר ברור לכל שהן האווליות ביותר בתולדות ההיסטוריה האנושית.

אהרן5

New member
טוב אני שוב מתנצל

לא נעים לי, אני כל הזמן צריך להתנצל בפנייך. סליחה על יהירותי. אנא קבלי את דברי במלוא הצניעות. השקפת עולמך, והפעם אני מנסה לאמר זאת בענווה, אולי איננה קשורה לערפאת. אבל השמאל היא אידאולוגיה שהתבססה על הרעיון שאוסלו הוא תהליך שלום. קוראים לזה, או יקראו לזה (אני מנחש בצניעותי) "קונספציית השלום", והיא כנראה הבסיס למה שיכונה בעתיד (אם יורשה לי במלוא הצניעות להעריך): "מחדל אוסלו". ברגע שיהיה ברור שערפאת עבד עלינו בעיניים, היתה קונספציית שלום שהכתיבה את חיינו במשך שנים, והיא כולה היתה מבוססת על טעות - מיד השמאל קורס נמוג ונעלם (אם יורשה לי להעריך הערכה צנועה של המצב)... כך שאת יכולה להשקיף על עולמך כרצונך. אין לי שום בעיה איתך. יש לי בעיה עם השמאל. את האידאולוגיה האווילית הזו אני רוצה להכחיד ולהעלים מעל פני האדמה אל עולם שכולו חלם (ברשותך כמובן)... המוסר שלך (ושל הציבור כולו) הוא מוסר תלוי נורמה, תלוי תפיסה קולקטיבית: אם כולם יגיעו להכרה שהתרבות האיסלאמית היא תרבות ברברית, והעם הפלסטיני קם עלינו להשמידנו, ותוך כדי כך הוא בוכה: "איי כואב לי"... ברגע שתהיה בכך הכרה ציבורית, הרי שגם את תכירי בכך (אם יורשה לי להניח, במלוא הענווה והצניעות).... תודה על כך שקיבלת בברכה את האזהרה המטופשת והיהירה שלי. כאות ענווה וצניעות הריני לאמר לך שאל לך לחוש מבוכה, טובים וגדולים ממך נפלו באותה תפיסה, את בחברה טובה, תרגישי טוב... במלוא הכבוד, ההערכה, הענווה, והצניעות. שלך, עד שערפאת יפריד בינינו. אהרון.

Neta558

New member
טעות בידיך

"השמאל היא אידאולוגיה שהתבססה על הרעיון שאוסלו הוא תהליך שלום" המשפט הזה הוא חסר כל ביסוס. למעשה, אלה טענות הימין כלפי השמאל שמתמקדות באוסלו, ולא האידיאולוגיה של השמאל. השמאל לא התחיל מאוסלו, ובוודאי שאינו מתבסס עליו. ואין קשר בין הגדרה של תרבות האיסלם כתרבות ברברית (שאני כמובן חולקת עליה) לתרגום המוסר שלי למעשים. המוסר שלי לא מאפשר פגיעה גם בתרבות ברברית, גם בעם שקם להשמידנו ותוך כדי כך הוא בוכה "איי כואב לי" וגם בכלל.

אהרן5

New member
קורה, גם אני בן אדם

גם אני טועה לפעמים... (האמת, אינסטנקטיבית רציתי לכתוב: "אני לא טועה" אבל לפתע נזכרתי בתדמית החדשה שלי: עניו וצנוע. ציטוט: "השמאל היא אידאולוגיה שהתבססה על הרעיון שאוסלו הוא תהליך שלום" המשפט הזה הוא חסר כל ביסוס. סוף ציטוט. (אכן המשפט הזה הוא באמת חסר כל ביסוס. אוסלו היה "תהליך מלחמה", "תהליך השמדת ישראל", "ההונאה הגדולה ביותר בהיסטוריה האנושית", בוודאי לא "תהליך שלום". אבל זה רק במאמר מוסגר). את צודקת, השמאל לא התחיל מאוסלו, אבל השמאל שאני מדבר עליו כן התחיל מאוסלו! אני מותח קו ברור: לפני אוסלו ואחרי אוסלו. עד אוסלו השמאל עוד היתה תפיסה לגיטימית, סבירה, אם כי שגויה... אחרי אוסלו התחיל תהליך הטרוף הגדול... או קיי? לכן, מעתה כשאני אומר שמאל כוונתי להווה, ובדיוק נמרץ יותר כוונתי: מאז אוסלו. ובכן: "השמאל היא אידאולוגיה שהתבססה על הרעיון שאוסלו הוא תהליך שלום" זהו משפט מדויק! לכן אני אומר שאת דברי יבינו רק בפרספקטיבה היסטורית. תגזרי את הקטע הזה של הדיון ביננו, תקראי אותו בעוד שנה, ואז תגידי לי אם צדקתי... זהו משפט מדויק ונכון. קוראים לזה (או יקראו לזה): "קונספציית השלום". על כך התבססה כל התפיסה השמאלית. ברגע שהקונספציה הזו מתמוטטת (שזה עכשיו, התקופה בה אנו חיים היום), כל השמאל קורס. אגב, זהו בדיוק "מחדל אוסלו": שוב הדרג המדיני היה שבוי בקונפציה. קונספציה לפיה ערפאת שינה את עורו והפך מטרוריסט אכזר למנהיג מדיני. (חשבו שאם יזמינו אותו לבית הלבן, יפנקו אותו, יתנו לו להרגיש על הגובה, הוא יהנה מהפינוק ויהפוך לחתול מחמד... הוא כבר הראה להם מאיפה משתין הדג...) ההוכחה היא פשוטה: כל התנהגותו של השמאל מאז (ועד היום, פסטיבל האבסורד לצערי טרם תם), היתה כולה בקורלציה של מאה אחוז (התאמה מלאה) בהתאם לתפיסה הזו. פעם זה היה: "אם ישראל לא תעשה כך וכך זה עלול לפגוע בתהליך השלום"... אחר כך זה היה "אם ישראל לא תעשה כך וכך ההמונים המיואשים והמדוכאים בגלל הכיבוש עלולים להתפרץ"... והיום זה סתם "לברוח מן השטחים למען הטרור"... אין מנוס, חייבים לחכות להיסטוריונים כדי שיאשרו את דברי. למה השמאל נאבק כל כך בנואשות על הרלוונטיות של ערפאת? משום שהשמאל מחובר עימו בחבל הטבור (קשר עימו את גורלו)... לכן אגב אני מתעקש על הביטוי: "מורשת רבין וערפאת"... למן הרגע שקונספציית השלום קורסת וערפאת כבר לא פרטנר, הרי כל מה שהשמאל הוליך אותנו משך שנים היתה שגיאה אחת גדולה. כל השמאל קורס והבושה גדולה. לכן כל אלו שהתפכחו שותקים, ולכן לשתיקה הזו אני קורא: "שתיקת הכלבים". ==== ברגע שתביני שמדובר פה במלחמת תרבויות, מלחמה אחרת: עם נגד עם (טרור), תביני שאין ברירה אלא להילחם בתוך אוכלוסיה אזרחית. אין מנוס אלא לפגוע בטרור היכן שהוא נמצא, וטרור נמצא בתוך אוכלוסיה אזרחית. זה דבר אחד. דבר שני, כאשר תביני שמדובר או בילדים שלך, או בילדים שלהם, אז כנראה את תדברי אחרת... יקח לך עוד קצת זמן להבין את זה...

Deathatred

New member
אני דווקא אוהב להשתמש

בביטוי "משיחיות השלום". לדעתי זה יותר מתאים לתאר את היחס של השמאל לערפאת ואוסלו מאשר "קונספציה".

אהרן5

New member
זו פרספקטיבה

אם אתה מתייחס לשמאל בהיבט של אידאולוגיה עם מאפיינים של דת, הרי שהביטוי: "משיחיות השלום" בהחלט מתאים. אם אתה מתייחס ל"מחדל אוסלו" מן ההיבט המדיני, כפי שהתייחסו אל מלחמת יום כיפור, הרי שהביטוי "קונספציה" רלוונטי יותר. הכל עניין של נקודת המבט.

Neta558

New member
אולי ילמדו להעריץ אותך רק אחרי מותך

אך לצערי, כל עוד אתה בחיים (ומאחלת לך בהזדמנות זו חיים ארוכים ומאושרים), הוכחת שאין לך מקום בויכוחים פוליטים, אלא רק בנאומים. מאחר שאתה אינך מסוגל לקבל את קיומה של דעה שונה משלך, וכל דעה שכזו תוצג מיד כלא לגיטימית בעליל ולא יותר מזה, אין אתה מסוגל לדון על דעות, כי רק להציג אותן, או לסתור אחרות. כל עוד לא תפנים שישנן דעות אחרות וזה לגיטימי שהן קיימות, גם אם אינך מסכים איתן, אין אתה מסוגל לשיח בין-אישי בנושאים אידיאולוגים. אני חיבית לציין שדעותיך מענינות אותי מאד, והייתי שמחה לדון איתך בנושאים שונים, אך אני סבורה שהדבר פשוט אינו אפשרי, מאחר שאין אתה מתכוון להתייחס ברצינות הקטנה ביותר ולו רק למילה שאכתוב. אנחנו יכולים לשחק במלחמת נאומים, אך אני אינני דוגלת במלחמות. יום טוב לך, ולכל קוראי הפורום.

אהרן5

New member
אופס

עצוב מאוד. מצטער, מה אמרת ולא התייחסתי?... (הסירי דאגה מלבך, גם לאחר מותי לא יעריצו אותי משום שלא ישאר זכר מדברי. לצערי, עקב המלחמה עם עיראק, יש לי חשש כבד שהיום הזה קרוב...)

דאד

New member
לפיצוץ הבלון הנפוח

"מאחר ואני חי קצת בעתיד, מקדים את כולכם"""היית(י) בודד בדעות(י)ך """דעתי הבלעדית""" להזכירכם: אני עדיין היחיד במדינה המעוניין בדיון כזה"""שמחתי להקדים את זמני""". מה עם בני בגין?..אורי דן....ההמונים ומנהיגיהם שההתלהמו בעצרות/הפגנות/ מהומות השיסוי והעלילה נגד השמאל ורבין?... תגובה ענינית ליהירות הבילבול, העיוות, והעיורון שלך בפעם הבאה.

מעבר לזה...

יש ארגון שלם שתומך בדיון ציבורי על איכות השלטון ואפילו פועל בנושא... יש לו אפילו שם שמרמז לכך: התנועה לאיכות השלטון.

naftalyb2

New member
למה מוחקים הודעות

כמו שהדתיים הורסים את המדינה כך החילוניים הורסים אני הורס משמע אני קיים אלה החוקים במדינה

אהרן5

New member
עבדו עליך בעיניים

התנועה לאיכות השלטון עוסקת בפיזור מסך עשן על ידי התמקדות אך ורק רדיפה פרטנית אחרי מושחתים, ודווקא במניעת דיון ציבורי בנושא.

אהרן5

New member
על בלונים ונפוחים

האם בני בגין או אורי דן או מישהו אחר אמר ולו משפט אחד מהללו: אכן השמאל הישראלי היא האידאולוגיה האווילית ביותר בהיסטוריה האנושית. אכן היא תומכת בטרור (הגם שהיא איננה מבינה זאת). אכן היא נאבקת למען השמדת בני עמה (ומשוכנעת שהיא נאבקת למען השלום). אכן היא נאבקת למען כניעה לאויב ולמען נצחונו. אכן היא כת דתית המושתתת על אמונות ותקוות ללא שום קשר ללוגיקה, רציונאליות, ולעובדות המציאות. אכן "שמאלן הוא אדם הסבור שהפלסטינים צודקים", היא הגדרה נכונה ומקיפה. אכן האיסלאם הוא הרייך הרביעי שניסה לכבוש את העולם (הנאור). נסתפק בציטוט הזה בשלב זה.

גדגי

New member
נביא חדש קם לנו

יש עוד הרבה נביאים במוסדות פסיכיאטרים אבל יש כאלה שהם סימפטים . זה התרוץ הכי טוב שתמצא להימע מבית סוהר על גזענות והסתה לאילמות.

למעלה