משחק מחשבתי משעשע

סלים וארזה

New member
מנהל
משחק מחשבתי משעשע אחד ממנהלי הפורום בעבר (special agent utah) הביא את המשחק הבא מתוך אתר ballislife. המשחק במקור הוא על ה-NBA. אני אשנה אותו לשחקנים ישראלים (ומתאזרחים שהיו בנבחרת):

יש לכם 15$ להקים קבוצה, איזו חמישיה תיקחו על מנת ליצור את קבוצת החלומות שלכם?
זה הדירוג שהחלטתי. ייתכן שטעיתי ושחקן כזה או אחר אמור להיכנס גם (אמיר כץ או ארז חזן או מאיר טפירו אולי חיים בוכבינדר), אבל אי אפשר לקלוע לדעת כולם.

כדי ליצור עניין נוסף, אם אתם מחליטים לבחור שחקן שלא ברשימה, העלות שלו היא 2$. רק תזכרו: או צבר, או ישראלי ששיחק בנבחרת.

PG:
עדי גורדון 5$
בארי לייבוביץ' 4$
דורון שפר 3$
איתמר מרזל 2$
מוטי ארואסטי 1$

SG:
מיקי ברקוביץ' 5$
טל ברודי 4$
ברד ליף 3$
עודד קטש 2$
אור גורן 1$

SF:
דורון ג'מצ'י 5$
סטיב קפלן 4$
מוטי דניאל 3$
חיים זלוטיקמן 2$
עופר אשד 1$

PF:
נדב הנפלד 5$
לו סילבר 4$
יואב ספר 3$
שמעון אמסלם 2$
סטיב שלכטר 1$

C:
לבאן מרסר 5$
בועז ינאי 4$
תנחום כהן מינץ 3$
אלס טיוס 2$
תומר שטיינהאור 1$

מה החמישיה שלכם?

סלים וארזה

New member
מנהל
החמישיה שלי קודם כל לבאן מרסר. אין עוד שחקן שנמצא הרחק מעל כל הרשימה מאחוריו.
זה ישפיע לי על שאר השחקנים. מוטי ארואסטי 1$, ברד ליף 3$, עופר אשד 1$, נדב הנפלד 5$, לבאן מרסר 5$.

וואו, כמה התלבטתי והכנסתי והוצאתי שחקנים. הרי איך אפשר לוותר על מיקי ברקוביץ'? אבל מצד שני זה בא על חשבון שחקני פנים אחרים. בקיצור, לא שלם עם החמישיה הזו, אבל ברמת ההגנה יש כאן משהו מצויין.

DRORIKO8

New member
אני לא יודע על סמך מה בדיוק תיארכת את המחירים,ועל פי מה קבעת שמיקי פי 2 וחצי יותר שווה מעודדואיך לעזזל בראד ליף מעליו,אבל אני אנצל את לטובתי

1-דורון שפר,הגארד הכי אינטיליגנט שדרך כאן
2-עודד כמובן
3-גור שלף(חחח אעלק 5 דולר על דורון ג'מצ'י)
4-נדב הנפלפלד כמו שקרא לו ז'וז'ו חלסטרה
5-שטיינהאור

הלכתי לאכול בדאבוש עם הכסף שנשאר לי

סלים וארזה

New member
מנהל
הסבר כי עודד קטש עם כל היכולת שלו היה סוג של בול הוג. למיקי, ברודי וליף יש אנטליגנציית משחק שלקטש היתה חסרה. זו הסיבה שההישג האירופי היחיד של קטש הוא כששיחק כ-2 תחת אוברדוביץ'.

הבעיה שלי בחמישיה שלך היא שאין פיור שוטרס. אולי קטש, ובנוסף שטיינהאור הוא סנטר פלסטלינה בהגנה.

אני מנחש שלקחת את שלף של הגליל ולא את שלף המסורס של מכבי ת"א.

DRORIKO8

New member
כן לא שאני חושב ששלף שחקן גדול,אבל לא היה ברשימה שלך אף אחד שהצדיק את השכר שלו.

בכל אופן גם החמישיה שלי וגם החמישיה שלך לא עוברים סיבוב ביורוליג חח

DRORIKO8

New member
ממש לא להזכירך מיקי את מוטי לקחו שני גביעים לפני ההשתלטות של האמריקאים על העסק. בזמן שהיה איזה שחור או שניים בשבילך החיזוק. אני לא מבין גם למה שמת פה את תני כהן מינץ,שאני בספק אם מישהו מחברי הפורום בכלל היה חי כשהוא שיחק.

סלים וארזה

New member
מנהל
שני גביעים לפני ההשתלטות? בוב גריפין מתאזרח
אולסי פרי מתאזרח
לו סילבר מתאזרח
ג'ים בוטרייט זר
טל ברודי מתאזרח
אריק מנקין מתאזרח
ארל ויליאמס זר

שכחתי מישהו?

DRORIKO8

New member
ברודי סילבר מנקין וגריפין הגיעו לכאן כי הם יהודים. זה לא זרים קלאסים שמביאים מקבוצות גדולות ביבשת בהון עתק. למכבי בעצם היו 3 זרים קלאסים-אולסי,ארל וג'ימבו. בכל אופן הקבוצות האירופיות דאז היו בעלות צביון מקומי ברור. רבאק קראתי את הספר ההוא של דני דבורין 4 פעמים, אל תשגע אותי

סלים וארזה

New member
מנהל
טיוס יהודי, בלו יהודי כתבת "ההשתלטות של האמריקאים על העסק". אתה לא יכול להכחיש שכל אלה שרשמתי היו עם דרכון אמריקאי.

DRORIKO8

New member
אבל אף אחד מהם לא היה בגדר "רכש" זה לא שמכבי וריאל התחרו עליהם ומכבי שמו מחיר יותר גבוה, הם היו פה בגלל היהדות שלהם נקודה.

טיוס הוא אכן יוצא מהכלל,אבל מה עם סופו ,סמית,שון ג'יימס,רייס,אינגלס?
וזה לא רק הכמות אלא גם האיכות. במכבי של השנה כל הכוכבים הם זרים,למעט "ישראלי" אחד שלא יודע מילה בעברית ושם זין על הנבחרת(בוא נגיד שלא תראה אותו יום אחד מתפקד לליכוד כמו טל ברודי)

ג'ימבו התגייר והתאזרח גם פרי וארל...
ההבדל צריך להיות לא בין מתאזרח לזר אלא בין מי שהגיע מתוקף חוק השבות...

DRORIKO8

New member
ועוד משהו אתה צודק ששטיינהאור לא עושה הגנה,אבל זה לא שנתת לי לבחור בינו לבין אולג'ואן,הרשימה גם מוגבלת לישראלים וגם מוגבלת מבחינת תקציב. אז הגנה הוא לא עושה,אבל הוא קלעי מצויין ואני צריך אחד כזה,בעיקר כשלצידו יש את הנפלד שהוא הכל חוץ מקלעי.

Puskas

New member
שלי PG- מאיר טפירו (2$)- הרכז האהוב עליי בכדורסל הישראלי והטוב ביותר שאני ראיתי (לדעתי טוב יותר מגורדון ואלימלך וגם משפר וקטש).
שחקן מעולה, אמנם לא שומר גדול אבל בשיאו שחקן התקפה מבריק, ווינר ושחקן של מאני טיים, מה גם שהוא הפועל בנשמה :) ובנימה זו- מאיר חזור הביתה!

SG- עודד קטש (2$)- שיסלח מ.י.ק.י ברקוביץ' אבל קטש גדול ממך בעייני. גארד מוכשר, מוביל כדור, קלעי בחסד ואם לא הפציעות ייתכן שהיו מדברים עליו כישראלי הכי מצליח שהיה פה. לצד טפירו משלים לי קו אחורי ורסיטילי מרשים שמשלב הובלת כדור, חכמת משחק ויכולת התקפית מרשימה בפנים ובחוץ.

SF- דורון ג'מצ'י (5$)- הקלעי הכי טהור שהיה כאן, שחקן שמרווח הגנות ונותן לי אחלה אימפקט ואקס פקטור. קצת יקר מדי לטעמי אבל לא נורא. בכל מקרה עד כה ההגנה שלי די מחדל אבל התקפית אני קולע 140 כל משחק

PF- נדב הנפלד (5$)- יש ברירה אחרת בכלל? עם כזו שלישייה אני חייב שחקן הגנה נורמלי קלאסי. נדב הוא אחד הגבוהים ההגנתיים הכי טובים שהיו כאן אי פעם, שחקן שקט, לוחם ואחד שכל קבוצה חייבת. העוגן ההגנתי שלי שיכסה קצת על החורים שהגארדים שלי יעשו בהגנה וחוץ מזה שאנשים שכחו אבל הבחור יודע לשחק התקפה ואצלי הוא יידרש לתת שם יותר ולא להסתפק בנגרות מקצועית!

C- תומר שטיינהאור (1$)- תאכלס רציתי את שמעון אמסלם המלך אבל זה יעלה לי 2$ ונשאר לי רק 1 חח.. אז תומר הוא בכל מקרה שחקן נהדר שמאוד אהבתי כשהיה בשיאו ואני חושב שהוא משלים לי אחלה חמישייה בסופו של דבר גם אם יש לי בעיות ברורות כמו קו אחורי פושר בהגנה וקו קדמי טיפה אנדרסייזד ונטול אתלטיות לחלוטין.

סלים וארזה

New member
מנהל
חביב ציפיתי שתבחר במתן נאור כ-SF בעלות 2$. זה ישאיר לך את אמסלם ומרסר ביחד.

Puskas

New member
חשבתי על זה אבל אי אפשר לוותר על הידית של דורון מלך האי :)

בגלל קמצנות ההנהלה הבחירה קשה דורון שפר - שחקן חכם שיודע גם לתת הגנה וגם לקלוע, קשה מאוד לעצירה. העובדה ששיחק עם קטש קצת הסתירה את יכולותיו. 3$
טל ברודי - לדעתי הגארד הכי טוב ששיחק בארץ. שחקן מושלם. יודע לעלות מהספסל לקלוע , למסור.... 4$
ג'ימבו הגדול - שוב שחקן קשה לעצירה שגם נותן הגנה ולוקח ריבאונד !$
הנפלד - שחקן ההגנה מספר אחד שהיה בארץ 5$
ארל ויליאמס - NOBODY FUCK WITH MACABBI IN THE HEADֱֱֱֱֱ!!!!!!!

ועוד יש לי דולאר ספר לאולסי פרי מהספסל.....

למעלה