משחק לשניים

sumiReturnes

New member
משחק לשניים

היי, חדשה פה :)
אני מתלבטת בין כמה משחקים שיתאימו ל-2
הראשון שנתקלתי בו היה כמובן twilight struggle, כרגע אין אותו בGMT אבל יש את labirynth יש מצב שיהיה את TS עד סוף החודש, אז, שאלה מספר 1

- האם שווה לחכות או שלבירינט מספיק טוב? (הוא נשמע שונה ונשמע שיש לו יתרונות, למרות שאני מוכרחה להודות שהמלחמה הקרה נשמע לי יותר מושך מעוד טרור........)

בזמן החיפושים שלי נתקלתי במשחק מסוג שונה שנראה לי מעניין לנסות, אז האופציה שניה (או שלישית, תלוי איך מסתכלים על זה) והיא combat commander :europe
מה ששיחקנו בנתיים היה מנצ'קין, ריסק, סטלרס, קינגסבורג ומשחקי הכס (לאחרונה)

אשמח לקבל את דעתכם, אם הייתם מחכים לTS או הולכים על אחד מהשניים האחרים (בהנחה שנראה לי מעניין לנסות משחק מלחמה אבל לא שיחקתי באחד כזה מעבר למפורט למטה).

yakobi17

New member
אני הייתי ממליץ על battlelore

משחק מלחמה כיפי עם טקטיקה ואפילו מעט אסטרטגיה.
TS לא שיחקתי ואותי הוא לא מושך.
אם אתם רוצים משהו שונה אולי גם כדאי לכם לנסות את android:netrunner, שיחקתי קצת אשתי שנאה מכרתי.
שניהם בBD במלאי במחיר סבבה ומשלוח מהיר חינם.

http://www.bookdepository.com/Battlelore-Second-Edition/9781616610586
http://www.bookdepository.com/Android/9781616614607

The Witch King

New member
השאלה היא מה את מחפשת...

כי אלה שאת מתארת ממש לא דומים ל-TS, ולא מתאימים לזוג לעניות דעתי (או לא ניתנים למשחק בזוג)...

מה הכיוון שלכם?
קליל? רציני? אסטרטגי? theme-תי?
כמה זמן למשחק וכו'....

TS, הוא דיי כבד (לא מאד, אבל ממש לא מנצ'קין או קינסברג), ולוקח את ה-2-4 משחקים להריץ אותו לפני שמתחילים להבין מי נגד מי (
, הרוסים נגד האמריקאים... נראה לי)...
...וכל משחק לוקח ת'כמה שעות שלו.

Netrunner מיוחד, אבל צריך להתחבר אליו ע"מ להנות, ולהשקיע קצת בהרחבות אח"כ כדי לתכנן חבילות, כי שם הפוטנציאל האמיתי שלו.
גם אצלי לא הייתה אהדה גדולה מכיוון הצלע הנשית

sumiReturnes

New member
אנסה לפרט יותר

תודה על התגובות שלכם :)
וכן, כל מה שיש לנו לא מתאים לזוג, בגלל זה התחלתי לחפש כי לא תמיד יש עם מי לשחק...

החיפוש בנתיים הוא לכיוון משחק שתהיה בו אסטרטגיה/תכנון קדימה. מה שמשנה בעיקר זה שיהיה בו שימוש טוב במוח (מטליסמן סבלנו לגמרי). הוא יכול להיות ארוך (עד גבול הטעם הטוב.. נגיד שעתיים זה אחלה אבל אין בעיה להשקיע יותר לצורך למידה בהתחלה).
(שיחקנו בשניים פעם גם רייולס אוף קטאן, זה לא היה משהו אם זה עוזר )
הסתכלתי גם על נטראנר, לא יודעת למה אבל הוא נראה לי פחות וגם אני לא חושבת שנתחיל לאסוף קלפים, סביר שזה יגמר במה שאביא עכשיו.

regex

New member
כמה כיוונים

קודם כל - ברוכה הבאה.

כמה הערות ללא סדר

- גם TS וגם LABYRINTH מצויינים. השני יותר א-סימטרי בין השחקנים כי מכניקת המשחק שונה לגמרי. בשני יש גם אופציה למשחק קצר שמשנה את שטף הקלפים שהוא כ"כ חשוב בראשון. הראשון פחות סלחני ואפשר בשטות קטנה לאבד את המשחק.
אני מעדיף בקצת את השני כי הוא מדמה בצורה מעולה מצבים שאין באף משחק אחר כגון "הבוץ האפגני", אבל לראשון יש קהילה גדולה יותר.

- אולי אתם קופצים קצת גבוה מדי בשביל משחק להתחיל בו? ישנם דברים קצת יותר קצרים וזורמים מ TS שתהנו מהם מאד.

- שימי לב שאף אחד מהשניים הוא לא "משחק מלחמה" קלאסי שבו מזיזים חיילים וטנקים

- יבאס אותך לשמוע שבדיוק לפני שבוע ליצרן GMT היה מבצע של 50% הנחה...

- יש כמה אופציות למשחקים ב 2 שאפשר לנסות בטאבלט או במחשב - ואתם יכולים לנסות ולהתרשם ממה אתם נהנים.
הייתי מציע לכם לבדוק את האופציות הבאות
-- SUMMONER WARS
-- NEUROSHIMA HEX
-- INNOVATION (משחק אדיר שקל להזמין ארצה - חינם לשחק אונליין)
-- DOMINION

את TS אגב ניתן לשחק בעזרת קובץ אקסל - קצת מסובך אבל אפשרי

-לגבי NETRUNNER - אין חובה לקנות הרחבות אם אתם לא הולכים לשחק בטורנירים ויש המון משחקיות גם בלעדיהם

- אם אתם מוכנים להגיע לרחובות - אשמח ללמד אתכם כל אחד מהמשחקים המוזכרים

גדי

sumiReturnes

New member
המשך התלבטות

אבדוק את ההצעות הנוספות שלך, תודה.

וכן, אני יודעת שהיתה הנחה זה איזה שני שירשורים מתחתי וזה אכן מבאס..
.
קראתי וראיתי מלא על שני המשחקים אז ברור לי שהם לא משחקי מלחמה אבל הם נראים ממש מעניינים וזה שהם מבוססים על אירועים אמיתיים לגמרי מוסיף נקודות.

בכל מקרה תודה על ההצעה, כרגע זו אמורה להיות הפתעה אז לא יודעת אם רלוונטי אבל אם אחליט שנשבר לי מלבחור לבד אז יש מצב :)

sumiReturnes

New member
battlelore

הסתכלתי עליו עוד לפני שכתבתי (הוא גם מופיע בבוק דיפוזיטורי שזה אדיר) אבל בחלק מהביקורות שראיתי זה נראה שיש לו "פתרון" ושברגע שהבנת אותו כבר פחות כיף לשחק, יכול להיות שסתם נתקלתי בביקורת לא טובה, בכל מקרה בתור אחד ששיחק בו, יש שם מקום לתכנונים ואסטרטגיות או שזה יותר על לחשוב מעכשיו לעכשיו (כי היה די קשה להבין את זה מהביקורות)?

yakobi17

New member
להרבה משחקים נטען ש'יש פתרון'

וגם אם זה נכון, כשהשני מוצא את הפתרון גם המשחק עולה רמה.
גם אם מגיעים לרמה זהה והמשחק מוכרע על ידי מזל המשחק עדיין מהנה מאוד.
בתחילת המשחק יש את שלב הsetup שלוקח כעשר דקות שבו אתה מתכנן את האסטרטגיה שלך, אבל המשחק די טקטי בגדול.
אבל יש מקום למהלכים ארוכים, הניצחון שהכי נהניתי בו היה כשלקראת הסוף הוצאתי שני פרשים מהאמצע לאיגוף גדול ימינה.
TS מהבחינה הזאת לפי מה שהבנתי הוא טקטי מאוד מאוד כי הכאוס מונע ממך לתכנן מהלך קדימה. אבל יכול להיות שנתקלתי בביקורת גרועה...
המשחק עדיין מבטיח משחקיות רבה, וכשנגמר קונים אחר, ככה זה פה. (למרות שאני מחזיק באוסף קטן וחושב שבועות לפני כל קנייה).

sumiReturnes

New member
תודה רבה על התגובות והעזרה!

אקרא עוד קצת על battlelore ועל ההמלצות הנוספות
נקווה שהמשחק הנכון יבחר :)

ymdv

New member
עוד כמה הצעות...

נדמה לי שאת מחפשת משחקים שהם עם תמה "רצינית" יותר, ונוטים לכיוון משחקי מלחמה.
twilight struggle - הוא משחק לא רע בכלל - להפתעת כמה מכאן (אני מניח) שיחקתי אותו פעם עם מישהו שהוא ממש לא גיימר, והוא מאד התלהב מהתמה ומהרעיון. לא רק שהבחור הסתדר, הוא גם מאד אהב את המשחק, כך שאני בכלל לא פוסל את זה.
אני אישית פחות מתחבר לליברנט - לכאורה המשחק דומה ל TS אבל המשחק מרגיש לי סזיפי, אתה קצת והוא קצת, ואתה, וחוזר חלילה, אין פיתוח של כלום, אין "מנוע" שנוצר, אין התבססות מסויימת. מדובר במעצב שאני לא אהבתי גם משחקים אחרים שלו בשל אותה סיבה. בנוסף העובדה שהמשחק הוא א-סימטרי, מקשה על הלימוד שלו, ולכן הייתי ממליץ להמנע בשלב זה לפחות.
לא שיחקתי 1989, אבל הוא אמור להיות דומה יותר ל TS
שאלת על Combat Commander: Europe - מדובר במשחק GMT קלאסי עם ספר חוקים לא קל למתחילים, שיחקתי בו כמה פעמים, ובעיני הוא לא רע, אבל הוא לא ממש טקטי, יש בו הרבה מקום למזל. שוב, משחק טוב, אבל לא הייתי ממליץ למתחילים.
Netrunner - אני אישית מאד לא אהבתי - קודם כל התמה גיקית במיוחד, וצריך להתחבר אליה, אבל צריך להכיר את הקלפים, והאסטרטגיות השונות (שוב, משחק א-סימטרי קשה יותר ללימוד בהתחלה).

אז הנה כמה מהמשחקים שאני אוהב בשניים:
Battle Line - משחק "מלחמה" פשוט ומצוין, טוב, נו, זה לא ממש מלחמה, אבל הוא הרבה יותר עמוק ממה שנראה במבט ראשון, והוא גם זול וזמין.
1960 - משחק היסטורי על הבחירות לנשיאות של ארה"ב באותה השנה, משחק מצויין לטעמי. דומה ל TS בסגנון (לא בדיוק, אבל דומה) ולדעתי אפילו טוב יותר מ TS (ברור שיש שיחלקו עלי) וקל יותר להתחיל איתו מאשר TS - אבל המשחק קשה להשגה.
Commands and Colors: Ancients - משחק מלחמה בנוני במורכבותו (יש שיאמרו פשוט) לדעתי מאד מעניין, לא ארוך מדי.
Manoeuvre - שוב משחק מלחמה פשוט יחסית, מעניין מאד, אשר מאפשר משחקיות חוזרת, שכן יש 8 צבאות במשחק (כל פעם נלחמים רק 2 כמובן), וניתן לעשות טורניר ארוך יותר עם כל הצבאות. לא יקר ולדעתי מהווה גשר מצויין למשחקי מלחמה.
Hammer of the Scots - משחק מלחמה בנוני במורכבותו, ממש לא קשה ללימוד, שיחקתי בו לפחות פעמיים עם "לא גיימרים" שאהבו. משחק של שעתיים וחצי או שלוש, אחד הטובים.
ואחרון, לא כל כך מוכר אבל מצויין Polis: Fight for the Hegemony - מדובר על משחק שהוא חצי יורו חצי מלחמה, אחד המעניינים שיש, משהו כמו שעתיים משחק. מומלץ ביותר.

ycyclop

New member
נקודות למחשבה

נראה לי שאת צריכה להחליט על כיוון כללי:
משחקי מלחמה לשניים
יתרון: משחקים לשנים עם הרבה עומק ומחשבה
חסרון: בד״כ ארוכים ורובם (לא כולם) עם חוקים מורכבים יותר. חברה שפחות מתיחסים אליה עם משחקים מצויינים וחוקים פשוטם יותר היא columbia games שידוע במשחקי ה-block games שלה שרוב המשחקים שלה עם 8-10 עמודי חוקים בלבד.

משחקי משפחה אירופאים מתאימים גם לשניים
יתרונות: קצרים יותר ובד״כ פשוטים יותר ללמידה וניתנים למשחק עם יותר משני שחקנים (לא כולם) כך שניתן לשחק אותם גם עם חברים.
חסרון: יד גבול לעומק הטקטי של רוב המשחקים (לא כולם, חלקם מאוד מענינים)

The Witch King

New member
מצטרף לידידי המלומדים...

גלעד וגדי (ycyclop ו- regex).
אם לשפוט ע"פ המשחקים שניסיתם, הייתי ממליץ להתחיל עם משחקים קלילים (אך לא בהכרח קלים) יותר, כמו אלו שגדי המליץ, איתם הרבה יותר קל להתחיל, ולפחות להרגיש שמבינים מה עושים.

אני ממליץ לא לכוון למשחקים ע"פ הדירוג שלהם ב-BBG. חלק מהמלכים הבלתי מעורערים שם, מעט 'overwhelming' לשחקן החדש, במיוחד אם אין מי שיכניס אותו לעניינים.

Dominion ו- Innovation נהדרים, עם המון עומק ו-replay value (ייתכן ש-Dominion ידרוש קצת הרחבות לאחר זמן מה) יחסית למשחקיות הקליטה שלהם, ואני ממליץ עליהם בחום (במיוחד בשניים).

אני אישית מאד אוהב את Race for the Galaxy, שאמנם יותר קצר וקליל, אבל דורש מיומנות רבה להתמחות בו, מגוון למדי, ממשיך להיות כיף גם אחרי הרבה משחקים, ונהדר בשניים.

כל האמור לעיל עבר את אישור הרבנות (הנשית) אצלנו (והיא לא חובבת גדולה של תמות גיקיות למיניהן, פנטזיה/מד"ב/Netrunner crap וכיוצ"ב).

המלצות שלא מנסיון אישי:

Castle of Burgundy, Wiz-War, Agricola, אהובים למדי בקרב הרבה. מתאימים לשניים כמו גם ליותר.
אם את עדיין רוצה להתחיל עם משחק מלחמה, שמבוסס על אירועים אמיתיים, בשביל התוספת ניקוד
),
Memoir 44, אמורה להיות אחלה אופציה.

שורה תחתונה,
עדיף להתחיל מהבטוח, לראות שאוהבים, ולהמשיך, מאשר ללכת על juggernaut שישב לך על המדף כי לא יתחשק לך 'עוד פעם להיכנס לזה'...

הרגישי חופשי לפנות כדי ולהתנסות,

בילוי נעים.

sumiReturnes

New member
שוב תודה!

עזרתם המון, אני אבדוק את ההמלצות שלכם. בכל מקרה, אחת הסיבות שמה שנשאר בסוף היו דווקא אלה עם התמה הרצינית היא כי משלוח לארץ זה דבר נורא והמשחקים האחרים שנראו לי היו יקרים ממש (וזה גם נראה לי מגניב ושונה לשחק אירועים אמיתיים ועוד לא עשיתי את זה) נטראנר נפל גם כי הייתי מעדיפה להתייעץ לגביו הם הצד השני. battlelore לחלוטין משך לי את העין, (התמונות הזכירו לי קרבות של heroes of might and magic שאני מאוד אוהבת, (מהמחשב..))אין לי בעיה עם תמה של פנטזיה (להפך) פשוט לא הייתי סגורה על הביקורות שראיתי לגביו.

duke of prunes

New member
Ts מעולה.

Ts משחק מעולה. אחד הטובים ששיחקתי. נראה לי האפשרות המועדפת אם כי לא שיחקתי באחרים.

duke of prunes

New member
יש גם את dungeon twister 2

שהוא משחק מגניב ביותר (סוג של שחמט מגונדר מאוד), וממש במקרה אני מוכר עותק (כיככוך בגרון של סוחר ממולך).

למעלה