משחק לראש השנה

De-Panther

New member
נחמד. חסר לי כפתור ריסט לשלב. והשלב מרסט את..

עצמו אחרי יותר מדי זמן. וגם יש הבדלים ענקיים ברמת הקושי בין שלב 1(רק לירות, בלי שהבנת איך המשחק עובד) לבין שלב 2(שאני תקוע בו כבר רבע שעה) זה לא ברור שהדבר הזה בצד ימין למעלה מכוון את היריה שלך. וזה לא נוח שמצד אחד בשביל להזיז את התפוח אתה משתמש בעכבר, ואז כדי לירות אתה צריך רווח. תנו אפשרות להזיז את התפוח בעזרת החצים, וגם לירות בעזרת קליק על העכבר. גם זה לא ברור שצריך להגיע ל10 חביות(רק מי שקרא את ההוראות יודע את זה). אולי עדיף במקום משהו שסופר לך כמה חביות עשית, תציגו כמה חביות נשארו לכם. ולדעתי אתם לא מנצלים כאן את התלת מימד כמו שצריך. אולי אפשר היה לכוון את המצלמה בעזרת העכבר. ואז נניח: במקום לקבוע את הגובה בו התפוח יפגע בעזרת הדבר ההוא בצד ימין למעלה. אפשר יהיה להרים את התפוח גבוה יותר. ובאותה הזדמנות המצלמה תעלה גבוה יותר ונוכל לראות שיש עוד חביות שמסתתרות ברקע.

adiel666

New member
תודה על חוות הדעת

בעקרון זה משחק שיצרנו בפחות מיום עבודה, בשביל "להספיק" להוציא אותו בחג. רוב העבודה שהושקעה כאן היא על השלבים ורמת הקושי, יש בסה"כ 10 שלבים ובכולם יש תחכום מסוים. הסקרולר בצד ימין למעלה מפורט בעמוד ההוראות במשחק, והוא בעצם שולט בעוצמה ובגובה שמשפיעות על "תעופת" התפוח. בנוגע לכמה חביות נשאר, היינו בטח מלטשים את זה במידה והtimeframe לפרויקט היה ארוך יותר. אני בשונה ממך חושב שאם היינו מזיזים את כל המצלמה במקום להשפיע על "מעופו" של התפוח זה היה פוגע בgameplay, מעבר לזה ההצעה הזו לא ניתנה מאחרים, מי שניסה את המשחק דווקא חושב שזה כן נח ואיכשהו מאתגר בצורה שזה עשוי כרגע. חג שמח

De-Panther

New member
אני גם לא בטוח לגבי ההשפעה של כל המצלמה, רק..

ניסיתי לחשוב על דרך יותר מובנת לכוון את התפוח, במקום הדבר הזה שבצד ימין למעלה.

ahillel

New member
משחק חמוד

מסכים איתך, לדעתי התלת מימד בא לידי ביטוי בצורה טובה. זה גירסה תלת מימדית של משחקי פלאש בסגנון הזה. זה רעיון טוב ומרענן לקחת משחקי פלאש מוכרים ב2D ולהפוך אותם ל3D עם יוניטי.

adiel666

New member
תודה

זכור לי משהו לגבי משחק פלאש שמממש פיזיקה בצורה הזו, אבל הרעיון למשחק לא בא ממני, הוא היה של אורי.

IdleThought

New member
אחלה משחק , נהניתי ../images/Emo45.gif

היה משהו קצת מוזר .. כאשר התפוח נהיה בצדדים הוא עוות למין מקבילית

adiel666

New member
לגיטימי

הוא קרוב למצלמה, ככה זה נראה. אם המצלמה היתה אורטוגרפית אז זה לא היה קורה, אבל היא לא.

De-Panther

New member
אם תשחק עם זוית הראיה של המצלמה זה יכול קצת..

לשפר את זה(או שלא. אולי. אתה יכול לנסות
)

adiel666

New member
אגב למי שלא הצליח וחושב שהשלבים קשים מידיי

אז יש את הplaythrough כאן- http://www.youtube.com/watch?v=VSlNP2x76oY כמו כן אנחנו לא מוציאים משחקים בלי צ'יטים...ככה שאם תלחצו 3 פעמים Q, זה ירסט את כמות התפוחים חזרה ל5, בכל פעם.

Fantasy WRC

New member
אין גירסה של Unity Web Player ללינוקס

יש לחלונות ומקינטוש.. ןלא ללינוקס.. מוזר..

adiel666

New member
לצערי לא

הרבה משתמשי לינוקס לוחצים על יוניטי טכנולוגיות להוציא לפחות פלייר, ואולי גם את סביבת העבודה ללינוקס. אחרי הכל, מה זה כבר להתאים את זה ללינוקס כשזה רץ על מק...

gabrielr

New member
משחק ממש חמוד

אבל כמו שאחרים אמרו, לא לגמרי מבינים את השליטה. רק כשהבנתי שחסר לי משהו, והדבר הזה למעלה מימין לא השתנה, הבנתי שאולי זה סוג של מד מעלות (כדאי לציין את זה). כמו כן השליטה בעכבר קצת מסבכת את זה, כי אתה לא מבין לאן אתה מכוון (הסמן של העכבר עדיין מופיע על המסך, אבל התותח יורה לכיוון אחר). לא ברור לי למה צריך לחכות 10 שניות בין פסילה לבין RESTART (לא מספיק 3 ? או אפילו 0. זה לא ממלא שום צורך) ושוב כמו שאמרו, יש פער עצום בין השלב הראשון והשני. זה דבר שיגרום ל99% ממי שמשחק בזה לנטוש כבר בשלב הזה. (גם אין שום רמז כיצד לעבור את השלב הזה)

adiel666

New member
תודה

בנוגע לשליטה, יש כפתור שמוביל להוראות, יש שם הכל. התפוח עף מהמיקום שלו על המסך קדימה, לא רואה בזה בעיה של נוחיות כלשהי, אם הוא היה עף אל עבר הסמן של העכבר אז המשחק היה חסר אתגר. 10 שניות בין התפוח האחרון לשחזור השלב בשביל לתת לך הזדמנות להפיל את 10 החביות באמצעות התפוח האחרון...יש שלבים שאתה תגיע גם ל3 שניות האחרונות לפני שתעבור, זה קורה הרבה. תסתכל על שלב 6 למשל, התפוחים צריכים להתגלגל מאחורי החבית האמצעית אל עבר סוף הקרש האחורי בשביל ליצור אפקט של מינוף ולהפיל את כל המבנה עם החביות - זה לוקח 7 שניות בערך מזריקת התפוח האחרון(בהתחשב בעובדה שאתה צריך לזרוק 3 ביחד, זה די בעייתי). המשחק כולו, לא רק הפער בין השלב הראשון לשני מתוכנן בצורה ממש קשה, הכל מעבר לשלב הראשון שצריך רק לתת תחושה של איך המשחק עובד. קשה לי להאמין ש99% מהשחקנים ינטשו את המשחק בשלב הזה, אבל אני מאמין שזו אכן בעיה. בכל אופן, זה פיתוח של יום עבודה - הכל כלול, ככה שהיה צפוי שמס' דברים לא יהיו בסדר. תודה על ההערות :)

De-Panther

New member
אולי אפשר במקום לשים את הטיימר הזה לבדוק אם..

חביות עדיין מתגלגלות?

gabrielr

New member
כתוצר של יום עבודה זה בהחלט מוצר טוב

אבל אני עדיין משוכנע שאם תהיה סטטיסטיקה, תראה שהרוב המוחלט יעזוב בשלב השני. סתם משהו לחשוב לגביו...

למעלה