משחק השבוע: Dominion

sonde

New member
משחק השבוע: Dominion

תעודת זהות:
שנת לידה: 2008
מכיל 500 קלפים
ל- 2 עד 4 שחקנים
כ- 30 דקות למשחק (+ 10 דקות לארגון)
זכה בפרסים רבים החשוב מבניהם: 2009 Spiel des Jahres Winner

במהלך המשחק שחקנים בונים חבילת קלפים על ידי קניה של קלפים מתוך 10 חבילות של קלפי פעולה הפתוחות על השולחן. כל השחקנים מתחילים את המשחק עם 10 קלפים דומים: 3 קלפי ניקוד השווים נקודה 1 כל אחד. ו-7 קלפי כסף השווים 1 מטבע כסף, ומנסים לרכוש בצורה מהירה כמה שיותר קלפי ניקוד. השחקן מרים 5 קלפים מהחפיסה שלו, והוא יכול להשתמש בקלף פעולה אחד ולקנות קלף אחד מהקלפים שעל השולחן. חלק מהקלפים תוקפים יריבים וחלקם נותנים לך אפשרות להתקדם מהר יותר למטרה.

כאשר 3 חבילות של קלפי פעולה או כל קלפי הניקוד של ה- 6 נגמרים המשחק נגמר. השחקן שיש לו הכי הרבה נקודות מנצח.

ילדים:
2009 - Dominion: Intrigue ו- Dominion: Seaside
2010 - Dominion: Prosperity + Dominion: Alchemy
2011 - Dominion: Hinterlands + Dominion: Cornucopia
2012 - Dominion: Dark Ages

אז מה דעתכם על המשחק? איזה קלף הוא האהוב/שנוא אליכם ? איזו תוספת תופסת ואיזה מיותרת? האם המשחק עומד במבחן הזמן?
כל דבר העולה בדעתכם על Dominion זה המקום והזמן

bs315

New member
דומיניון!

בהפרש לא ניכר מ- Cosmic Encounter - המשחק האהוב עלי. כתבתי עליו פה: http://www.vgames.co.il/article/16667.html (ויגיימס נפל כרגע - אני מקווה שהוא יחזור בקרוב), ופה: http://www.hamishakia.co.il/2011/ביקורת-אורח-דומיניון/

הקלף האהוב עלי הוא Tunnel. יש הרבה קלפים שאני שונא, אבל Possession כנראה הוא המאוס ביותר מביניהם. ההרחבה האהובה עלי היא Hinterlands (כי היא עושה כאלה שילובים מעניינים בלי להוסיף המון חוקים חדשים כמו Prosperity או גימיקים כמו Cornucopia). אין באמת הרחבה ששנואה עלי - אבל אני פחות מתלהב מהקטע של Prosperity - הקלפים שלה בדרך כלל משחקים תפקיד מרכזי מדי בכל משחק שהם משתתפים בו, וזה קצת הופך את כמות הטקטיקות האפשריות בכל סידור קלפים ליותר קטנה, לדעתי.

בכל מקרה, באמת, באמת משחק נהדר. אני משחק בו כבר שנים, עם רקורד של אלפי משחקים אונליין (ועוד... מאות משחקים "אמיתיים"? לא בטוח), והוא לא מראה ממש סימנים שהוא הולך להמאס אלי. הוא טוב במיוחד, לדעתי, כשמשחקים בו בשני שחקנים, ואני מנצל את איזוטרופיק כדי לשחק בו עם אשתי לפחות כמה פעמים בשבוע גם בימים אלה. :)

הליגה

New member
אני כנראה בין היחידות

שלא ממש אוהבת את המשחק הזה. משעמם אותי שאין דינמיקה בין השחקנים, אפשר מבחינתי לשחק אותו לבד וזה יעשה אותו אפקט. הקטע עם הערבוב המתמיד של הקלפים מעצבן אותי ממש. לא יודעת, זה פשוט לא עושה לי את זה.

Gameologist

New member
אני מודה שאפילו לא טרחתי לנסות.

אולי הקהל שאני עובד איתו משפיע בהדרגה על ההעדפות האישיות שלי במשחקים,
מה שאומר "no necessary in-game text", בד"כ...
(ולמרות ש-San Juan הוא אחד החביבים עלי).

בכל מקרה יש משהו משעמם (ומעייף) להחריד באיך שהמשחק הזה נראה, בעיני.
נוסיף לזה את עניין האינטראקציה, והתוצאה - ממש לא מושך אותי לנסות את המשחק.

כמובן שיש משחקים עם עיצוב יבש עוד יותר, אבל חלקם מצויינים ומפצים על כך באינטראקציה אינטנסיבית.

בקיצור, אשמח לשחק יום אחד - אחרי רשימה ארוכה של משחקים אחרים הממתינים...

תודה על הסקירה

חושבת שכדאי לעשות בקישורי הפורום / הודעות נבחרות
נושא: משחק השבוע

ולרכז שם את הפינה המקסימה הזו

ycyclop

New member
משחק חביב

אני חושב שהמשחק בסדר, חביב. הרעיון מאחוריו מקורי מאוד ואני מבין למה הוא מקבל ביקורות טובות כל כך. הבן השני שלי מאוהב במשחק ובשבילו קניתי שלוש הרחבות ובגלל שהוא משחק בזה אז זה שווה את ההשקעה.
אישתי לא אוהבת בגלל העירבוב ובגלל ששילובים שונים לא תמיד מצליחים להבין מה כדאי לקנות על מנת לנצח.
אני חושב שכאשר מכירים את הקלפים כן ניתן לבנות טקטיקות מנצחות לאורך זמן.

y י ר י ת

New member
זה המשחק המועדף על בתי

ומכיוון שאין לו אף מתנגד בבית הוא מגיע הרבה לשולחן.

בכל פעם אנחנו משתדלים לצרף קלף חדש [לאחרונה קנינו הרחבה שטרם נפתחה]
אבל אני שולטת בעיקר בסט הבסיסי בזכות משחקי און ליין ב- BGA לפני שהסירו משם את המשחק.

אנחנו משחקים כך שבתחילת המשחק כל משתתף בוחר קלף לפי הסדר עד שמגיעים לעשרה קלפי פעולות
כל משחק נראה אחרת ולא ארוך במיוחד

העירבובים אכן מנג'סים
מתרגלים

אחלה מכניקה אבל משחק סוליטר...

אפשר לקרוא לזה 'ספיד סוליטר'
אני אוהב את הקונספט של דקבילדינג, אבל בשביל זה אני יכול לשחק אונליין. חבל על הכסף. עד שאני נפגש עם חברים, אני רוצה לשחק איתם, לא לבד.

בטטהמן

New member
לדעתי זה בכלל לא סוליטר

יש 2 אינטרקציות עם השחקנים החארים ושתיהן חשובות:

1) קלפי התקפה (וקללות במיוחד, כל קללה שתחלק לאחרים זאת קללה שלא תגיע אליך).
2) ההערכה של כל שחקן מתי המשחק קרוב לסיום ולהתמקד בVP תלויה בפעולות של שאר השחקנים.

זה אולי לא אותה רמת אינטרקציה כמו באל-גרנדה, אבל זאת בהחלט רמה גבוהה יותר מאשר במשחקים של סטפן פלד למשל.

sonde

New member
מרוץ של קלפים

כאשר אני משחק ב-Dominion אני מרגיש שאני במרוץ אחרי קלפי הניקוד.
למשחק אין תחושה של נושא ואני בטוח שאף אחד מכם לא ממש זוכר את סיפור המסגרת של המשחק.
האוסף שלי הוא אוסף משותף עם גיסי, יש לנו את רוב התוספות של המשחק, אבל אני אישית לא מתעניין בהם.
במבחן הזמן Dominion הוא מכניקה מוצלחת בעטיפה ריקה ולכן אני לא משחק בו כמעט. אני מעדיף משחקים שלקחו את המכניקה ונפחו אותו בתוכן ותחושה שאתה עושה משהוא.

אשמח לשמוע דוגמא

למשחק שיש בו את המכניקה הזו - אבל יותר מלא מבחינת התוכן

לינק

New member
אני מעדיף מכניקה טובה עם תימה גרועה על ההפך

ולא חסרים דוגמאות להפכים, שכל אחד מהם גם מכונה במידה מסויימת של צדק a bastard child of dominion

למעלה