משחק ההפכים חוזר!

קולאז

New member
משחק ההפכים חוזר!

שיחקנו את זה בעבר אבל כל כך אהבתי את הרעיון שחשבתי שיהיה נחמד לעלות את זה שוב... המשחק הוא שירים בהם יש הפכים לדוגמא:למשל יום-לילה, קטן-גדול, צעיר-זקן וכו... דוגמא לשיר:"אני שונא" של אביב גפן (בסוף השיר הוא שר שהוא אוהב אותך...)

הוא באמת היה כייפי קולאז´ינה

1) שלמה ארצי - אני בא "את הולכת - אני בא " Erasure - I love to hate you 2 הג´ירפות - אבסורד (וואו איזה אבסורד אותו מקרר בגישה כל כך שונה) 3 "אבא מדבר בסטריאו, אמא מדברת במונו" משהו כזה.. לא זוכרת בדיוק:)

דודל

New member
אהמ... לגבי השיר הראשון

לא נראה לי שזה שיר של שלמה ארצי "את הולכת, אני בא... אין תקווה אני בא , אם לא תרצי בי אני אלך" משהו כזה... נדמה לי שזה של שלום חנוך, אבל לא של שלמה ארצי.

עוד, ותיקון

black or white - nichael jackson i love to hate you - erasure hard day´s night - beatles sound of silence - simon & garfunkel a big thing or a small, the winner tales it all..." - abba..." וקצת יידישקייט: "נד נד נד נד, רד עלה עלה ורד, מלמעלה עד למטה" - עממי אוהבת לא אוהבת - ארקדי דוכין שחור לבן שחור - הנשמות הטהורות "..צעד קדימה, שניים אחורה, סקובידו" - טנגו אחרון, הראלה בר ונסיים באירוניה: "אוהבת אותך, עוזבת אותך..." -דפנה ארמוני ותיקון אחרון: "אני בא" הוא שיר של שלמה ארצי מהתקליט "ירח". וזה סופי.

אני עושה סדר

לשלמה ארצי יש אכן שיר "אני בא" - אבל אין שם את השורה "את הולכת - אני בא". יש "את צועקת, אני בא, את שותקת, אני בא, אין תקווה, אני בא, אם לא תרצי בי אני אלך". ככה שהציטוט "הולכת-באה" היה לא נכון, אבל השיר אכן שלו. מיצינו?

OK טעות,_______, ________ !

מה לעשות שאני ממציאה מילים לשירים ומסובבת אותם ככה שיתאימו למצב?:) יש לי עוד שיר : שקיעתה של הזריחה. ועוד אחד של פורטיס: "שועל במנוסה" - "הטירוף שבך חוגג, ואין לו סוף והתחלה" וגם היום שמעתי שירים של החברים של נטאשה (כן, שוב) ושמתי לב שגם שם היו שירים עם ניגודים: * "שנתחמם, שלא נקפא, שלא נשתגע" * "עכשיו אני כי ההוא הלך" * "קרוב>לאדמה< רחוק >מהשמיים<: * "יש בך משהו שונה משהו (לא) דומה" דוגמא שמוכיחה כיצד ניתן לעוות את האמת...

למעלה