משחק הבחירות

כל קול קובע

כפי שאתם יודעים, ב-10 בפברואר ייערכו בישראל בחירות ארציות לכנסת ולממשלה. מאז קום המדינה התגאתה ישראל בשיעורי הצבעה גבוהים ביחס למדינות בעולם, עם ממוצע של כ-78%. אולם בעשור האחרון חל שינוי דרמטי ושיעורי ההצבעה החלו לרדת בהדרגה, עד אשר בבחירות האחרונות בשנת 2006 רשמה מדינת ישראל שיא שלילי ושיעורי ההצבעה ירדו ל-63.5% בלבד. הירידה באחוזי ההשתתפות בבחירות הכלליות לכנסת אינה זמנית, אלא מגמה מתמשכת ומעוררת דאגה. אחוז הצבעה נמוך עלול להשפיע בצורה משמעותית על חלוקת המנדטים בין המפלגות עד כדי לחלוקת מנדטים שאינה משקפת בהכרח את כוחן האמיתי בחברה. בנוסף, היא תחזק את אי האמון של הציבור במערכת הפוליטית ומהווה סכנה לדמוקרטיה הישראלית. ישראלים רבים מייחלים לשינוי, אך הוא יכול להתרחש אך ורק אם נעשה משהו בנוגע לכך, כשהדבר הראשון והבסיסי ביותר הוא להצביע. אחרת, אם הממשלה והכנסת הנבחרות הן לא אלה שייחלת אליהן ואינן משקפות ולו עמדה אחת שלך, לא תוכל להאשים אלא את עצמך, ואז זה כבר יהיה מאוחר מדי. אפילו אם המפלגה והמועמד שלך יושבים באופוזיציה הם עדיין שחקנים על המגרש ולא על הספסל. כל, אבל כל קול קובע.

אבי12333

New member
משחק הבחירות

יום אחרי הבחירות אף מפלגה לא תזכור את בוחריה שהם מקור כוחה ובוודאי לא את מה שהבטיחה להם. הבוחרים ברובם ומכל הקשת הפוליטית יחושו מרומים ומאוכזבים וימתינו ל 4 שנים נוספות כדי "לנקום " את בגידתם הלא מובנת . הבוחרים הפוטנציליים יתורו אחרי מפלגה אלטרנטיבית שתנסה לרפא את פצעי הבגידה התסכול והאכזבה שספגו ממפלגת "האם" .וכך בטלטלה מחזורית זאת ובאופן פרדוקסלי מתנדנדים הבוחרים ונעים לכוון מטרות משתנות ומתעתעות אותם מציגים נבחרינו שאבדו לא "בזדון" את חוש הצדק שלהם . אני ומקורביי החלטנו כי במשחק תעתועים זה לא נשתתף יותר - לא נצביע . מסקנתנו היא -מי שמצביע לא משפיע . במחזור הבא של הבחירות אם יתרחש נס אבוליציוני ומנהיגנו ישתנו באופן דרמטי ויחזרו לשפיות כלכלית ,חברתית ואנושית מוכחת .כאשר הפוליטיקאים יחליטו שאין סתירה בין טובת האזרח לטובת מדינה .כאשר שרים יחליטו שגם לשכירים מותר לחיות . כאשר חברי כנסת יבינו שגם לי מגיעה פנסיה ולא משפילה בגיל 67. כאשר הם לא ישכחו שגם אני בנאדם. אז צלצלו אלי,תעמידו אותי על טעותי ותזכירו לי ולרבים שכמותי לחזור למעגל הבוחרים ממנו אני נאלץ להפרד.

לא נכון שכל קול קובע

קול למפלגה שלא תעבור את אחוז החסימה לא משפיע בכלום... כמו-כן גם קול למפלגה שלא חתמה על הסכם עודפים, כי רוב הסיכויים שאף מפלגה לא תקבל מנדטים "על קול אחד".

למעלה