משחק אסטרטגיה

ענת גוב

New member
משחק אסטרטגיה

היי לכולם,
אני לומדת לתואר בחינוך וצריכה ללימודים בקורס חשיבה אסטרטגית להכין לכיתה משחק שידרוש חשיבה מאתגרת.
חשבתי סוג של משחק מסלול עם אסטרטגיה, שהולכים צעדים וכל פעם שנתקלים במשהו עומדים בפני דילמה כלשהי.. ואז מתקדמים או לא....

יש למישהו רעיונות למשהו שהוא מכיר?

תודה!!
ענתי

ycyclop

New member
תלוי מה המטרה שלך

האם כל הכיתה צריכה לשחק יחד? האם משחקים אחד נגד השני? ישנם היום כל כך הרבה משחקי אסטרטגיה שונים שיכולים לספק מטרות שונות. אולי קצת יותר מידע יעזור לנו לעזור לך

ענת גוב

New member
פירוט

היי,
זה אמור להיות משחק שיערך כ20-30, ל30 אנשים, אשר יחולקו לצוותים... (לא יודעת כמה עדיין, נגיד של 4-5? ואז יש שישה צוותים?
חשבתי שהמשחק עצמו יהיה על מצגת ויהיו "חיילים" אשר יזוזו על המצגת ותהיה קוביה גדולה שיזרקו...
ובכל תור הקבוצה תצטרך להחליט החלטה שתשפיע לכאן או לכאן (סוג של דלתות מסתובבות)
לא חייבים לשחק עד הסוף אלא יותר להמחיש רעיון..

לא יודעת...
נתקעתי..

רעיונות?

לינק

New member
עצתי - בלי קוביות

קוביה זה אחד הדברים האקראיים ביותר בעולם, ואם את רוצה להכניס אלמנט אקראי למשחק אסטרטגי יש דרכים הרבה יותר טובות.
אם אני מבין נכון מה שאת בעצם אומרת זה שיש 6 "שחקנים", כשכל שחקן מורכב מקבוצה של אנשים?
אני אזרוק רעיון: קיים משחק בשם King Me בו השחקנים מקדמים דמויות שונות על הלוח ומנסים להכתיר מלך חדש. המשחק מוזכר כאן כמה שירשורים למטה. כל שחקן מקבל קלף שמכיל מספר דמויות, ובסוף הסיבוב כל שחקן מקבל נקודות לפי הדמויות שעל הקלף שלו - המלך שווה הכי הרבה נקודות, וככל שהדמות התקדמה על הלוח היא שווה יותר נקודות. הקאץ במשחק הוא שאם דמות מתקדמת יותר מידי ומגיעה לכס המלכות היא לא מוכתרת באופן אוטומטי אלא נערכת הצבעה אם להכתיר אותה, ומספיק קול וטו אחד בשביל שהיא תצא מהמשחק (לגיליוטינה). קולות הוטו שיש לכל שחקן מוגבלים, ולכן בסופו של דבר מישהו יבחר כמלך.
זה משחק קליל שלדעתי יכול לעבוד בקבוצות. כל קבוצה צריכה לחשוב איזו דמות לקדם, ומה להצביע כשדמות מגיעה לכס המלכות.
זה יכול להיות מעניין יותר אם כל שחקן בקבוצה יקבל כרטיס משלו ואז יצטרך לנצח במסגרת הקבוצה, או לחילופין שכולם בקבוצה יצטרכו להשיג את סכום הנקודות הגבוה ביותר לקבוצה.

למעלה