דאלאס - אינדיאנה: אולי הפעם האחרונה שאצפה בדירק נוביצקי משחק
משחק שני ואחרון העונה בין הקבוצות.
במפגש הקודם אינדיאנה שמטה יתרון לקראת סיום והפסידה במותחן גדול. והלילה?!;
רבע א': כדורסל לא טוב, אינדיאנה רצה אבל לא לבריחה
מיילס טרנר אחראי ל-7 מ-14 הנק' הראשונות שלנו במשחק. ריצת 0-7 בתוך כדקה נותנת יתרון 5. שלשה של דניס סמית' ג'וניור עוצרת את הריצה בדקות שבהן דאלאס מחטיאה 9 מ-10 הזריקות האחרונות שלה מהשדה. שיוויון 23 בסיום הרבע. לא רבע גדול. שתי הקבוצות ב-40% מהשדה. דניס סמית' ג'וניור עם 7 נק' [2 שלשות]. באינדיאנה, מיילס טרנר בלט עם 9 נק'.
רבע ב': אינדיאנה לא במשחק
הרבע מסתיים כמעט על הבאזר בפלוטר פוקסאי של סמית' ג'וניור, וזו ריצת 0-8 של דאלאס. 43-49 למאבריקס במחצית. 16 מה-26 נק' שלהם ברבע השני הגיעו מהאריסון בארנס וג'יי ג'יי בראה, שעלה מהספסל ושיחק טוב את הפיק אנד רול.
רבע ג': אינדיאנה לא פוגעת משלוש, אולדיפו בבעיית עבירות
ריצת 0-11 של אינדיאנה בפתיחת הרבע [5 מ-7 הזריקות הראשונות] מחזירה את היתרון, 2 הפרש. בדקות הבאות, כדורסל רע. שתי הקבוצות ממשיכות להפגין יכולת חלשה. סל שדה ראשון של דירק נוביצקי במשחק מגיע כדקה לסיום הרבע לאחר שפתח 0 מ-6 הזריקות הראשונות שלו מהשדה. הרבע מסתיים עם
שלשה אדירה על הבאזר של דאג מקדרמוט. 65-68 לדאלאס אחרי שלושה רבעים של משחק. בשלב הזה אינדיאנה רק ב-2 מ-15 משלוש.
רבע ד': הקבוצה הפחות גרועה בערב הזה ניצחה
קצב טוב של כדורסל בפתיחת הרבע. כדורים מתחילים להיכנס, סקור גבוה. 4 דקות מפתיחת הרבע, דאלאס לוקחת יתרון 7 הפרש. אולדיפו בנקודה הזו עם 15 דקות משחק בלבד, בשל בעיית עבירות. שתי שלשות - אחת של דאג מקדרמוט ואחת של ג'י ג'יי בראה, נותנות יתרון שיא חדש במשחק - 11 הפרש. פחות מ-6 דקות לסיום, דאלאס בעיצומה של ריצת 5-18 שנותנת יתרון 13. בול גיים ? כן, אפשר לרשום. לא נחזור מזה, אין לנו את זה היום.
עִצרוּ הכל! יש משחק! שלשה של בוגדנוביץ' בהתקפה של 2 אופנסיב ריבאונד, סל של מיילס טרנר מחצי-מרחק ואחרי הפסק-זמן גם חטיפה וסל קל של ויקטור אולדיפו, מורידים את זה להפרש 5 בלבד, כ-3 דקות לסיום! עבירת תוקף של
דווייט פאוול, כאשר אינדיאנה מעל הלימיט, ומיילס טרנר מדייק פעמיים מהקו. הופ-הופ-הופ-הופ-הופ. רק 3 הפרש! אינדיאנה בריצת 0-8.
1:33 לסיום, טרנר עם חסימה גדולה. מחדשים את ההתקפה, עדיין כדור דאלאס. ווסלי מתיוז משחרר זריקת התאבדות סוף שעון שלא נכנסת, כדור שלנו. אולדיפו מקפיץ, כופה זריקה מבחוץ עם יד בפנים, מחטיא. בצד השני, האריסון בארנס מחטיא מהפינה שלשה, ריבאונד שלנו. פאוול נפצע ונשאר לשכב על הרצפה בהיתקלות עם קורי ג'וזף. לפי ההילוך חוזר רואים בודאות שג'וזף דחף אותו בחזרה לרצפה. דאלאס ביצעה עבירה כדי לעצור מתפרצת, כאשר אינדיאנה אמורה להישלח לקו. השאלה, האם השופטים יגיבו לדחיפה של קורי ג'וזף. לדעתי לא. פלגרנט ? עבירה טכנית ? בואו נראה. אם כן, נדמה שהשופטים מחליטים לא להחליט, ולמעשה שורקים דאבל טכניקל נגד שני הניצים. הקהל מגיב בבוז. יתכן שדאלאס נשדדת, ואני משתמש במילה "יתכן" רק כי אני פה נהנה משגיאת השיפוט, אחרת הייתי יודע להודות שהם אכן נשדדו. המשחק מחודש. אולדיפו לקו . . . קולע את הראשונה! מחטיא את השניה! 2 הפרש דאלאס, כ-45 שניות לסיום. בצד השני, ווסלי מתיוז מקבל ביציאה מהחסימה, עולה לקאץ'-אנד-שוט וקולע את השלשה! ווינר שאט שלו. 5 הפרש דאלאס, 33 שניות לסיום. אני . . . כן, אני נוטה לקרוא פה בול גיים. אני אדם חסר אמונה.
חוזרים מפסק-זמן. אולדיפו הולך עד הטבעת, נעצר בעבירה, כמעט גם סל. אולדיפו קולע מהקו 2 מ-2. ההפרש 3, פחות מחצי דקה לסיום. דאלאס לא לוקחת פסק-זמן [יש לה שניים], והעבירה מבוצעת על דניס סמית' ג'וניור. סמית' לקו. . . מחטיא את הראשונה! קולע את השנייה. 4 הפרש. אולדיפו הולך עד הטבעת וקולע. רק 2 הפרש, כ-15 שניות לסיום. דאלאס משחררת כדור, חטיפה! לא, רגע, קוראים את זה עבירה. גבולי מאוד. סליחה, לא. טעות שלי. לא עבירה על השחקן, אלא קריאה לדריכה של אולדיפו על הקו. כן, השופטים טוענים [ובצדק] שויקטור דרך על הקו לאחר השתלטות על הכדור. פסק-זמן של דאלאס, רק 2 הפרש. נראה למי יתנו את הכדור.
חוזרים. בארנס נשלח לקו. קולע פעמיים. 4 הפרש. בול גיים.
103-109 לדאלאס בסיום. שתי הקבוצות ישבו על 60% מהשדה ברבע האחרון, ודאלאס ניצחה 38-41, תוצאה שאינה מקובלת בדקות האחרונות של משחקים. לספוג 41 נק' ברבע האחרון נגד יריבה מאוד בינונית זה לא רציני. אינדיאנה חזרה לשיוויון ברבע האחרון, אבל לא הצליחה להשיג יתרון, והתוצאה משקפת משחק חלש שלנו. בתמונה הכוללת, ערב של 5 מ-20 שלנו משלוש מול 14 מ-37 של דאלאס [6 מ-10 ברבע האחרון] עשה את ההבדל. בעניין הזה, נתון להצביע עליו הוא שעד לרבע האחרון רק מיילס טרנר היה אחראי לשלשות באינדיאנה עם שתיים.
השחקן המצטיין: דאג מקדרמוט. חובה! לא השתגעתי, אני הכי בריא שהייתי אי פעם. התחיל את הריצה הטובה שלהם עם כמה שלשות והכניס אותם למשחק. עד אותו רגע, שתי הקבוצות לא תיפקדו. הכניס המון מומנטום. 15 נק' [8-5 מהשדה, 4-4 משלוש, 1-1 מהקו] ב-16 דקות מהספסל;
האריסון בארנס עם 21 נק'. הגיע במאני טיים וקלע מהקו כשנשלח לשם; דווייט פאוול עם דאבל-דאבל של 10 נק' ושיא קריירה חדש עם 14 ריב' [2 בהתקפה]; ג'יי ג'יי בראה עם 19 נק' [3 שלשות] ו-9 אס' [2 איבודי כדור] ב-26 דקות מהספסל. קלע 9 ברבע האחרון;
באינדיאנה, מיילס טרנר עם 24 נק' [14-10 מהשדה, 2-2 משלוש, 4-2 מהקו], 11 ריב' [2 בהתקפה] ו-3 חס' ב-36 דקות. אחד ממשחקיו הטובים העונה; ויקטור אולדיפו עם 21 נק' [ללא שלשה], אבל רק ב-23 דקות. נקלע לבעיית עבירות מוקדמת שעיכבה אותו כל המשחק. קלע 13 מה-21 שלו ברבע האחרון. הגיע למשחק, אבל לא קיבל מספיק דקות בכדי לנצח לנו את זה; בויאן בוגדנוביץ' מסיים עם 19 נק' [2 שלשות] ו-8 ריב' [3 בהתקפה]. שיחק טוב. שתי השלשות שלו הגיעו ברבע האחרון [סה"כ 10 נק' ברבע הרביעי]; גלן רובינסון השלישי, במשחקו השני מאז שחזר מפציעה, מסיים בדאבל פיגרס עם 10 נק';
ליין ליף: טי ג'יי התלבש, אבל לא שיחק.
המשחק הבא -- יוצאים לאטלנטה [ד'] למשחק שני נגד ההוקס בשבוע.