משחקי סטיב ג'קסון

jack of hearts

New member
משחקי סטיב ג'קסון

אמנם לא שיחקתי בכולם, אבל מה שכן שיחקתי ראיתי שהם סובבים סביב טקסט הומוריסטי. אמנם רוב הקלפים באמת מצחיקים, אבל מה עושים אחרי שכבר קראנו את כל הקלפים, צחקנו מכל הבדיחות וכולי ? אמנם חלק מהמשחקים מוצלחים מספיק כדי להחזיק את עצמם גם בלי ההומור, אבל חלקם לא. האם כדאי לקנות משחקים שכאלה ? (מטרת הפוסט היא כפולה: א. כי עכשיו חשבתי על זה ורציתי לשים פוסט. ב. כדי להעיר קצת את הפורום הישנוני משהו שלנו)

Flicker

New member
אצלנו הם עוד עובדים

אני עוד לא יכול להעיד על תקופה מאוד ארוכה, אבל לפחות בשנה האחרונה שבה כבר שיחקנו במנצ'קין כמה וכמה פעמים (הבסיס והרחבת האימה, בשלב זה), הכיף עדיין ישנו - למרות, ואולי בגלל, שאנחנו קוראים לו בדרך כלל "משחק הורס משפחות". גם כשהכרטיסים כבר מוכרים הכיף הוא עדיין בשילובים האכזריים ובמכניקת ה"דקור את חברך בגב ותראה אם הוא עדיין מדבר איתך מחר"... מה גם שבמנצ'קין, לעד (פחות או יותר) יהיו הרחבות להוסיף, מה שבהחלט מעיר את המשחק. ב-strange synergy שיחקתי בינתיים רק פעם אחת, אז עוד אין לי עדויות מהימנות. הדבר העיקר ששמתי לב בו במשחק הראשון היה שיש *המון* מה לקרוא תוך כדי המשחק, ובאותיות קטנות.... אבל בכל זאת, הוא היה מעניין. נראה איך יהיה בהמשך.

זכוכיות

New member
את מאנצ'קין קשה לא לאהוב,

סך הכל הוא מבדר (בפעמים הראשונות- מבדר מאוד), מתאים להרבה שחקנים וזורם ממש טוב... לא נתקעים יותר מכמה שניות בכל תור. לנו יש גם את iluminati deluxe של סטיב ג'קסון, שאליו אני הרבה פחות מתחברת. כלומר, הרעיון נחמד, הקלפים כאמור משעשעים עד דמעות לעיתים, אבל המשחק הזה הרבה יותר "תקוע" ולמרות ששיחקנו בו כבר כמה וכמה פעמים אף פעם המשחק לא נגמר כמו שצריך או שהוא לא נגמר, או שהוא נגמר תוך כדי שילוב פעולה של שני שחקנים (מה שמותר על פי חוקי המשחק) כשכולם כבר עייפים וחסרי מוטיבציה להמשיך לשחק.

למעלה