משחקי מילים

Joe the wolf

New member
משחקי מילים

הייתי שמח לשמוע דעתכם על נושא של משחקי מילים מצד שדרן רדיו- מה דעתכם על הג'אנר הזה? דוגמא: מחיאות כפים בתום שיר של בועד שרעבי - "יש לנו היום מזג אוויר שרעבי..." או: "נפתח את התוכנית עם קצת עונג שבת בחוף של טרפטוני...; או מעבר בין שיר של זוהר ארגוב לשרית חדד: ...ומבדד נעבור לחדד.... כיוצא באלו. אוהבים? לא אוהבים? - ואם לא איזה סוג הומור אצל שדרן רדיו אתם אוהבים? תודה מראש על תשובות JO

אילתי11

New member
אתה עוד מעז לתת ביקורת

לשדר דוגמת מושיקו שטרן??? כשאתה שואל שאלות מטופשות כאלה? משחקי מילים ברדיו? אולי אתה רוצה גם לעשות אפקטים של שריפה עם נייר מקופל? מי אתה קשישא?

מה הקשר?

גם אם מה שג'ו כתב על הפירגון למושיקו לא היה במקום זה לא הופך את השאלה שלו למטופשת. אנחנו כאן כדי ללמוד וגם כדי לבקר וכמובן... גם כדי לפרגן. היית יוצא הרבה יותר גדול אם היית מפרגן נטו למושיקו בלי לקטול שאלות של אנשים אחרים.

Joe the wolf

New member
בעיר הפרגון,אילת, אסור לבקר?

ראשית לא ביקרתי את מושיקו שטרן. לצערי מעולם לא שמעתי אותו ואולי מדובר כאן בדורי בן-זאב הבא (כן, אילתי11 בן הארבע, אני מהדור שאהב ואוהב שדרנים כדורי בן-זאב, אבי אתגר, מלאכי חזקיה, אלכס אנסקי וכיוב') נכון, הייתי קצת סרקסטי אולי ל"מאוהבת" עם סיפור חביב, אבל לא הייתי ביקורתי כלפי שטרן. כן העברתי ביקורת על תחנת 102FM שלך, שכפי שהגדרתי אותה מצטיינת לדעתי בבינוניות שלה. הייתי מצפה ממנה לקצת יותר. האם אני מבין מדבריך שאם אאזין בקפידה לתוכניתו של נשוא הערצתך דידי (סינדיקציה) הררי לא אשמע ממנו או מהצוות שלו שום גג על משחק מילים? הממ? אהבתי את ההערה על הנייר המקופל. אני מתחיל לחשוב שבכל אופן אתה מבין קצת ברדיו. אפרופו קשישא: בן כמה נשוא הערצתך, דידי? ג'ו

אני אישית בעד...

אבל זה תלוי בטבעיות של השדרן. יש שדרנים שעושים את מאולץ... עופר הסביר לך באחד השרשורים הקודמים שרדיו זה לא מדע, אלא אמנות. אם אתה יודע כיצד להעביר את המסר למאזינים - אתה לא חייב לעשות זאת דרך משחק מילים כזה או אחר. אם אתה זורם וקליל, לך על זה. לדעתי.

הכל תלוי במקרה

אם מדי פעם עולה לך לראש משחק מילים נחמד וזה זורם בטבעיות כמו שנועם אומר - אז סבבה. למה לא. יחד עם זאת לא הייתי הופך את זה למנהג של קבע ומחפש את זה בכל מחיר כי לחזור על אותו אמצעי אומנותי מיליון פעם זה נשמע מגוחך.

לדעתי..

לדעתי לא רצוי לעשות זאת בכלל. נשמע ילדותי משהו, מזכיר קצת את הפיראטיים, שבדר"כ מנסים לעשות דברים בסגנון הזה ואפילו לא אגזים לדעתי אם אכתוב שזה גם נשמע די מטופש.

למעלה