משחקי מחשב אלימים

אביבקיץ

New member
משחקי מחשב אלימים

מקווה שזה בסדר לכתוב את זה כאן - נערכת עצומה להחרמת חברות המוכרות משחקי מחשב אלימים. (אני לא חלק מהמארגנים, קבילתי את הקישור ממישהו). http://www.baduk.co.il/campaign.phtml וחוץ מלשים את הקישור, אפשר גם לפתוח דיון האם אנחנו בכלל נגד משחקים אלימים, ואם כן - האם החרמה היא פתרון. כשערכתי את קניות ראש השנה, נכנס לחנות הצעצועים ילד כבן 8, הצביע על משחק שהיה בין משחקי המחשב על המדף, ואמר "את זה". ההורים הורידו מהמדף, ושילמו. למרות שהיית במרחק של שני מטרים, לא יכולתי שלא לראות שכתוב עליו באותיות קידוש לבנה "מעל גיל 18", ועל העטיפה היה איזה ציור שהבהיר שמדובר במשהו אלים (רובים, דם, כאלה דברים). ההורים אפילו לא הנידו עפעף. אני הזדעזעתי, אבל חברה אמרה לי שככה זה. זה מה שילדים משחקים.

noa_f

New member
בקיצור, אין קשר למשחק עצמו

אלא לשאלת הגבולות שהורים שמים לילד והרצון להעביר אחריות מההורה הלאה לאיזה "כח גדול יותר". כמו בסרטי קולנוע, שלא מכניסים ילדים מתחת לגיל המותר, אפילו אם הוריהם (האידיוטים וחלשי האופי) מרשים להם. עד היום הוכח קשר בין משחק רב במחשב (במקום בחצר) לבין קוצר ראיה או השמנה. לא הוכח קשר בין משחקי מחשב אלימים להתנהגות אלימה. ביחוד עבור ילדים שגדלים ממילא בחברה די אלימה, עם טלויזיה שהאייטם הכי רגוע בחדשות שלה, שם את המשחקים בכיס הקטן. אני חושבת שמשחקי מחשב אלימים הם כמו פורנוגרפיה, או פאסט פוד, או כל דבר אחר שלא בדיוק מייצג את הערכים שלנו (או שכן...) - אם לא היה להם קהל, הם לא היו קיימים. השאלה אם אנחנו מאפשרים לילד שלנו לצרוך את זה תלויה בנו ובטיבנו כמחנכים. החרמות? הצחקת אותי. תמיד יהיה יותר כח בצד שמייצר כסף. את יכולה להוציא אותם מחוץ לחוק ואז להפוך את העיסוק הבם ליותר אטרקטיבי, אבל הרבה פחות מפוקח ומנוטר. בדיוק כמו עם סמים. אני חושבת שדירוג של משחקי מחשב, עפ"י תכניהם, כמו בסרטי קולנוע וטלויזיה הוא הפתרון, ביחד עם חינוך של ההורים לעובדה שזה קיים. בישראל אין הרבה אנשים שמודעים לכך שכתוב על האריזה לאיזה גיל היא מומלצת, אם בכלל יש כיתוב בעברית. יש לחייב לכתוב את זה בעברית ואולי בגדול יותר. זה כן.

זה לא רק משחקי מחשב, גם סדרות

טלביזיה. כמו כל הדרגון בולים ודומיהם. אני לא מנסה להחרים אותם ולא לתת לילד לראות/לשחק. ברור שלא אתן לו לראות או לשחק במשהו שלא לגילו כמו בדוגמא שנתת. ולא נראה לי שכל זה הופך את הילד שלי לאלים. ממש לא. אף פעם לא היו לנו בעיות איתו בנושא. אם הוא מכה ילד אחר זה רק אחרי שהילד השני התחיל איתו והוא מתגונן. אני גם דואגת כל הזמן לחנך במקביל. להבהיר לו את ההבדל בים הדמיון שבטלביזיה לבין המציאות. שבמציאות אסורה האלימות ושיש דרכים אחרות לפתור קונפליקטים.

Kalla

New member
משחקי מחשב אלימים - בריא וכיף!

מוציא אגרסיות ופורק מתחים במחשב במקום על בני אדם. אני צורכת כבדה של משחקים כאלה (יותר מדויק, של משחקי תפקידים במחשב ובמציאות, שיש בהם המון אלימות אך לא רק) וגם בני, אחד מילדים עדיני הנפש ביותר שמהלכים על פני האדמה, מת על משחקי מחשב שונים, כולל משחקים עם אלימות וזה לא משפיע עלאופיו כלל. כמובן שלא קונים לו משחקים שבפירוש מצוין עליהם שהם למבוגרים ומגבילים אותו בזמן (לרוב, הגבלה שנוצרת באופן טבעי מחוסר זמן), אך אלה בערך ההגבלות היחידות. כמו שאת מבינה, אין סיכוי שאצטרף לחרם כזה, ואם את שואלת אותי - לדעתי הוא מיותר.

למעלה