משחקי מד"ב

האטי

New member
משחקי מד"ב

תוכלו להמליץ לי על משחקים בתימת מד"ב (לא מלחמה) מוצלחים? בעיקר משחקים אקספלורציה, יישוב, וכו'

ycyclop

New member
כמה משמועות בלבד

1: המוכר הוא כמובן starfarers of Catan שאומרים שהוא חביב. 2: Merchant of venus הוא בעיקרו משחק מסחר בחלל. יש לי אותו אבל לא יצא לי לשחק ואני צריך לעשות מעבר נוסף על החוקים. נראה מאד חביב ולמזל יש השפעה לא קטנה. לא ניתן לקנות בחנויות רק ב-ebay 3: cosmic encounter יש לאורן רונן אז תשאלי אותו. ידוע בתור אחד ממשחקי הקלסיקה אבל אני לא יודע עד כמה חלק המלחמתי שם גדול או קטן

את Cosmic Encounter

יש לבפלה, לא לי, אבל שיחקתי בו בעבר. המשחק מורכב כולו מקרבות בין השחקנים, ונסיון הקמת מושבות על כוכבי לכת של שחקנים אויבים. יש אלמנטים של שיתוף פעולה בין שחקנים (גם הצד התוקף וגם הצד המגן יכולים לגייס לעזרתם את השחקנים האחרים בכל קרב), ויש גם קלפי דיפלומטיה, שהתוצאה מהשימוש בהם תלויה באיזה מהצדדים שיחק אותם. בנוסף, כל שחקן משחק גזע חיזרי אחר (שנבחר באקראי מסט גדול למדי), להם כוחות שונים ומשונים. משחק מעניין, אבל לא למי שרוצה שקט ושלום.

האטי

New member
הבהרה

אין לי התנגדות למרכיב מלחמתי, פשוט רציתי להדגיש שלא מעניין אותי משחק שכל מהותו היא סימולציה של קרב למשל. Cosmic Encounter נשמע מבטיח. אני אבקש מבפלה להביא אותו למפגש הבא. אני גם אנסה לברר פרטים נוספים לגבי הסוחרים מנוגה (ואני תוהה - אם הסוחרים מנוגה, סימן שהסוחרות ממאדים?...)

ycyclop

New member
אפשר לנסות

באחד המפגשים הקרובים לשחק אותו, אבל כמו כל משחק Avalon Hill חוקים יחסית מורכבים בשביל דבר פשוט

דווקא לא

החוקים לא מסובכים יותר ממשחק גרמני סטנדרטי - המשחק לא של אוואלון היל במקור (הוא עבר בין מספר חברות מאז שנוצר) ודרך אגב, הגרסא החדשה של האסברו/אוואלון היל היא אולי היפה ביותר מבחינה חיצונית, אך יש עליה ביקורת רבה. בעיקר מפני שהגבילו את מספר השחקנים לארבע (וזה משחק שעובד מצוין עם כמות גדולה יותר), ומפני שהורידו אלמנטים רבים מההרחבות של המשחק המקורי שלדעת שחקנים רבים שיפרו מאוד את המשחק.

backdoorslam

New member
שמתי עין על הדברים הבאים

טוב, לפני כמה שבועות הגיע לביתי משחק של Avalon Hill בשם האולטרא-קיצ'י Freedom to the Galaxy. מדובר במשחק לשני שחקנים, אך הבקורות יצאו מגדרן באופן שחייב אותי לרכוש אותו. עדיין לא יצא לי לשבת על החוקים, אבל האלמנטים מעניינים מאוד: התמה הא דמויית "מלחמת הכוכבים" - קבוצה של מורדים מתחמקים מכוחות האמפריה הנוראיים ומנסים לצרף לקבוצתם כוחות חיזריים למחלמה גלקטית כוללת. AH יצרו את המשחק (למעשה היו אלה SPI) בשלושה קני מידה. כאשר משוחק המשחק בקנה המידה הגדול ביותר (טרנס-גלקטי), מציינים AH שרמת המשחק קופצת ל10 מתוך 10! זה אמור להיות מסובך במונחי AH. משחק נוסף שמאוד בא לי לשחק הוא, איך לא, Dune. "חולית" הוא משחק לוח שמבוסס על תימת הספר, והמכניקה שלו כוללת משחק מרובי משתתפים כאשר כל אחד מהם עוצר כוחות ייחודיים - בדומה ל Cosmoc Encounter. גם כאן הבקורות משתוללות. קשה מאוד להשיג אותו כיום, למרות שקיימת גרסא צרפתית עדכנית שעדיין יוצאת לאור בימים חשוכים אלו. אחרון, אחרון חביב. משחק קלפים בשם Galaxy: The dark ages נוצר על ידי Reiner Knizia. מישהו אמר שיוצרי משחקים לא מקבלים מספיק קרדיט? אצלינו בפורום הם כבר מזמן סלבריטיס מן המניין. המשחק נמכר במחיר על של 45$ (די הרבה עבור קלפים..) אבל, כן כן, גם כאן יש הרבה מאוד הילולה והתלהבות מאוחרי המשחק. כל הגרופיז שמסקרים אותו דואגים להזכיר עד כמה המשחק דומה למשהו מקביל, גם של AH, בשם Titan.

האטי

New member
מחיר מנצח

למה, הו, למה שמעתי על משחק מד"ב של קיניזיה רק אחרי שעשיתי את המשלוח?... אגב, Fair Play games מוכרים את "Galaxy: The dark ages" בעבור 14 דולר. אני לא יודעת איפה אתה קונה משחקים, אבל יש לי תחושה שעושקים אותך. ראה קישור למטה.

ycyclop

New member
תמיד יש את המשלוח הבא

עכשיו יש לך סיבה להתחיל לתכנן את המשלוח הבא

למעלה