שמתי עין על הדברים הבאים
טוב, לפני כמה שבועות הגיע לביתי משחק של Avalon Hill בשם האולטרא-קיצ'י Freedom to the Galaxy. מדובר במשחק לשני שחקנים, אך הבקורות יצאו מגדרן באופן שחייב אותי לרכוש אותו. עדיין לא יצא לי לשבת על החוקים, אבל האלמנטים מעניינים מאוד: התמה הא דמויית "מלחמת הכוכבים" - קבוצה של מורדים מתחמקים מכוחות האמפריה הנוראיים ומנסים לצרף לקבוצתם כוחות חיזריים למחלמה גלקטית כוללת. AH יצרו את המשחק (למעשה היו אלה SPI) בשלושה קני מידה. כאשר משוחק המשחק בקנה המידה הגדול ביותר (טרנס-גלקטי), מציינים AH שרמת המשחק קופצת ל10 מתוך 10! זה אמור להיות מסובך במונחי AH. משחק נוסף שמאוד בא לי לשחק הוא, איך לא, Dune. "חולית" הוא משחק לוח שמבוסס על תימת הספר, והמכניקה שלו כוללת משחק מרובי משתתפים כאשר כל אחד מהם עוצר כוחות ייחודיים - בדומה ל Cosmoc Encounter. גם כאן הבקורות משתוללות. קשה מאוד להשיג אותו כיום, למרות שקיימת גרסא צרפתית עדכנית שעדיין יוצאת לאור בימים חשוכים אלו. אחרון, אחרון חביב. משחק קלפים בשם Galaxy: The dark ages נוצר על ידי Reiner Knizia. מישהו אמר שיוצרי משחקים לא מקבלים מספיק קרדיט? אצלינו בפורום הם כבר מזמן סלבריטיס מן המניין. המשחק נמכר במחיר על של 45$ (די הרבה עבור קלפים..) אבל, כן כן, גם כאן יש הרבה מאוד הילולה והתלהבות מאוחרי המשחק. כל הגרופיז שמסקרים אותו דואגים להזכיר עד כמה המשחק דומה למשהו מקביל, גם של AH, בשם Titan.