משחקי יום שלישי - תוצאות

משחקי יום שלישי - תוצאות

סאן אנטוניו לא מתקשה להביס את אינדיאנה 116 - 89. אחרי שסיימו את החצי הראשון בשיוויון 59, ואחרי שאפשרו לפייסרס לקלוע 36 נקודות ברבע הראשון, הספרס התחילו לעבוד בהגנה, וברבע השלישי קלעה אינדי 9 נקודות בלבד. הספרס פתחו יתרון של 13 נקודות, והגדילו אותו ל20 מוקדם ברבע הרביעי. מכאן ואילך זה היה בעיקר גארבג' טיים. הספרס הציגו כדורסל קבוצתי, עם 7 שחקנים שקולעים בדאבל פיגרס, ו10 שחקנים שקולעים, כשמהספסל הם מקבלים 47 נקודות: 19 לדאנקן, 16 לווהן, 15 לג'ינובילי, 14 לבואן, 11 לפינלי וסטודאמייר בבכורה שלו, 10 לאוברטו, 8 לבונר, 7 להורי ו5 לאודוקה. דאנקן הוסיף 15 ריבאונדים ו6 אסיסטים. ווהן חילק 5 ומאנו 7. אוברטו הוסיף 8 ריבאונדים. באינדיאנה אין חדש. הקבוצה לא מתפקדת בחצי השני. נותנת רבע ראשון טוב מבחינת קליעה, אבל ההתקפה שלה נעלמת לחלוטין בחצי השני. הכי עלוב לראות אותם חוזרים מפסק זמן. זה משחק שני שלהם שאני רואה השבוע, שהם חוזרים עם מהלך מפסק זמן שהולך לשום מקום, ונגמר באיבוד כדור עקב 24 שניות. דני גריינג'ר ממשיך לככב עם 16 ו5 חסימות היום, מרפי עם 15 (ב6 מ8 מהשדה) ו7, דינר עם 14 ו6, וגם דאנליבי עם 14. בקליבלנד יש אווירת פלייאוף, כאשר הפרשים מנצחים את בוסטון נטולת גארנט 114-113. המשחק היה צמוד לכל אורכו, כאשר קליבלנד מצליחה להגיע לרגעי הסיום ביתרון 106-101, 4 דקות לסוף. פול פירס מצמצם את ההפרש בשלשה, אבל אילגאוסקס מחזיר מייד ב2 משלו. רונדו מאבד את הכדור, אבל לברון מחטיא בצד השני, ואילגאוסקס עושה צעדים, ומחזיר את הכדור לסלטיקס. רונדו מגיב באיבוד נוסף, אך ג'יימס שוב לא מצליח לקלוע. בפעם הזאת רונדו עושה 2 נקודות כדי להחזיר את ההפרש לשתיים שוב. הפעם לברון לא מחטיא, ושם 2. רונדו עושה עוד שתי נקודות מהקו. הסלטיקס מתרכזים בלברון, ודווקא ניובל מקבל את הכדור, והולך על הקו להטבעה שמקפיצה את כל הקהל, 1:30 לסוף. פירס לא מתרכז, ושם את לברון וחמש העבירות שלו, על הגב בפוסט אפ. צעד אחורה, זריקה, ומוריד את היתרון של הקאבלירס ל2 בלבד. זידרונס מנסה את אותו תרגיל, אבל אצלו זה קצר. הכדור חוזר בריבאונד ארוך לרונדו שממהר לרוץ קדימה. הוא נכנס לסל על גיבסון, ולרגע נראה שהוא לפניו, אבל ברגע הבא גיבסון מצליח לשים יד על הכדור איכשהו, ולקחת אותו בלי עבירה. איבוד שלישי לרונדו בדקות האלה, וזה המחיר שיש רכז חסר נסיון. לי לא ברור למה פירס\אלן\פוזי\האוס לא הובילו את הכדור ברגעים אלו. לברון עוד מספיק להחטיא פעם נוספת, אבל הכדור עף החוצה, ואחרי שאילגאוסקס לא מצליח לתפוס אותו הוא נוחת בידיים של גיבסון. ביג זי הולך לקו ושם 2, מה מעלה את היתרון ל4 עם 20 שניות לסוף. הסלטיקס הולכים לעוד מהלך שנגמר בלי כלום, וגם פירס מקרוב מחטיא. בשניה האחרונה הכדור מגיע לפוזי על קו השלוש, והוא מוריד את היתרון לנקודה, אבל לא מסכן את הנצחון של קליבלנד. מבחינתי היה מעניין לראות שדווקא שחקני המשנה ניצחו לקליבלנד את המשחק. גיבסון עם הגנה נהדרת בסוף ולחימה על הכדורים החופשיים, ניובל עם סל חשוב. דווקא לברון החטיא דיי הרבה בסוף. בצד השני מפתיע שפירס לא לקח את המשחק על עצמו יותר. לברון סיים עם 33 נקודות, 12 אסיסטים, 9 ריבאונדים, 7 איבודים 5 חטיפות ו2 חסימות, ביג זי עזר עם 21, 10 ו5 חסימות , יוז עם 18 ו6 אסיסטים, ניובל הפתיע עם 15, וגיבסון עם 11. אלן הוביל את בוסטון עם 24, 5 ו5, רונדו סיים עם 20 ו7 ריבאונדים, אבל רק 2 אסיסטים ו5 איבודים. פירס עם 19, טוני אלן עם 14, ופרקינס עם 12. גארנט היה חסר בעיקר באגף הריבאונדים, כשהקאבס לוקחים 17 ריבאונדים מתחת לסל של בוסטון. עוד מייד.

גאסול בבכורה מוצלחת

אבל רגע לפני, עוד משחק אחד, כשפילדלפיה מנצחת את וושינגטון 101-96. דווקא וושינגטון שלטה במשחק בשלושת הרבעים הראשונים, ונכנסה לרבע הרביעי ביתרון 10. אבל פילדלפיה התחילה לשמור וניצחה את הרבע 28-13, ואת המשחק כולו. איגי סיים עם 20 4 ו4, יאנג הרוקי עם 17 ו9, קארני הפתיע עם 16, מילר עם 11 ו14 אסיסטים, ולואיס וויליאמס עם 11 משלו. שמואל עם 7, 8 ריבאונדים ו3 חסימות. סטיבנסון הוביל את וושינגטון עם 19, היווד סיים עם 18 ו8, ג'יימסון עם 16 ו14, אקס ירושלים רוג'ר מייסון עם 15, ודניאלס עם 10. באטלר עם 8 בלבד, אבל הוסיף 9 אסיסטים ו3 חטיפות. והגענו לרגע שכל אוהדי הלייקרס מחכים לו. אז איך הייתה הבכורה של פאו גאסול? תלוי את מי שואלים. גאסול נתן את המספרים שהוא רגיל לתת בממפיס, כך שמן הסתם הוא יגיד שטובה, אבל אם שואלים את קובי, לא בטוח... בכל מקרה, הלייקרס מנצחים את ניו ג'רזי 105-90. החצי הראשון היה צמוד למדי והסתיים בשיוויון 47, כשקובי גרוע מאוד, ופישר מוביל את הלייקרס. בחצי השני פאו הצעורר והוביל את הלייקרס לנצחון. פישר סיים עם 28, פאו עם 24 ו12 ריבאונדים, אחלה בכורה, רדמונוביץ סיים עם 16, אודום עם 14 ו15 ריבאונדים. נו אז מי חסר ברשימה הזו??? קובי במשחק גרוע מאוד, מסיים עם 6 נקודות בלבד, ב3 מ13 מהשדה. ולא הלך לקו ולו פעם אחת. הוא מסר 8 אסיסטים, אבל מצד שני איבד 7 כדורים. פרשנות אישית? אז קודם כל אני אבהיר שלא ראיתי את המשחק. רציתי, אבל לא הצלחתי למצוא באינטרנט. עקבתי בעיקר אחרי הפליי בי פליי. ברבע הראשון קובי זרק רק 2 זריקות, וקלע אחת, כשפישר היה חם. בהמשך הוא פשוט לא נכנס לקצב. פרשנות לגבי הלייקרס החדשים מייד. לנטס קרטר עם 27, בון עם 19 ו10, ג'פרסון עם 12, וקיד עם 11 ו10.

מילווקי מנצחת בממפיס 102-97

במשחק שלאף אחד לא ממש איכפת ממנו. דווקא ממפיס פתחו טוב יותר כשמילר לא מסוגל להחטיא. אייברוני מייד לקח 2 פסקי זמן כדי להזכיר לו מה המטרות של הקבוצה השנה. בשלב הזה מילווקי נכנסו למשחק ואני נרדמתי. מו וויליאמס סיים עם 32 ו7 אסיסטים. צ'רלי בל עם 17, צ'רלי וי הוריד את הסיני מהגב שלו (יי פצוע, ולא שיחק) כדי לסיים עם 16 נקודות ו16 ריבאונדים, בוגוט סיים עם 12. מילר קלע 32 למרות האזהרות של אייברוני שאם הוא לא יפסיק עם זה הוא ישלח בטרייד עבור מנה פאלפל וקצת חמוצים לקבוצה עלומה במזרח התיכון, גיי עם 21, 5 ריבאונדים, 6 אסיסטים, 4 איבודים ו4 חטיפות, ודארקו עם 11 ו12 היו היחידים בתפקדו בממפיס. ללאורי היו 7 נקודות ו7 אסיסטים.

מה משותף לבארון דייויס וקובי ברייאנט?

שניהם צריכים ללמוד דבר חדש, לזוז בלי הכדור. הווריירס והלייקרס שיחקו בסגנון משחק דומה. בארון\קובי מובילים את הכדור להתקפה, ולוקחים זריקה או מוסרים אסיסט. בארון\קובי מקבלים את הכדור בפוסט על השומר שלהם, ומנהלים את המשחק משם. כמובן שיש הבדלים, קטנים וגדולים, בארון שחקן שחושב יותר על המסירה מקובי, בארון מנצל את הכוח שלו על שומרים חלשים יותר, בעוד קובי מנצל את האתלטיות והמגוון הרחב של התנועות. אבל עכשיו הם בבעיה דומה. הווריירס הביאו את כריס וובר. וובר משחק על ההיי פוסט ומשם בעצם מנהל את ההתקפה. הוא עובד הכי טוב כשהשחקנים מסביבו בתנועה בלתי פוסקת, ומוסר החוצה ופנימה. הדיווחים מהאימונים האחרונים של הווריירס הם שהחברה רצים בלי הפסקה, אליס\בארנס\ קלני\ פייטרוס, כי הם יודעים שהם יכולים לקבל הרבה יותר בונבונים עכשיו. ובארון? לא ממש מתרגל לזה. בארון הוא לא שחקן שנע בלי הכדור. לדברי נלי ביום שני בארון היה נוכח\נפקד באימון. היום הוא כבר קיבל יום חופש רשמי. לווריירס לפחות הייתה הפוגה של 6 ימים בין משחקים כדי להתאמן ולהתרגל לקונספציה החדשה. ללייקרס לא. כבר היום נזרק פאו למשחק. גם פאו כמו וובר נחשב למנהל משחק טוב, ובין הגבוהים המוסרים הטובים ביותר שיש כיום במשחק. פאו אומנם עושה את זה מהלאו פוסט, וובר מההיי פוסט, אבל הבדל דק. גם קובי לא נע בלי הכדור. מי שכן עושה את זה טוב (שנים של תחינות למסירה) הוא פישר, ולכן לא מפליא אותי שבמשחק שגאסול היה טוב, פישר קלע טוב (9 מ18 מהשדה, 4 מ7 לשלוש). עכשיו הלייקרס צריכים לעבור איזושהי טרנספורמציה. יש הבדל גדול בין שיתוף הפעולה של קובי עם שאקיל לזה שיהיה לו עם גאסול. שאקיל רק היה צריך מישהו שיעלה את הכדור למעלה וימסור לו, והוא כבר יעשה נקודות. הוא לא ממש היה צריך את הקבוצה. אז פעם הכדור הלך לקובי, ופעם לשאקיל. גאסול זקוק לחברים שלו, כי אין לו את העוצמה שהייתה לשאקיל כדי להתגבר על הדאבל טים שיעשו עליו. הוא צריך תנועה מסביבו, והוא צריך נתיבי מסירה. גאסול הוא שחקן שעושה את הקבוצה שלו יותר טובה, ולא אחד שסוחב אותה על הגב. ולכן זה לא מספיק שהוא ישחק ליד קובי, הוא צריך לשחק בעיקר עם קובי, ועם הקבוצה. לגבי הלייקרס תהיה בעיה נוספת כשביינום יחזור. ביינום כמו שאקיל היה בעיקר מסיים ולא מנהל משחק. אבל הוא וגאסול חיים באותו מרחב מחיה. יהיה מקום לשניהם? ומה קורה עם אודום? האם השלושה יפגעו אחד במשחק של השני? נצטרך לחכות ולראות, אבל לדעתי האישית, הלייקרס לא יגיעו רחוק השנה, אבל יחזרו קבוצה מפחידה בשנה הבאה. אני במקום הלייקרס הייתי עושה טרייד על אודום, להביא\קלע\רכז. אני חושב שביבי שהוא קלע טוב יותר יתאים יותר מקיד, אבל גם קיד מן הסתם ימצא את מקומו. הבעיה היא שביינום מסיים את חוזה הרוקי שלו בעוד שנה, ובין פאו וקובי צריכים למצוא כמה מליונים גם בשבילו. אודום גם הוא מסיים את החוזה שלו בעוד שנה, ומן הסתם הוא לא ישאר. אם הוא נשלח בטרייד, מאיפה יביאו את הכסף ? בסופו של דבר מדובר על שני חיות כדורסל (בארון וקובי), ואני בטוח שהם ילמדו איך לשחק עם וובר וגאסול. בכל מקרה אני צופה קצת קרטוע בזמן הקרוב לשתי הקבוצות.

סלים וארזה

New member
מנהל
מאמר יפה, אבל (כרגיל)... נתחיל עם בארון דיוויס. קשה לי להאמין שאם אייברסון שיחק לצד כריס וובר, אז בארון דיוויס לא יצליח לעשות את זה. השוט סלקשן של בארון דיוויס לא טוב והאחוז נע סביב ה-40-42. לא משהו להתפאר בו. הבעיה היא שבארון זורק הרבה יותר עם השנים. אנחנו כרגע לא יודעים איך כריס וובר יתפקד אחרי חצי שנה של חופשה, אבל אם זה יהיה בדומה לדטרויט, אז אני לא צופה בעיה מיוחדת לבארון. כריס וובר הוא כבר מזמן לא אותו שחקן של סקרמנטו. הוא לא יהיה זה שיתכנן ויריץ את ההתקפה של הווריורס. המוטו ימשיך להיות ראן אנד מאשין גאן, אבל אי אפשר לשחק מהר בכל התקפה וכאן יבוא כריס וובר לעזרה. הרי גם גראנט היל לא ממש שינה את הסגנון של פיניקס, נכון? מסכים איתך שהשבועיים הראשונים יהיו קצת קשים, אבל בסוף כל אחד ימצא את מקומו. לגבי הלייקרס הסיפור שונה. קודם כל ביינום פצוע ואי אפשר לדעת מה יקרה הלאה. הרי גם גאסול שיחק בממפיס כ-PF לצד מיליצ'יץ' וסוויפט, כך שזה לא חדש לו. עם גאסול הלייקרס יוכלו לשחק את התקפת המשולש בצורה מושלמת, כי יש להם PF שיודע לקלוע ולמסור גם כן. ביינום הוא בעיקר פינישר ולכן פחות התאים. גאסול משחק בצורה שונה והמון עם הגב לסל שזה חשוב מאוד בהתקפת המשולש. אני מסכים איתך שהבאתו של גאסול תגרום לכך שדרק פישר יקלע הרבה, כי זה עוד אספקט חשוב. הרי תמיד לפיל ג'קסון היו קלעי שלוש טובים שעזרו בהתקפת המשולש: פקסון, קר, בושלר, פישר, ג'ורג', ואחרים. דווקא כשהיה רכז דומיננטי כמו פייטון, הלייקרס לא ממש הצליחו להביא עצמם למיצוי וסיימו במקום השלישי במערב. קובי, אודום וגאסול יכולים לתפקד בדומה למייקל, פיפן וגראנט. תן לקובי להחלים מהפציעה באצבע ואז נקבל כנראה קבוצה הרבה יותר טובה ומאוזנת.

למעלה