משחקי חברה

dkup

New member
משחקי חברה

המממ...... נהניתי. אני חושבת. היה... מעניין. טוב. לעניין... הצגה עם מסר, אתה חושב אחרי שאתה יוצא אין ספק. באמת מחזה טוב; חמוד, מצחיק, קליל אך עם זאת מלא במשמעות. היה קונספט (פירוט מפורט ביותר עם ספוילרים בקובץ המפורט)... שתוכלו לקרוא עליו גם באתר של תמונע, אבל הרגשתי שיותר מדי מאכילים אותי בכפית. הזוג בנדק היו מצויינים, השניים האחרים קצת פחות... הצגה כיפית אבל קצת מבוגרת... במקום להגיד "יואו... אני מכירה את זה" כל הזמן חשבתי "יואו... כמו החברים של ההורים שלי" אבל המחזה באמת טוב והתפאורה והתאורה נקיות ואסתטיות - הכי יפות שראיתי בתמונע עד עכשיו. הצגה חמודה, אם יוצא לכם לכו לראות. לא התעלפתי, בקיצור... אבל בשביל שישי בצהריים עם חברה זה היה בהחלט כיף ( = עדי. btw, הזהרה לגבי הקובץ: הוא חופר מאוד, הוא ספוילר, ורב הסיכויים שלא תיהנו ממנו (דוח צפייה לתולדות).

Cabaret

New member
הדו"ח עוד לא קראתי, אתפנה לקרוא בקרוב

אבל רק רציתי לציין שלא נהנתי בהצגה. המשחק לא היה זורם, ואולי בגלל שהדמויות עצמן, לא היו מספיק מעניינות. ובאופן כללי ההפקה סבלה מהתסמונת הידועה- "תסמונת אנסמבל תמונע": בהצגות אנסמבל "תמונע" השונות, בעיקר אלה של נאוה צוקרמן, יש נטייה להקצנה של העובדה שמדובר בתיאטרון השוליים ולהאכיל את הקהל בכפית. כך תוכלו לראות ב"אלוורה", כמו גם ב"השיטה" (שכבר ירד) או "משחקי חברה"- העבודות של האנסמבל עצמו מנסות כביכול לחטט בפצעים הכואבים, אבל בגלל שהן עושות את זה בצורה כל כך מוקצנת ומלודרמטית- בניסיון להראות לקהל כל הזמן כי מדובר במשהו "ניסיוני", "משהו מבפנים", כמו להקיא את הכל הבמה ואז גם להתפלש בזה. וההאכלה בכפית- למשל בשיטה זה היה ממש מופרז. הם עשו השוואה בין השיטה לנאציזם ולכן לדמות הראשית קראו "רייכר", ולשתיים האחרות קראו "הימלר" ו"לני"- שהייתה אחראית על התיעוד, כמו לני ריפנשטאהל שהייתה אחראית התיעוד בגרמניה הנאצית. יותר ברור ופשוט מזה לא יכול להיות. והדוגמאות עוד רבות. "אנסמבל תמונע" סובל מרצון עז להיות חתרני וניסיוני, ובעצם יוצאות לו הפקות מובנות מעליהן ולא מתוחכמות יותר מדי (לפחות לא כמו שהן מתיימרות). ורק לשם הטעם הטוב, יש הבדל בין האנסמבל לבין שאר ההצגות שמועלות בתמונע לא במסגרת האנסמבל, ושגם לאנסמבל יש כמה הפקות טובות- בעיקר "רביזור".

dkup

New member
../images/Emo45.gif

אתה צודק, יותר מדי כפית, פחות מדי משחק משני השחקנים ה"ראשיים"... אבל הזוג בנדק נתן הופעה שפיצתה על זה. כמו שאמרתי, צהריים נחמדים עם חברה... לא שינה את חיי. עדי (=

../images/Emo45.gif אבל בעיני

ניכר שרביזו היא יותר הפקה של ישי קרני-אקהוז ופחות בניהול אומנותי של אנסמבל תמונע (בכל זאת הוא הוביל וביים את הפרוייקט הזה).

למעלה