משחקי הלילה

Executioner

New member
כי עבירה על שחקן בלי כדור ב2 הדקות האחרונות

שווה ל2 זריקות וכדור מהצד

פתרון חוקי להאק-א-דיאנדרה

קודם כל, טוב שהזכרת את הכלל הזה, לא זכרתי אותו בדיוק.
מכיוון שהאק-א-דיאנדרה הוא לא ספורטיבי במיוחד, הייתי מציע שינוי בחוקים:
כל עבירה שמצריכה זריקות עונשין אחרי 5 עבירות קבוצתיות שהיא לא במהלך זריקה תזוכה בזריקות עונשין על ידי שחקן לבחירת הקבוצה.
החוק הזה הגיוני גם באופן כללי. 2 זריקות לשחקן שבדיוק זרק לסל זה הגיוני, כי הוא בעצם ניסה לקלוע. אבל עבירה בשטף המשחק היא יותר עבירה על הקבוצה ופחות עבירה על הזריקה ולכן הגיוני שכל שחקן שיבחר יקבל את הזריקות.

אני לא חושב שזה נכון

קודם כל - עם כל הכבוד, כל מה שצריך זה 60% מהקו כדי להרוג את השיטה הזו. אני בעד ששחקנים ילמדו לקלוע.
שנית, במשחק אתמול, על ההאק-א - הקליפרס מחקו את כל ההפרש ועלו ליתרון, וגם היו מנצחים אלמלא בלייק גריפין היה עושה את הפדיחה של החיים שלו.
האק א היא שיטה מאד בעייתית. היא אמנם נותנת ליריב יעילות התקפית נמוכה מאד, אבל היא גם מאפשרת לו להגן כמו שהוא רוצה בהתקפות מסודרות, ולא מאפשרת לקבוצה שמבצעת אותו להכנס למומנטום. למעשה שתי קליעות מוצלחות מהעונשין ועצירה בהגנה מעבירה את כל המומנטם לקבוצה השניה.
&nbsp
מעבר לזה - השיטה שלך תהפוך כל עברה קבוצתית לנקודות כמעט בטוחות (לכל קבוצה יש שחקן של 90%), מה שיקשה מאד על קבוצות לשחק הגנה כמו שצריך - הידיעה שכל התקלות הופכת לנקודות כמעט בטוחות.

Cade Foster

New member
לא הייתי מודע לחוק המפגר הזה האמת

יש לי תאוריה

אם פופוביץ׳ מעלה חמישייה פארקר-גרין-קוואי-דיאו-איירס. נשאר איתה כל הזמן שדיאנדרה על הפרקט ושולח אותו לקו כל הזמן,כאשר רק איירס מבצע את העבירות, ברגע שהוא יוצא עם 6 נכנס השחקן ה12 ברוטציה שיעשה את העבודה השחורה, וכן הלאה. דאנקן עולה מהספסל בדקות שדיאנדרה יורד לספסל ושורף את המחליף של דיאנדרה.

Tacticwise, למה שהשיטה הזו לא תביא למצב של גרבג׳ טיים במחצית השנייה? דנקן משחק 25 דקות גג במשחק, השחקנים החשובים של סן אנטוניו נשמרים מעבירות, לקליפרס אין משחק התקפה בדקות שדיאנדרה על הפרקט ואין ריבאונד והגנה על הטבעת בדקות שהוא לא על הפרקט, סן אנטוניו גם בהרכב של 4 שחקני חמישייה וסקראב אחד עדיין אמורה לקלוע בקצב של יותר מנקודה ל2 דקות שדיאנדרה מביא לקליפרס כשהוא על הפרקט.

השאלה היא בהנחה שממש לא אכפת לי מהביקורות שאני חוטף על משחק מגעיל או משריקות הבוז של אוהדי הקליפרס.

Cade Foster

New member
היא לא צריכה להיות

דמיין לעצמך מחצית שלמה שדיאנדרה רק זורק מהקו. כמה נקודות זה שווה? 20? אין מצב שהספרס לא עושים לפחות פי 2 מזה אפילו עם החמישייה הכי גרועה שפופוביץ׳ יכול להעלות למגרש (מה גם שיהיו להם הרבה יותר פוזשנים מהרגיל). כמובן שדיאנדרה יישב גם הרבה על הספסל, ואז יש לך את הספרס בחמישייה רגילה (או לפחות כזו שרצה לעיתים תכופות) מול קליפרס בלי העוגן ההגנתי שלהם, כלומר שחיטה.
&nbsp
מה אני מפספס?

rapgamer4ever

New member
קודם כל אתה מפספס שהקליפרס לא יקלעו רק 20 נקודות

כמו שיש לספארס פוזשנים אקסטרה כך גם לקליפרס.
ג'ורדן קולע ב-40% מהעונשין. זו בהחלט יעילות נמוכה אבל ראינו שגם מול ההרכב הבכיר של הספארס זה עלה להם בהרבה ריבאונד התקפה שהקליפרס לקחו (עקב אגרסיביות יתר וחוסר רצון של השופטים לשרוק לעבירות בריבאונד) ובכך שהקליפרס ירדו בצורה מסודרת להגנה בכל פוזשן ופוזשן.
בעיה נוספת שתיתקל בה היא מספר העבירות. במחצית ממוצעת לכל קבוצה יש כ-48 פוזשנים, אם אתה מבצע האק-א-דאנדרה בלי סוף אתה תגיע אולי ל-80 פוזשנים. מאיפה יש לך 80 עבירות לעשות? מאיפה יש לך אפילו 40 עבירות לעשות (לנקוט בטקטיקה הזאת לאורך רבע שלם)?
&nbsp
במשחק האחרון ראינו שהספארס מבצעים האק-א-דאנדרה משהו כמו 3-4 דקות, מה שסיבך את דאנקן בבעיית עבירות והוציא את מאנו מהמשחק.
אני חושב שנשק ה-hacking יכול להיות יעיל אבל רק במידה מסוימת, מה שאתה מציע הוא לא אפשרי בעיני.

Cade Foster

New member
חשבתי באמת שזה המספרים שנמוכים מידי

אבל לא יודע. קודם כל ברור לחלוטין שאתה לא משתמש בזה בכל זמן נתון אלא רק כשDJ על הפרקט. כלומר 50 זריקות עונשין במחצית מהם יקלע 20 נשמע סביר, זה בדיוק 40%. זה אומר 33 עבירות (25 פעמים הוא זורק pair + שמונה עבירות עד שהקליפרס מגיעים לבונוס). את העבירות האלה לא מבצעים שחקני חמישייה או אפילו רוטציה בכירה אלא שחקני קצה ספסל. איירס 6, ג׳וזף 6, ביינס 6, בלינלי יתרום עוד כמה והשאר יתחלקו בין שחקני הרוטציה, 2-3 עבירות לשחקן במחצית זה סביר אפילו לשחקנים משמעותיים. ואז למחצית השנייה אתה מגיע עם מאזן עבירות סביר (שחקני קצה הרוטציה גם ככה לא אמורים לשחק בסדרה ״רגילה״) ועם הפרש שלפי התאוריה שלי אמור להיות עצום. זה גם מאוד תלוי מה סן אנטוניו עושה בזמן שדיאנדרה יורד לספסל (הם צריכים לדרוס ברגעים האלה) אבל על פניו זו לא נראית לי תוכנית חסרת היגיון.
&nbsp
כמובן שאני מפספס משהו אם זה מעולם לא נוסה, השאלה מה.

rapgamer4ever

New member
החשבון שלך פשוט לא ריאלי

הרי אם יש 80 פוזשנים (בקצב האק-א-ג'ורדן בלתי פוסק) למה שדאנדרה יהיה על המגרש רק ב-33 מהם? אין לו בעיה לשחק את כל המחצית עם כמות כזאת של עצירות.
אני לא חושב שאתה מפספס משהו, פשוט ה-33 עבירות שדיברתם עליהן במקרה הטוב סוגרות לך את הרבע הראשון וכבר מילאת את כל הסגל בעבירות.

Cade Foster

New member
זה תלוי בהפרש שיווצר

בוא נתחיל מזה שלנסות זה לא יזיק כי במקרה הגרוע אתה רואה שזה לא עובד ואלה שיצאו ב6 עבירות זה שחקנים שגם ככה לא היו אמורים לשחק. אם דוק רואה שדיאנדרה מפסיד לו את המשחק מהקו וסן אנטוניו בורחת לדו ספרתי כבר ברבע הראשון הוא יוריד אותו לספסל ועוד איך, ואז יאללה בלאגן. וגם אם לא יוריד אותו לספסל, אפשר יהיה להפסיק עם זה ברגע שעניין העבירות מתחיל ללחוץ עליך. 2 עבירות במחצית אתה יכול לתת אפילו אם קוראים לך לברון ג'יימס. אם אתה מרקו בלינלי גם 4 זה לגמרי סבבה, ואם אתה ג'ף איירס אתה יכול בכיף לתת את ה6 עבירות שלך ואף אחד לא ירגיש בחסרונך. מה רע לך לברוח בצורה הזו ל15 הפרש במחצית הראשונה כשהדבר היחיד שהקרבת זה שחקנים מקצה רוטציה? נגד סן אנטוניו זה מאוד מאוד מאוד קשה לחזור מפיגור כזה.

אגב אפילו אם בכל זאת בא לך לשמור את איירס ג'וזף וכו' אז במקום 6 שיעשו 5 עבירות ויזכו אחר כך ל-2-3 דקות שלהם במחצית השנייה.

היתרון פה הוא שאין דרך לטעות, אתה לא צריך ללמד את השחקנים שלך לעשות עבירה. פשוט כל פעם אתה בוחר את זה שלא אכפת לך שיעשה עבירה. דרושה פה הרבה משמעת אבל זה לא משהו שאין לסן אנטוניו.

rapgamer4ever

New member
אני לא רואה איך אתה בורח ל-15 הפרש

בסט אופנס של קורי ג'וזף, ג'ף איירס ומי עוד?
ראינו את הספארס מבצעים את הטקטיקה הזאת ביתרון ברבע הרביעי, עם הסגל הבכיר ביותר וכמעט מאבדים את המשחק. לא כזה פשוט להרוויח מכך כמו שאתה מתאר, בטח שלא לברוח ל-15 הפרש.
ועדיין לא הבנתי איך אתה ממלא את המכסה של 30-40 עבירות ברבע אחד. ג'וזף ואיירס נותנים 6 כל אחד וגומרים את הסיפור, נשארו לך עוד 25-30 עבירות לבצע.

Cade Foster

New member
רק אחד מהם על הפרקט

אני לא צריך גם את ג'וזף וגם את איירס, רק אחד מהם יכול לבצע עבירה. עם 4 שחקני התקפה טובים על הפרקט וסקראב אחד אני לא רואה סיבה שסן אנטוניו לא תקלע בקצב יותר מהיר מה40% של ג'ורדן מהקו.

הסיבה שסן אנטוניו כמעט איבדה את המשחק היא שדווקא ביתרון 10 6 דקות לסוף דיאנדרה קלע איזה 5 רצופות מהקו (ואלה היו ה5 היחידות שלו במשחק אם אני לא טועה) ולאחר מכן נכנסו ל2 הדקות האחרונות בלי יכולת להכות בדיאנדרה. ההצעה שלי נועדה למנוע מצב שאתה מגיע ל2 הדקות האחרונות במשחק צמוד, היא מבוססת כולה על ההנחה שאתה פותח פער גדול במחצית הראשונה שקשה מאוד לחזור ממנו תוך כדי מינימום הקרבה. אם זה מצליח או לא זה תלוי בשני דברים: היכולת של הספרס לייצר התקפה טובה למרות נוכחות של שחקן חלש על הפרקט, והיכולת של דיאנדרה לקלוע מהעונשין. מכיוון שמדובר בסן אנטוניו מצד אחד (גם השחקן ה11-12 ברוטציה יכול בכיף להיכנס לנעליים של משחק פלייאוף) ובדיאנדרה ג'ורדן מצד שני, אני לא חושב שההצעה הזו יותר מידי רעה.

rapgamer4ever

New member
אתה לא זוכר נכון

ממבט על הפליי ביי פליי:
הספארס החלו לבצע האק א ג'ורדן ביתרון 8 נקודות. ב-3 דקות הבאות הוא קלע מהקו 4-11 אבל ההפרש ירד ל-2 נקודות (הספארס התקשו לקלוע+ריבאונדים בהתקפה של הקליפרס).

Cade Foster

New member
אתה יודע מה עוד קרה בריצה הזאת?

סן אנטוניו ניסתה לבצע עבירה על ג'ורדן, השופטים משום מה לא שרקו וJJ רדיק קלע שלשה, זה מה שגרם לפופוביץ' להתפרץ ולקבל טכנית (שאותה רדיק לא ניצל כדי להוריד עוד נקודה, משהו שבדיעבד עלה לקליפרס ביוקר). זה מהלך של 3 נקודות עם אופציה ל4 במקרה שרדיק היה קולע ובמשחק כזה זה משמעותי.
&nbsp
חוץ מזה, ההתקפה של סן אנטוניו בדקות האלה הייתה פשוט קטסטרופה ברמה שאני לא זוכר EVER משום קבוצה שפופוביץ' העמיד. אני לא הייתי בונה על שחזור של 4 הדקות האומללות ההן, זו בכל זאת סן אנטוניו.

rapgamer4ever

New member
אלה דברים שאתה צריך לקחת בחשבון

מה שעוד קרה בריצה הזאת הוא דאנקן עם 5 עבירות ומאנו עם 6. המשחק יצא מכלל שליטה אבל דוקא אצל הספארס.
עדיין לא ענית על השאלות המהותיות, כמו לדוגמה איך אתה מבצע 35 עבירות ברבע אחד.

Cade Foster

New member
כן עניתי

כמובן שלא תבצע 35 עבירות ברבע אחד. אתה תבצע את העבירות שאתה יכול להרשות לעצמך (כלומר כל העבירות של השחקנים הלא חשובים + 2-4 עבירות במחצית לשחקנים היותר בכירים, כמובן בהתאם לרמת החשיבות שלהם) ואז תראה איך המשחק מתפתח. אם הוא מתפתח בצורה הגיונית (כלומר ספרס עדיין סבירה בהתקפה ודיאנדרה משאיר המון נקודות על הקו) אז ב15 הפרש ריברס יבין שאם הוא לא מוריד אותו לספסל המחצית השנייה תהיה גרבג' טיים.

אתה צריך לקחת בחשבון שגם דיאנדרה עלול יום אחד להתחפש לרוי היברט ופתאום לקלוע מהעונשין, אלה דברים שלא תלויים בך. אבל זה תסריט לא סביר ואם אני פופוביץ' אני רוצה שהסדרה תהיה כמה שיותר תלויה ביכולת של דיאנדרה לקלוע מהקו. אין מה לתת את סן אנטוניו של סוף הרבע הרביעי כדוגמה ללמה השיטה הזו לא עובדת. אני לא מאמין שאנחנו נראה סן אנטוניו כזאת בפלייאוף הזה ואולי אפילו כל עוד פופוביץ' מאמן אותה. עד כדי כך הם היו גרועים, ואגב בוא לא נשכח שהם היו בלי פארקר (משמעותי ביותר). אם אני ריברס אני לא בונה על עוד הופעה כזאת.

rapgamer4ever

New member
אבל דיברת על מחצית שלמה שדאנדרה זורק מהקו

עכשיו אתה אומר שזה לא באמת יכול להחזיק מעמד אפילו לרבע אחד.
אם הספארס סבירה בהתקפה בסט אופנס היא תעשה בערך נקודה לפוזשן. זה אומר שאחרי 15 עבירות שאתה מבצע על דאנדרה הספארס קולעים 15 נקודות והקליפרס קולעים 12 נקודות. זה אם אתה יוצא מנקודת הנחה שהוא קולע ב-40% מהעונשין ושהקליפרס לא לוקחים ריבאונד התקפה (וכבר ראית שהם לקחו, בשני המשחקים בסדרה).
למה שההפרש יגדל ל-15?
&nbsp
נ.ב.
אני לא טוען שהאק-א-דאנדרה היא שיטה שלא עובדת. היא כן יכולה לעבוד אבל לא בצורה שאתה מציע.

Cade Foster

New member
אני מקבל את מה שאתה אומר, רק הערה קטנה

נראה לי שלא כל כך הבנת אותי בדוגמה מקודם, כנראה כי לא הסברתי את עצמי טוב. הכוונה שלי הייתה שדיאנדרה עומד 50 פעם על הקו במחצית ובשאר הזמן הוא פשוט לא על הפרקט, בהתאם כמובן למה שמתרחש.
&nbsp
אגב החישובים של נקודות לפוזשן מתחשבים גם בריבאונד ההתקפה כי זה כמובן יוצר פוזשן חדש, כך שזה לא אמור להשפיע על הצמיחה של ההפרש (אם החישוב של נקודות לפוזשן הוא אכן מדויק).

הקליפרס יכלו לגמור את זה עכשיו

איבוד כדור של גריפין ביתרון 2, 15 שניות לסיום. ואחרי זה פספוס של זריקה די נוחה של פול, ואז קרב על הטיפ-אין בין גריפין לבין בארנס עם הבאזר.
קרוב מאד, אבל הולכים להארכה.

OrEl74

Well-known member
מנהל
גריפין עם טריפל דאבל

זה לא הראשון בקריירה שלו?

למעלה