סיכומון המשחק:
- אוקלהומה שיחקה מעולה, אחד המשחקים הטובים שלה השנה. המשחק היה צמוד לכל אורכו אבל ההרגשה הייתה שהקליפרס יכולים רק לגנוב אותו. הת'אנדרס הניעו כדור בהתקפה, סמכו אחד על השני ונהנו מהעובדה שדוראנט ו-ווסטברוק עוברים את השומר שלהם בקלות. אוקלהומה אפילו עשתה כמה תרגילים יפים ברבע הרביעי (לא אופייני...) וניצחה בצדק.
- עוד כמה מילים טובות למי שמגיע: ווסטברוק אדיר כבר משחק שני ברצף, גם קבלת החלטות טובה ועם עזרה מאוד חשובה בריבאונד. איבאקה חוטף מכות, נזהר מעבירות וקולע ג'אמפרים כמו לייאפים.
- זה היה המשחק הראשון בסדרה שכל ארבעת הכוכבים הגדולים הגיעו לעבודה. דוראנט במשחק טוב ומאוד מאוד חכם בהחלטות שלו. הוא עלה לכמה זריקות קשות כשדיאנדרה היה בדרך לעשות עליו דאבל- חלק מהזריקות נכנסו והשאר נלקחו בריבאונד התקפה. על ווסטברוק דיברנו, כריס פול גם היה נהדר ובלייק גריפין קלע ג'אמפרים מ-18 פיט, אי אפשר לשמור עליו טוב יותר ועדיין הוא סיים עם 30.
היו כמה התאמות ומצ'אפים מעניינים לאורך המשחק. ריברס ניסה לשחק עם חמישייה סופר נמוכה של פול, קוליסון, קרופורד, גריינג'ר/דאדלי וביג בייבי בסנטר. אוקלהומה אמרה תודה רבה ושיחקה עם דוראנט ב-4 מבלי לשלם על כך בהגנה. לקליפרס לא היה שמץ של הגנה על הצבע, ווסטברוק ורג'י ג'קסון טיילו ללייאפים. בקיצור- הליינאפ הזה לא עבד.
הייתי מוסיף בהקשר הזה שאפילו שגריפין לא ידוע כרים פרוטקטור מוצלח דוקא הוא מפתיע אותי לטובה בסדרה. אין לו את האימפקט של דיאנדרה כמובן אבל ניכר ההבדל כשהוא מגן על הצבע לעומת ביג בייבי.
בקלאץ' ראינו את אוקלהומה משחקת הכי התקפי שהיא יכולה עם ווסטברוק, ג'קסון, באטלר, דוראנט ואיבאקה. הקליפרס שיחקו עם ההרכב הרגיל, כלומר גריפין וג'ורדן כגבוהים אמיתיים. אוקלהומה הייתה בלתי עצירה בעליל בהתקפה ובאטלר קלע שתי שלשות פנויות מתרגיל חסימה יפה אבל זה לא העניין, יותר סיקרן אותי לראות איך אוקלהומה מתמודדת בהגנה. דוראנט שמר על דיאנדרה ובמבחן התוצאה זה יחסית הצליח; איבאקה שמר נפלא על גריפין בפוסט והקליפרס לא יכלו לתת לדיאנדרה לחפור כי דוראנט היה שולח אותו לעונשין בלי לחשוב פעמיים. הבעיה העיקרית של אוקלהומה הייתה בריבאונד, , דיאנדרה לקח איזה שני אופנסיב ריבאונד (באחד נשרקה לו עבירה לא מוצדקת).
לדעתי אוקלהומה יכולה להרשות לעצמה לשחק עם הליינאפ הזה בקלאץ' כל עוד לדוראנט יש עבירות לתת. לאורך זמן זה לא יעבוד. הקליפרס מצדם צריכים להיערך טוב יותר, גריפין צריך לשמור על באטלר ולהתרגל לעובדה שהוא יהיה רוב המן סביב קשת השלוש ויעבור סביב חסימות. בהתקפה הקליפרס שיחקו נכון באופן עקרוני, חפירות של גריפין שההחטאות שלהן הביאו לריבאונדים קצרים, שם לדיאנדרה יש יתרון ברור על KD.
כפי שכבר אמרתי כמה פעמים כל עוד אוקלהומה ממזערת טעויות יש לה יתרון מול הקליפרס. רג'י ג'קסון, ספולושה ודוראנט (זה די הפתיע אותי) רדפו אחרי רדיק באדיקות ולא נתנו לו לנשום כל המשחק. גריפין בסופו של דבר יעיל במידה מוגבלת בפוסט מול איבאקה כך שריברס חייב לשלוף איזה שפן מהשרוול, אחרת הקליפרס תלויים בהתפוצצויות אקראיות של ג'מאל קרופורד (ולא יהיו עוד 3 כאלה בסדרה).
פתרון אפשרי אחד של הקליפרס הוא ללכת חזק יותר לריבאונד. אני לא בטוח שזה יהיה אפקטיבי כי אוקלהומה יכולה לתקוף מאוד מהר בצד השני, לפני שהגבוהים מספיקים לחזור. לא יודע מה הייתי עושה במקום ריברס, כשאוקלהומה משחקת אחראי הוא בבעיה גדולה.
עוד כמה נתונים מעניינים על המשחק:
- כריס פול עם 16 אסיסטים ו-0 איבודים. זה המשחק הרביעי בטיבו בהיסטוריית הפלייאוף מבחינת כמות אסיסטים ו-0 איבודים. במקום הראשון רונדו עם 19 על 0.
- דוראנט ו-ווסטברוק עשו יחד בגיים 2: 63 נקודות במעל 50% מהשדה, 22 ריבאונדים ו-19 אסיסטים. בגיים 3: 59 נקודות במעל 50% מהשדה, 16 ריבאונדים ו-19 אסיסטים. הם גם כמעט ולא איבדו כדורים. עם קבלת החלטות כזאת, בפעם האלף... הקליפרס בבעיה.
יצא יותר ארוך ממה שחשבתי אבל באמת שהמשחק היה נהדר.