משחקי הלילה -

Executioner

New member

כל פעם שווסטברוק מציג את הכדורסל שלו אבל קבלת ההחלטות שלו טובה מהרגיל הוא מצויין ועושה את ההבדל.

Anfield

New member
המספרים שלו בסדרה:

Westbrook’s series averages: 27.7 points, 9.0 assists, 7.3 rebounds. Shooting 58 percent from the field

rapgamer4ever

New member
אוקלהומה שיחקה טוב יותר

ואם לא כמה שטויות בסוף הרבע השלישי זה כבר היה דו ספרתי. כשאוקלהומה לא מאבדת כדורים בהתקפה וסוגרת טוב לריבאונד היא טובה יותר.
היו כמה ליינאפים מאוד מעניינים במשחק, אולי אני אעלה סיכומון בהמשך.

Anfield

New member
ניצחון ענק

זה התחיל מדאיג אבל מאוד אהבתי את ההמשך.
משחק מאוד צמוד, במגרש קשה, אבל במאני טיים השלשות של באטלר ו-ווסטברוק גמרו אותם.
פול היה ענק אבל אחרי שווסטברוק שם שלשה מכריעה הוא ניסה גם כן לעשות אותו דבר ופספס, אני חושב שעדיף להם היה לו היה שומר על קור הרוח שאפיין אותו במשך יתר המשחק.
מקווה שלא תהיה ירידת מתח ונבוא עם אותה אינטנסיביות למשחק 4.

rapgamer4ever

New member
סיכומון המשחק:

- אוקלהומה שיחקה מעולה, אחד המשחקים הטובים שלה השנה. המשחק היה צמוד לכל אורכו אבל ההרגשה הייתה שהקליפרס יכולים רק לגנוב אותו. הת'אנדרס הניעו כדור בהתקפה, סמכו אחד על השני ונהנו מהעובדה שדוראנט ו-ווסטברוק עוברים את השומר שלהם בקלות. אוקלהומה אפילו עשתה כמה תרגילים יפים ברבע הרביעי (לא אופייני...) וניצחה בצדק.
- עוד כמה מילים טובות למי שמגיע: ווסטברוק אדיר כבר משחק שני ברצף, גם קבלת החלטות טובה ועם עזרה מאוד חשובה בריבאונד. איבאקה חוטף מכות, נזהר מעבירות וקולע ג'אמפרים כמו לייאפים.
- זה היה המשחק הראשון בסדרה שכל ארבעת הכוכבים הגדולים הגיעו לעבודה. דוראנט במשחק טוב ומאוד מאוד חכם בהחלטות שלו. הוא עלה לכמה זריקות קשות כשדיאנדרה היה בדרך לעשות עליו דאבל- חלק מהזריקות נכנסו והשאר נלקחו בריבאונד התקפה. על ווסטברוק דיברנו, כריס פול גם היה נהדר ובלייק גריפין קלע ג'אמפרים מ-18 פיט, אי אפשר לשמור עליו טוב יותר ועדיין הוא סיים עם 30.

היו כמה התאמות ומצ'אפים מעניינים לאורך המשחק. ריברס ניסה לשחק עם חמישייה סופר נמוכה של פול, קוליסון, קרופורד, גריינג'ר/דאדלי וביג בייבי בסנטר. אוקלהומה אמרה תודה רבה ושיחקה עם דוראנט ב-4 מבלי לשלם על כך בהגנה. לקליפרס לא היה שמץ של הגנה על הצבע, ווסטברוק ורג'י ג'קסון טיילו ללייאפים. בקיצור- הליינאפ הזה לא עבד.
הייתי מוסיף בהקשר הזה שאפילו שגריפין לא ידוע כרים פרוטקטור מוצלח דוקא הוא מפתיע אותי לטובה בסדרה. אין לו את האימפקט של דיאנדרה כמובן אבל ניכר ההבדל כשהוא מגן על הצבע לעומת ביג בייבי.

בקלאץ' ראינו את אוקלהומה משחקת הכי התקפי שהיא יכולה עם ווסטברוק, ג'קסון, באטלר, דוראנט ואיבאקה. הקליפרס שיחקו עם ההרכב הרגיל, כלומר גריפין וג'ורדן כגבוהים אמיתיים. אוקלהומה הייתה בלתי עצירה בעליל בהתקפה ובאטלר קלע שתי שלשות פנויות מתרגיל חסימה יפה אבל זה לא העניין, יותר סיקרן אותי לראות איך אוקלהומה מתמודדת בהגנה. דוראנט שמר על דיאנדרה ובמבחן התוצאה זה יחסית הצליח; איבאקה שמר נפלא על גריפין בפוסט והקליפרס לא יכלו לתת לדיאנדרה לחפור כי דוראנט היה שולח אותו לעונשין בלי לחשוב פעמיים. הבעיה העיקרית של אוקלהומה הייתה בריבאונד, , דיאנדרה לקח איזה שני אופנסיב ריבאונד (באחד נשרקה לו עבירה לא מוצדקת).
לדעתי אוקלהומה יכולה להרשות לעצמה לשחק עם הליינאפ הזה בקלאץ' כל עוד לדוראנט יש עבירות לתת. לאורך זמן זה לא יעבוד. הקליפרס מצדם צריכים להיערך טוב יותר, גריפין צריך לשמור על באטלר ולהתרגל לעובדה שהוא יהיה רוב המן סביב קשת השלוש ויעבור סביב חסימות. בהתקפה הקליפרס שיחקו נכון באופן עקרוני, חפירות של גריפין שההחטאות שלהן הביאו לריבאונדים קצרים, שם לדיאנדרה יש יתרון ברור על KD.

כפי שכבר אמרתי כמה פעמים כל עוד אוקלהומה ממזערת טעויות יש לה יתרון מול הקליפרס. רג'י ג'קסון, ספולושה ודוראנט (זה די הפתיע אותי) רדפו אחרי רדיק באדיקות ולא נתנו לו לנשום כל המשחק. גריפין בסופו של דבר יעיל במידה מוגבלת בפוסט מול איבאקה כך שריברס חייב לשלוף איזה שפן מהשרוול, אחרת הקליפרס תלויים בהתפוצצויות אקראיות של ג'מאל קרופורד (ולא יהיו עוד 3 כאלה בסדרה).

פתרון אפשרי אחד של הקליפרס הוא ללכת חזק יותר לריבאונד. אני לא בטוח שזה יהיה אפקטיבי כי אוקלהומה יכולה לתקוף מאוד מהר בצד השני, לפני שהגבוהים מספיקים לחזור. לא יודע מה הייתי עושה במקום ריברס, כשאוקלהומה משחקת אחראי הוא בבעיה גדולה.

עוד כמה נתונים מעניינים על המשחק:
- כריס פול עם 16 אסיסטים ו-0 איבודים. זה המשחק הרביעי בטיבו בהיסטוריית הפלייאוף מבחינת כמות אסיסטים ו-0 איבודים. במקום הראשון רונדו עם 19 על 0.
- דוראנט ו-ווסטברוק עשו יחד בגיים 2: 63 נקודות במעל 50% מהשדה, 22 ריבאונדים ו-19 אסיסטים. בגיים 3: 59 נקודות במעל 50% מהשדה, 16 ריבאונדים ו-19 אסיסטים. הם גם כמעט ולא איבדו כדורים. עם קבלת החלטות כזאת, בפעם האלף... הקליפרס בבעיה.

יצא יותר ארוך ממה שחשבתי אבל באמת שהמשחק היה נהדר.

בנוסף, הרגשתי שלמרות שפול סיים

עם שורה סטטיסטית יפה, ובלי אף איבוד ווסטברוק עשה עבודה טובה בהגנה. שמר אותו חזק, לא התפתה יותר מידי פעמים לחטיפות וגם כשכן, בדרך כלל זה נגמר בחוץ של הקליפרס ולא ב5 על 4.

המילה המנחה (
) בקטע שלך הייתה אחראי וזה לגמריי זה. כשווסטברוק משחק אחראי, אוקלהומה המועמדת הבכירה לאליפות. כמובן שיש עוד המון משתנים אבל זה הדבר הכי חשוב.

OrEl74

Well-known member
מנהל
מסכים ודווקא זאת הסיבה שאני לא מסכים

אוקלהומה הציגו משחק אדיר וזאת בדיוק הסיבה שהם צריכים להיות מודאגים ולא הקליפרס.
בסופו של דבר, הקליפרס קלעו ב-46% שזה בהחלט אחוז סביר והגיעו ל-112 נק' והנתון שצריך הכי להטריד את אוקלהומה זה 6 איבודים בלבד לקליפרס.
ההגנה של הת'אנדר ממש לא מתפקדת והם היו צריכים משחק ענק בהתקפה כדי לנצח כי הקליפרס בסה"כ עשו את מה שהם עושים כל הסידרה ולא היה פה שום דבר חריג מבחינתם.
כמה משחקים עוד יהיו שאיבקה קולע 9 מ-10?

יכול להיות שהם באמת ינצחו את הסידרה והסיכויים באמת לטובתם כרגע אבל עם הגנה כזאת, הסיכויים שלהם לנצח את הספרס די נמוכים.

rapgamer4ever

New member
אתה חייב לשחק מצוין כדי לנצח את הקליפרס

במגרש הביתי שלהם.
אני גם לא מסכים איתך שההגנה של הת'אנדרס לא תפקדה. זה היה good defense, better offense. גריפין קלע מצוין ג'אמפרים מחצי מרחק והקליפרס לא הגיעו להרבה שלשות פנויות... אתה לא יכול לבקש מההגנה שלך יותר מזה. 112 נקודות זה הרבה אבל המשחק היה בקצב מהיר, הקליפרס זרקו לסל מעל 100 פעמים (93 זריקות מהשדה+25 נסיונות מהעונשין, זה בערך עוד 11 זריקות).

אוקלהומה באמת הייתה נהדרת בסט אופנס, זה מה שאתה צריך כדי לנצח את הקליפרס בחוץ. כדאי לזכור שאלו שתיים מהקבוצות הטובות בליגה.

ההגנה מול הספארס היא עניין אחר לגמרי. סאן אנטוניו לא יכולה לנצל מיסמאצ'ים כמו הקליפרס... מצד שני הספארס גם מסוגלים להגן טוב יותר מול אוקלהומה או הקליפרס, מי מהן שתעלה.

picki23

New member
אני חושב שכל סדרה לגופה

לכן אי אפשר לדעת איך יתמודדו עם הספרס (יכול להיות שפארקר לא יוכל לעמוד מול ווסטברוק ודנקן לא מול איבקה ואז לספרס כן תהיה בעיה לנהל התקפה).

אני חושב שלגרום לבלייק גריפין לזרוק מהמרפק זו הבחירה הנכונה של הזריקה שאתה כן מעדיף שהקליפרס יקחו ולכן ההגנה של התאנדר הייתה נכונה. קליפרס מוצפת בקלעים, אתה לא רוצה שהם יתפסו מומנטום מהשלוש ויגמרו אותך גם כשהמצבים שהם מקבלים כבר לא כ"כ נוחים. כריס פול חושב על המסירה דבר ראשון וברגע שחסמת את הלובים ( והם באמת חסמו את קווי המסירה) הכנסת את ג'ורדן לתקופת יובש. אתה לא רוצה שהם ירוצו, ברגע שהלובים עובדים בהתאם גם הקליעות מקו השלוש. אז מה כן יזין את לוח הנק' של הקליפרס? מהלכים אישיים של כריס פול (שזה משהו שהוא יכול לעשות אבל לא המשחק הטבעי שלו) או לשים את בלייק גריפין רחוק מריב' התקפה ופשוט לתת לו טיפה לזרוק ולייבש את כל השאר ( לא משנה כמה ריווח יש על המגרש כשלוקחים מיד ריינג' אי אפשר לשחק על אסטרה פאס)

למה אצל התאנדר לשחק על איבקה כן טוב? כי דוראנט הוא mr. reliable , הMVP והוא גם גבוה וגם צלף לא נורמלי, יודע לייצר זריקה, יודע גם למסור. הוא לא מייבש את שאר הקבוצה כשהוא נמצא בבידוד. ולכן 9 זריקות של איבקה מהמרפק לא יהרגו לך את ההתקפה ( יש לך עוד שני שחקנים מעולים באחד על אחד, דוראנט ו - ווסטברוק)

Executioner

New member
ריברס צריך לבחור מי יהרוג אותו

אם זה דוראנט או ווסטברוק ולא שניהם ביחד. הוא חייב להאט אחד מהם. בצורת המשחק הנוכחית הקליפרס לא צריכים הרבה כדי לנצח את אוקלהומה, יש להם את היכולות ההתקפיות, הם צריכים יותר אינטנסיביות בהגנה והם ינצחו. השאלה אם יש להם את זה, ואם לריברס יש את הבנת המשחק המתאימה כדי לעשות את ההתאמות הדרושות בהגנה.

סיכום טוב, נהנתי לקרוא

rapgamer4ever

New member
תודה:)

הבעיה של הקליפרס בהגנה נובעת קודם כל מכך שהשחקנים שלה לא אתלטיים מספיק כדי להתמודד עם המהירות של דוראנט, ווסטברוק וג'קסון. זו בעיה שניתן לפתור אם יש לך גבוה חכם שיודע לחסום נתיבי חדירה, לצערם של הקליפרס אין להם אחד כזה. ריברס חייב להדגיש את החשיבות של חסימת נתיבי חדירה אבל לא בטוח שזה משהו שניתן ליישם מהיום למחר. אני לא חושב שרק אינטנסיביות בהגנה תשנה משמעותית את המצב (אם כי זה אף פעם לא מזיק ובהחלט חסר לקליפרס).

כל עוד ווסטברוק ימשיך לקבל החלטות ברמה הזאת (כלומר- שחקן טופ 5 בליגה) אני מצפה מההתקפה של אוקלהומה להמשיך להיות שוטפת ויעילה.

billc

New member
לא ראיתי את המשחקים עד עכשיו, אבל הייתי שוקל

לשחק יותר עם גריינגר על דוראנט

kobyz21

New member
אפשר לסכם את המשחק במשפט אחד:

״רג׳י ג׳קסון הראה לג׳אמאל קרופורד מיהו השחקן השישי האמיתי של העונה״, כל משחק שרג׳י ג׳קסון יבוא לעבודה אוקלהומה ינצחו, האיכות שלו אדירה, הוא עושה מהלכים שפשוט הורגים קבוצות, מצד שני קרופורד מחרב לקליפרס את המשחק, משחק בחוסר יעילות משווע ועושה במכנסיים, זה שחקן שתמיד נחנק בפלייאוף, ריברס חייב להוציא אותו מהרוטציה...

fatnoam

Active member
הם חייבים להתאבד על דוראנט בהגנה

יותר עזרה ודאבל טימס

ושיתנו לווסטברוק לזרוק 50 זריקות, ולפישר באטלר ואיבקה לנצח אותם.

ההגנה של הקליפרס במשחק האחרון לא גרמה להתקפה של אוקלהומה לעצור רגע ולחשוב, שזה הדבר שהיא הכי חלשה בו.

Puskas

New member
יש לי מסקנה אחת מהסדרה של אוקסי-קליפס

והיא שאלופה לא תצא משם.
ההגנה של שתיהן שערורייתית וככה אף אחת מהן לא תאיים על הספרס.
אבל לפחות יש סדרה כייפית :)

למעלה