נצל"ש - הקליפרס בדרך הנכונה. או שלא?
הנה משהו לדבר עליו, כמובן חוץ מהדומיננטיות של בלייק גריפין בשלושת החודשים האחרונים:
לקליפרס יש בעלים מוחצן בשם דונלד סטרלינג. עד כאן לא משהו שלא נתקלנו בו בעבר. והוא גם יהודי, מה שהופך אותו לבעלים מוחצן ויהודי, עד כאן לא משהו שלא נתקלנו בו בעבר [...מארק קיובן?]. אלא שתמיד דובר על כך שהוא גזען. לא מסוג האנשים שעוטים על עצמם גלימה לבנה ויורים חצים בעבדים השחורים שרצים בשדות התירס, אבל מסוג אלה שבמסיבות הקוקטיילים מספרים בדיחות גזעניות. אני מניח שהיה לזה שוק אי שם בשנות ה-60', ואם מדברים על לוס אנג'לס, כנראה שהבדיחות הגזעניות די מיצו בערך מסוף שנות ה-20'. הוא תמיד הצליח להיחלץ מפליטות הפה, אבל עכשיו לא בטוח שהסטרלינג מן יזכה להזדמנות נוספת - סקופ גדול של אתר הרכילות TMZ:
בת הזוג של סטרלינג [לשעבר, אני מניח], בחורה צעירה ממוצא אתני שחור [למרבה האירוניה, כן], מנהלת חשבון אינסטגרם שוקק. בתחילת החודש היא פירסמה תמונה עם מג'יק ג'ונסון ובן הזוג שלה לא אהב את זה. הייתם אומרים, הוא צודק, היא צריכה להצטלם עם.....עם....שקר-כלשהו...מייקל אולוקנדי [???] ולא עם אדם שמזוהה כל כך עם הלייקרס, אבל בשיחת הטלפון בין בני הזוג, שהקלטה שלה הגיעה לידי האתר, אפשר להבין שסטרלינג לא אהב את זה דוקא מסיבות אחרות לגמרי - סטרלינג לא אהב את זה שזוגתו הצטלמה עם אדם שחור, ולא משנה אם קוראים לו מג'יק ג'ונסון או לא.
חלק מהציטוטים בהקלטה:
"זה מפריע לי מאוד שאת רוצה לשדר שאת מתחברת עם אנשים שחורים. את מוכרחת?"
"את יכולה לשכב עם [אנשים שחורים]. את יכולה להביא אותם. אתה יכול לעשות מה שאת רוצה. המעט שאני מבקש ממך הוא שלא תקדמי [תפרסמי] את זה...ושלא תביאי אותם למשחקים שלי".
וזה נמשך עם עוד ציטוטים ברוח הדברים. ההקלטה באתר 'יוטיוב' -
לחצו כאן. זה נראה שבת הזוג ניסתה לעשות לו אאוטינג במכוון [כאילו דה...זה הוקלט, אבל לפי הדברים שלה בהתחלה זה נראה שהיא חיפשה את זה]. ככה לפגוע בשוגר דדי שלך?
האנסטלי, אני לא יודע מה לחשוב על זה. לזכותו אני יכול לומר שהוא עבר טרגדיה משפחתית קשה לפני קצת יותר משנה כשאיבד את בנו סקוט [מנת יתר] ואפשר להבין שאדם שנמצא תחת לחץ רב, ושעבר טרגדיה קשה כל כך, עלול לקרוס ולהתפרץ על אנשים ככה סתם. זו לא התקרית הראשונה של סטרלינג עם הקהילה השחורה, אבל האם הוא באמת גזען או שהאמירות שלו הן לא תקניות והוא פשוט אומר את מה שאחרים גם חושבים? ומה הינו אומרים אם זה היה הפוך, ואם בעלי קבוצה קתולי/מורמוני היה מבקש שיהודים לא יגיעו למשחקים של קבוצתו? לפי דיווח, שחקני הקבוצה נפגשו לשיחה על הפרשה. לא ברור מה נאמר.
אניוויז, סערה גדולה בארצות-הברית ובעיצומה של סדרה גדולה בין הקליפרס לגולדן סטייט. הליגה תצטרך להשיב על הפרשיה הזו, וזה אולי המבחן הגדול הראשון של אדם סילבר כקומישינר. יתכן שהליגה לא תסתפק רק בהרחקה זמנית של סטרלינג, אלא גם תדרוש ממנו למכור את חלקו בקבוצה.
בימים יפים יותר,
סטרלינג והחברה וי סטיביאנו.
מג'יק ג'ונסון הגיב על זה: "זה בושה שדונלנד סטרלינג מרגיש ככה כלפי אפריקאים-אמריקאים. יש לו קבוצה מלאה בשחקני כדורסל אפריקאים-אמריקאים מדהימים שעובדים כדי להביא אליפות לאוהדי הקליפרס. לקליפרס יש גם פן בייס חזק של בני מיעוטים".
מי שזוכר, בעונה שעברה דיברו על המשך דרכו של כריס פול בקליפרס בהקשר הזה - האם הוא יוכל להוביל ארגון שבראשו עומד אדם כמו סטרלינג. אז התגובות היו בסגנון של 'לא נתקלתי בשום הערות גזעניות מאז שאני פה'. זה היה אז. ומה היום? אוקוורד!
====================================
וזה נהיה ויראלי: קנדריק פרקינס ומייק מילר נאבקו על כדור ברבע השני של המשחק בין אוקלהומה סיטי לממפיס גריזליז ביום חמישי.
פרקינס החליט להתיישב על מילר:
הילוך איטי -
http://cdn2.vox-cdn.com/assets/4354113/sitkendrick2.gif
זוית הפוכה -
http://1.bp.blogspot.com/-n6l8ZsQq1...30/D8MNY7b3mho/s1600/un7hjcvamdqgcszasz5c.gif
וההיבט הסאטירי -
http://cdn2.vox-cdn.com/assets/4354161/scenicmemphis.jpg
=====================================
פיל ג'קסון ומלחמות האגו: פרנקי איולה ['ניו יורק דיילי ניוז'] מדווח על יחסים מעורערים בין פיל ג'קסון והיו"ר ג'יימס דולאן. זה קרה מהר!
לפי מקור שדיבר עם איולה, ג'קסון ביקש להזיז כמה אנשי צוות מתפקידם כפי שקורה בדרך כלל כשההנהלה מתחלפת, אבל דולאן מתנגד לחלק מהשינויים. כשג'קסון חתם דולאן הבטיח שכל הסמכויות המקצועיות יועברו לג'קסון. כרגע זה לא עובד ככה. אותו מקור חושב שזה מכשול קטן, אבל לא נורא כמו שזה נשמע. העניין הוא שזה צפוי להימשך [כי דולאן הוא טיפוס שתלטן], ונראה איך זה יעבוד כשהניקס אקשואלי יצטרכו לקבל החלטות קשות.
======================================
השופט לשעבר טים דונהיי, שריצה מאסר בפועל על הימורים על משחקים, טען לאחר המשחק הראשון בסדרה בין טורונטו ראפטורס לברוקלין נטס שהיו החלטות שיפוט לטובת ברוקלין כחלק מהניסיון של הליגה לקדם את הנטס בפלייאוף.
לא תאוריה מופרכת, ראינו דברים, אבל גם אם נניח שדונהאטי לא משקר פה כדי לייצר באז, מאיפה הוא יודע? הרי הוא שרף את כל הקשרים שלו עם הליגה. אין שום סיכוי שהוא קיבל מידע על זה, זו חייבת להיות ספקולציה שלו. את זה גם אני יכולתי להמציא.
בכל אופן, דובר של הליגה מיהר לגנות את דונהיי וידע לדרוך על הנקודות הנכונות - 'הוא עבריין מורשע, הוא מנסה לייחצן את עצמו, בושה שהוא פוגע במוסר הטוב של קולגות שלו לשעבר'.