משחקי הלילה

תום116

New member
אוהוהו, אז חבל שלא ראית את המחצית השנייה

כי קובי היה נפלא במחצית הזאת, אולי המחצית הטובה ביותר שלו העונה. כולל סלים חשובים מאוד במאנטי-טיים. "חגג על הליצנים האלה"- אתה מדבר על שחקני LA? ליצנים? כינוי קצת מוזר לקבוצה עם המאזן הטוב בליגה עד כה.

rapgamer4ever

New member
????

בדיחה מצחיקה ככל שתהיה, הלייקרס ירדו למחצית ביתרון 57-50. בדיחה מצחיקה ככל שתהיה, הלייקרס מחזיקים במאזן הטוב בליגה. ובדיחה מצחיקה ככל שיהיה, קובי סיים עם 35 נקודות באחוזים מעולים. אגב, אני בספק אם קיים אדם שמקושר ל-NBA בדרך כלשהי שרואה בבוש שחקן טוב יותר מקובי, פול גארנט ודאנקן (לא מאחד מהם, מכולם). לדעתי גם בוש לא רואה את עצמו ככזה. אפשר להתפשר על תואר "הגבוה ההתקפי הטוב בליגה כיום", וכשאני אומר כיום אני מתכוון לכושר הנוכחי כי בכללי לדעתי הוא לא, לדעתי אתה מגזים בגדול.

rapgamer4ever

New member
סליחה טעות שלי

פיגור. ולא 57-50 אלא 57-51. אבל בינינו, זה באמת משנה? גבר, אין בדיחות עם מאזן 13-1.

Orenseg

New member
במחצית הראשונה הם היו בדיחה.

קודם כל, המאבס שיחקו בלי שומר הפרימטר הכי טוב שלהם, ג'וש הווארד, ופתחו בעמדות 2/3 עם אנטואן רייט וג'ראלד גרין (אף אחד מהם לא שומר גדול וקובי היה צריך לחגוג עליהם). גם דווין ג'ורג' וג'ייסון קיד שמרו על קובי, אבל הם לא אמורים לעצור את אחד השחקנים הטובים בליגה. הם כן עצרו אותו על 3 מ12, כולל איירבול או שניים, וגם חגגו בצד השני. אמנם נרדמתי לפני המחצית השניה, אבל ראיתי שהוא קלע 25 נקודות במהלכה. על פוזי, בואן ארטסט או באטייה זה היה מרשים אבל על אנטואן רייט זה פשוט לא. אתה מצפה מאחד השחקנים הכי טובים בליגה להתעלות מול ההגנות הטובות ולפרק את הבינוניות או החלשות, ובינתיים הוא פשוט לא עושה את זה. 25 נקודות במחצית הן נתון מצוין לכל שחקן, כמו ה22 נקודות ברבע הרביעי של פול פירס על הראפטורס לא מזמן. בהתחלה נגנבתי מהנתון הזה, אבל אחר כך גיליתי שג'ייסון קאפונו "שמר" עליו כל הרבע הרביעי. ___ הלייקרס מחזיקים במאזן הטוב בליגה וזו לא בדיחה, אבל זה גם לא אומר שקובי השחקן הכי טוב בליגה. הוא נתן רק עוד משחק אחד של 30+ נקודות, והוא היה מול קו אחורי של אנתוני קרטר ואלן אייברסון (במשחק האחרון שלו בנאגטס). אם השחקן הכי טוב בליגה הוא השחקן הבולט בקבוצה הכי טובה, בלי קשר ליכולת האישית, הMVP של העונה האחרונה היה צריך ללכת לקווין גארנט או לפול פירס. ___ אני מניח שלא ראית את כריס בוש בזמן האחרון. מילא הממוצעים של 27.7 נקודות (55% מהשדה) ו10.5 ריבאונדים העונה: ב3 מ6 המשחקים האחרונים הוא קולע 39 ומעלה במשחק! הusage rate שלו ירד, הPER שלו עלה, הוא שיפר את אחוזי הקליעה, ההגנה והריבאונד, נדרש לשחק כל השבוע האחרון בעמדת הסנטר (ג'וניל פצוע) שהוא רחוק מלהיות סנטר ועדיין נותן תפוקה מטורפת. ESPN בדרך כלל מאוד פרו-קובי, אבל כשהחבר'ה באולפן שם הראו את ההיילייטים שלו מהלילה הם התייחסו לבוש-לברון-וייד השחקנים הכי טובים בליגה היום ואני בהחלט מסכים איתם.

yoavj1

New member
כל ההודעה שלך מדברת רק על קובי

אבל בהודעה לפני זה התייחסת לכל הלייקרס כאל בדיחה וליצנים.

Orenseg

New member
כי המאבס פשוט חגגו עליהם בשלשות ובחדירות.

ברבע הראשון הם קלעו 5 מ9 מחוץ לקשת, וכולן (או כמעט כולן) היו קליעות חופשיות בלי יד על הפרצוף. ברבע השני חואן חוזה בריאה, הרכז המחליף של קרלוס ארויו ממכבי ועד אתמול שחקן של 2.3 נקודות ו1.1 אסיסטים למשחק, להשוות את שיא הקריירה באסיסטים ב5 דקות על המגרש. כבודו של בריאה במקומו מונח (הוא ידע לקחת את מה שנתנו לו), אבל ג'ורדן פארמר בכלל לא נראה על המגרש ברגעים האלה. כשפישר החליף סוף סוף את פארמר, גם קיד נכנס. בריאה עבר לעמדה 2, חדר בחופשיות בדרך לעוד 4 נקודות קלות והגדיל את היתרון של המאבס, שהיה כבר 7 או 8 ונשמר עד המחצית. ברבע השני המאבס קלעו 65% מהשדה (בכל המחצית הראשונה ב59%) על מה שנחשבת בעיני רבים להגנה הטובה בליגה, ובמשחק (או בחצי המשחק) הראשון שראיתי פשוט לא הבנתי למה.

rapgamer4ever

New member
מה הפואנטה שלך בעצם?

הרי ברור שהלייקרס קבוצה חזקה מאוד, בין החזקות בליגה. ברור שהמחצית ההיא מול דאלאס לא משקפת כי אם היא הייתה משקפת הלייקרס לא היו איפה שהם נמצאים. אז הייתה מחצית חלשה, קורה. וקח נגיד תסריט שהם היו מפסידים את המשחק אתמול- זה היה משנה משהו? בריאה מסר אתמול הרבה אסיסטים, נכון. אבל מי שניצחו הם הלייקרס ונכון להיום הם מנצחים יותר טוב מכל קבוצה בליגה, אז אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד בתגובה שלך. רק להתעכב על אותה מחצית? קורה, מה לא?

Orenseg

New member
לא יודע, לא ראיתי אותם מספיק

כדי להגיע למסקנות לגבי כל העונה. בסך הכל כתבתי שבמחצית הראשונה הם היו בדיחה, וכל התגובות התייחסו לזה שהם מחזיקים במאזן הכי טוב בליגה. לא הכחשתי את זה לרגע, אבל אני לא חושב שהמאזן הזה עושה אותם חסינים מפני מחצית עלובה אחת בעונה של 164 כאלה. זו גם הפעם היחידה שראיתי את הלייקרס עד עכשיו וכתבתי רק על מה שראיתי. אולי אני צריך לגרום לעצמי לקום ולראות את המשחקים שלהם כדי שיפסידו יותר

rapgamer4ever

New member
אני לא חושב שהוא השחקן הטוב בליגה

ולמעשה לא חשבתי כך מעולם. אם אתה מדבר על תואר ה-MVP, שנה שעברה היכולת האישית שלו הייתה בולטת יותר, מה גם שהקבוצה סביבו הייתה פחות טובה. אני הייתי בעד לתת את ה-MVP לפול אבל הבחירה בקובי הייתה יותר מלגיטימית. השנה אני לא חושב כך, אבל זה גם לא העניין. אני לא מצפה מקובי לשום דבר מעבר ללהנהיג את הלייקרס למעל 60 נצחונות, ואם הוא מצליח לעשות את זה אז הוא עמד בציפיות שלי בין אם הוא קולע 20 או 30 למשחק. ובכלל, לדעתי בעייתי מאוד למקם 2 מה-3 הטובים בליגה במעמד הזה כשהקבוצות שלהם מקרטעות אלא אם כן קורה משהו באמת באמת יוצא דופן בטירוף, לדעתי דבר כזה לא קורה. גם בוש וגם וויד נותנים מספרים אישיים טובים אבל כאלה שראינו וגם נמשיך לראות.

למה כולם שונאים את קובי?

יש בהודעה שלך נימה של שנאה לשחקן.. קובי השנה לא צריך להנפיק משחקים של 30 נק' לעיתים קרובות כי פשוט הקבוצה שלו טובה והוא מסתמך עליהם. ווייד בוש ולברון נמצאים במצב שהם צריכים כל משחק לתת את ה30 נק' כדי שהקבוצה תנצח(טוב לברון קצת פחות),אבל קובי כבר לא צריך לעשות זאת בגלל העומק של הקבוצה. שנה שעברה הוא קיבל MVP בגלל הסיבה הפשוטה-ששחקן כזה חייב לסיים קריירה עם מינימום MVP אחד..(האמת אולי השנה הוא היה צריך לקבל את הMVP הזה,פול היה צריך לקחת שנה שעברה
,לברון יקבל את שלו מתישהו..)

Orenseg

New member
אני לא שונא את קובי, אבל לא אוהב אותו.

התעוררתי בבוקר, ראיתי את כל הסופרלטיבים לקובי באתרים הישראליים ובESPN, ולא הבנתי למה. גם אם הוא נכנס לזון בשלב מסוים (לא ראיתי את המהלכים, אבל אנחנו יודעים שהוא עשה את זה מול שומרים נחותים בהרבה), המחצית הראשונה היתה גרועה מבחינה אישית בשני הצדדים של המגרש. וייד ובוש משחקים בקבוצות לא מאוזנות, בלי אופציה שניה יעילה בהתקפה, וחייבים לעבוד הרבה יותר קשה בשני הצדדים של המגרש. קובי משחק בקבוצה עמוקה בטירוף, עם המון כישרון בהתקפה, אבל זורק יותר מכל שחקן אחר בליגה פר 40 דקות ולוקח המון זריקות רעות שלא קשורות בכלל למשחק. זה הביא למחצית של 3 מ12 וכמה איירבולים הבוקר, וזה יביא להפסדים בהמשך. אחד הסיפורים של השנה שעברה היה ההסתגלות של הסלטיקס לשחק ביחד ולהוריד את התלות שלהם בקבוצה. הם צמצמו את כמות הדקות, הusage rate והזריקות, אבל עלו באחוזי הקליעה וביעילות. קובי היה אמור לעבור תהליך דומה השנה, בגלל הצמצום בדקות, אבל הוא עדיין זורק באותו הקצב ולא משחק יעיל יותר. העונה, ולא רק בגלל הדקות, קובי רחוק מהרמה של וייד/בוש/לברון/פול.

rapgamer4ever

New member
לדעתי אתה מקצין את הסיטואציה

זה לא שלוויד אין אף שחקן לשחק איתו- מריון בתנאים המתאימים משחק מצוין, גם ביזלי לא שחקן שאתה יכול לשכוח ממנו. אותו דבר בוש- משחק איתו רכז מעולה שמוצא את פארקר וקאפונו לשלשות הפנויות שלהם ואת מון לחדירות, ג'רמיין לא קרוב למה שהיה פעם אבל הוא עדיין שחקן לא רע. זה שקלדרון לא קולע הרבה לא אומר שהוא לא כלי התקפי טוב יותר מכל כלי שיש לצורך העניין ללברון. אגב, בוש השתפר בהגנה וגם השילוב שלו עם ג'רמיין הוא טוב, אבל הוא עדיין ממש לא שחקן התקפה גדול. אני לא אשכח משחק שראיתי בסדרה של טורונטו נגד המג'יק בו דוויט פשוט התעלל בו בלוחות.

Orenseg

New member
תפוז מעצבנים.

אני שונא לכתוב הודעה ארוכה ואז לגלות שהיא לא עלתה
בכל מקרה, בנקודות: 1. מריון בירידה רצינית, הוא כבר לא השחקן שהיה וגם פשוט לא מתאים להיט בהרכב הנוכחי שלה. 2. יש כמה מיתוסים שצריך לנפץ לגבי הראפטורס: * ג'מאריו מון לא חודר! 88% מהזריקות שלו הן ג'אמפשוטים, וזה לא מפריע לו במיוחד. מיצ'ל היה צריך לספסל אותו במשחק הפרי סיזן מול צסק"א בדיוק בגלל זה, ובמשחקים הבאים הוא עלה מהספסל כשג'ואי גרהאם פתח במקומו (אחרי שהיה inactive במשחק מול צסק"א). גם במהלך העונה מון ירד לספסל כשברניאני פתח בSF, ועכשיו הוא פותח בחמישיה בגלל הפציעה של ג'וניל. * קאפונו לא זורק ל3! אני לא מבין את סם מיצ'ל, שלא משתמש בתרגילי קלעים עבורו. רק 26% מהזריקות של קאפונו הן מחוץ לקשת, ו69% הן סתם ג'אמפשוטים ל2 נקודות. וויל סולומון, קלעי הרבה פחות טוב, משחק 8 דקות פחות וזורק יותר מקאפונו. * רוטציית הכנפיים של הראפטורס עלובה ומעליבה: אנתוני פארקר, ג'מאריו מון, ג'ייסון קאפונו וג'ואי גרהאם. בקושי מייצרים נקודות, לא יוצרים לעצמם מצבי קליעה ונשרפים בהגנה על ידי הסווינגמן התורן בכל פעם מחדש. מאז תחילת העונה הראפטורס זוכים לאזכורים בשיחות טריידים על סווינגמנים כמעט כל יום, ואם היו מוכנים לקחת את החוזה של ג'ראלד וואלאס המצב שלהם היה משתפר בהרבה בעמדות 2/3. * חוץ מבוש, אין להם אפילו שחקן אחד שיכול להוריד כדור לרצפה ולשבור את ההגנה. קלדרון באמת אחלה ואני מת עליו, אבל TJ פורד חדר יותר וחדר טוב יותר. * הם פשוט קבוצה של ג'אמפשוטרים! רק 25% מזריקות השדה של הראפטורס הן בתוך הצבע, פחות מכל קבוצה אחרת בליגה. מעבר לבוש, ברניאני וג'וניל אין שחקן אחד בכל הסגל שקולע יותר מ1.8 נקודות (כלומר, פחות מסל למשחק) בצבע. בוש אחראי על כמעט 40% מזריקות העונשין של הקבוצה. * התפקידים של לברון ובוש שונים זה מזה. בוש צריך בתור אופציה שניה שחקן כנף איכותי שיעשה נקודות בחדירות (החסרון הכי גדול של הקבוצה שלו), ולברון צריך בתור אופציה שניה קלעי שיאפשר לרווח את ההתקפה. לברון קיבל את הרכז הקלעי שלו ונראה מצוין. מו וויליאמס אולי לא כלי התקפי טוב מקלדרון, אבל הקבוצה של וויליאמס היתה זקוקה לקלעי והקבוצה של קלדרון מלאה בכאלה. * בוש בהחלט השתפר בהגנה, בדיוק בגלל השילוב עם ג'וניל. המעבר שלו לעמדה 4 חוסך ממנו את המאבקים בצבע עם הסנטרים הכבדים ומאפשר לו לשמור על שחקנים במימדים שלו. הווארד אמנם לא 5 קלאסי, אבל מצ'אפ קשה לשחקן בגודל (וברוחב) של בוש.

bobich1

New member
אתה לוקח מחצית אחת ומגזים

אז היתה לו מחצית ראשונה גרועה(וגם זה הגזמה) במחצית השנייה התאפס וניצח את המשחק בסופו של דבר חשוב הניצחון. זה קורה שיש מחציות ורבעים שמשחקים טוב ולפעמים פחות טוב. אתה לא יכון לשפוט על פי מחצית ולקבוע דברים על מחצית אחת.. תסתכל על האחוזים שלו ותראה שהטענה שלך גם לא ממש נכונה. ההשואה עם בוסטון מגוכחת כי דווקא בעונותה אחרונות קובי משתף יותר ונותן יותר לקבוצה מה גם שבוסטון זה השוואה לא מבקום ובנויות שונות בתכלית.

../images/Emo45.gif... ובקשר לאחוזים של קובי

היה שלב במשחק שאי זוכר שהיה לו משהו כמו 5/14 ואזז הוא פשוט קלע המון ובקושי החטיא, וקפץ ל14/26 וזה נתן לו אחוזים טובים..

בוש שחקן מעולה

אבל הבעיה העיקרית שלו היא שהוא נעלם במשחקים מסויימים. למשל בשני המשחקים שהיו לטורנטו מול הסלטיקס, והמשחק מול הלייקרס הבוקר. את המשחקים מול הסלטיקס לא ראיתי, אבל היום הוא פשוט העדיף לזרוק מבחוץ מה שגרם לאחוז הנמוך מאוד, במקום ללכת מכות עם פאו וביינום מתחת לסל. יש לו בעיה מול שחקנים גבוהים וחזקים. אני לא רואה את דאנקן נותן למישהו לגרור אותו החוצה. גם גארנט. וזה ההבדל העיקרי בינהם.

תום116

New member
מחצית מזעזעת

לא יודע מה קורה להגנה שלנו בזמן האחרון, לא יודע. לא שאנחנו איזו קבוצת הגנה גדולה במיוחד, אבל יש גבול בכל זאת. הספסל שלנו בערב רע מאוד, פישר היחיד שטוב אצלנו. שיפור בהקדם! GO LA!

למעלה