משחקי הכס

the hakimi

New member
משחקי הכס

אהלן.
רכשו לי ליום ההולדת את משחק הלוח של משחקי הכס וייתכן שנחנוך אותו הערב.
יש לי בינתיים שלוש שאלות לאחר שעברתי על החוקים פעם וחצי וצפיתי בסרטון ההדגמה של FFG.
1. בשלב התכנון שמים את הפקודות הפוך ואז הופכים אותם...למה? הרי לא קורה שום דבר בין שתי הפעולות
אז למה לא לשים אותן עם סמל הפקודה למעלה מלכתחילה?
2. אם צבע או יחידה מובסים, הם נסוגים לשטח שלהם והופכים אותם. האם האם נשארים הפוכים למשך כל המשחק
(שזה מוזר כי למה לא פשוט להעיף אותם) או שהם מתאוששים בסיבוב הבא?
3. סמני הכוח שמשתמשים בהם במכרזים, עוברים לערימת הכוח?

זהו בינתיים, אם יהיו לי עוד אני אשאל.
תודה מראש!

אייני

New member
שיחקתי בזה לפני הרבה זמן

אז אני זוכר את התשובה רק לשאלה הראשונה. הרעיון של לשים את הפקודות הפוך זה כדי שכולם ישימו *ביחד* את הפקודות, ואז יהפכו בבת אחת. כלומר - שאני לא אראה למשל שאתה שם פקודת תמיכה ואז אני אלך ואשים ליד הפקודה שלך פקודת ביזה כדי להרוס אותה. ככה אני צריך לנחש מה אתה הולך לעשות, ואתה צריך לנחש מה אני הולך לעשות.

LazyNinja

New member
תשובות

1 - שמים את כל הפקודות, על כל האיזורים שלך - כולן הפוך. רק אחרי שכל השחקנים שמו את כל הפקודות, הופכים. ככה אתה לא רואה מה אחרים שמו, והסודיות נשמרת.

2. הם לא נשארים הפוכים עד סוף המשחק. בתחילת כל תור, לפני ששולפים קלפי ווסטרוס, מעמידים חזרה את כל היחידות.

3. כן, לא משנה אם זכית או איזה מקום קיבלת - כמות סמני הכוח שעליה הימרת חוזרים לערימת הכוח (ולא חזרה לשחקן)

Galos753

New member
הא ! עקפת אותי בדקה.

Galos753

New member
לגבי שאלה 2 ו-3.

אייני ענה די טוב לגבי שאלה 1. אתם הופכים אותם רק אחרי שכל השחקנים חילקו פקודות לכל היחידות שלהם. עושים את זה בכדי שיהיה אלמנט של הפתעה.

בכל מקרה לגבי 2. אם לאחר שהכוחות ניסגו פעם אחת הם מותקפים שוב (הכוח שלהם שווה לאפס, והם לא משתתפים בקרב עצמו) ומפסידים בקרב (אם היו שם חיילים אחרים), אזי הם מושמדים. אם הם שורדים את כל הסיבוב מבלי להיות שוב מותקפים (ומובסים) הם חוזרים לתפקד כחיילים רגילים.

לגבי שלוש, אם אתה מתכוון עלידי ערימת הכוח ל-"כסף" שעוד לא צברת או גייסת, אז כן.

אני מקווה שזה עונה לך על השאלה. אם לא אז אני ינסה לנסח את הדברים שלי אחרת.

the hakimi

New member
תודה לכולם

לגבי הפקודות, כל הפקודות נמצאות אצל השחקנים ואחרי שסיימו לממש אותן הן חוזרות אליהם? ואם העיפו חלק מהן עם פשיטה?

לגבי הפראיים, על המד שלהם זה בכפולות של 2, אז כל שני סמלים שמופיעים מקפיצים אותם באחד או כל סמל שמופיע מקפיצים?

שוב תודה רבה!

Galos753

New member
לשאלתך

בעיקרון, כל הפקודות חוזרות רק בסוף התור כשסיימו לבצע את כל פקודות הכתר. עכשיו לגבי זה האם מעיפים את הפקודה מהלוח או משאירים אותה במקום. אני לא ממש זוכר. אנחנו לרב מעיפים אותה שלא יהיה בילבול.

הפראיים כל סמל הקפיץ אותם ב-2 נקודות. כלומר אם היו שני סמלים והוא נמצא על 6, אזי הוא יקפוץ ל-10. כל סמל אחד זה כפולה אחת.

the hakimi

New member
שאלות נוספות

לשחקן שבידו העורב יש אפשרות להחליף בין פקודה ששם בשלב התכנון לפקודה שלא נוצלה. מה הרעיון בכך? הרי הכל הפוך בשלב זה. האם הכוונה בשלב הפעולה?

מבחינת האספקה, יש שם סתירה, הצבא של השחקן מוערך ומשתנה בהתאם למדד האספקה רק כשנשלף קלף האספקה אבל בסעיף הבא כתוב ששחקן לעולם לא יכול לעבור את מכסת הצבא שלו. כלומר, תמיד הוא צריך לבדוק שהמכסה נשמרת?

שוב, המון תודה לעונים.

the hakimi

New member
שאלה ראשונה כבר לא צריך

רק אם אפשר לענות על השניה, תודה.

LazyNinja

New member
תשובות נוספות

לגבי הראשונה, לשם השלמות - אחרי שחושפים את כל הפקודות (עדיין בשלב התכנון), אז יש לו את ההזדמנות להחליף.

מכסה ואספקה זה 2 דברים שונים.
אספקה זה מדד שנקבע לפי החביות שאתה שולט עליהן, אבל מתעדכן רק כשנשלף קלף האספקה.
מכסה זה כמות הצבאות שאתה רשאי להחזיק, בהתאם לאספקה הנוכחית שלך - לדוגמא: 2 צבאות של 2, וצבא אחד של 3. את המכסה הנוכחית אסור לך לעבור לעולם.

the hakimi

New member
תודה, ועוד משהו

מה נותן לי ביסוס שליטה באזור שאותו אני עוזב? הרי ברגע שיריב מגיע לשם, הסמל נזרק ואני כבר לא שולט עליו.

LazyNinja

New member
נכון

כמו במלחמה אמיתית - תצטרך להשאיר צבאות/חיילים במקומות המסוכנים שאתה חושש שיתקפו אותך בהם.

ביסוס שליטה נועד בעיקר לשטחים שהם יותר "מאחורה", או פשוט כדי למנוע מיריב לסגת לשם (אם מפסידים בקרב צריך לסגת לאיזור ריק שלא שייך לאף יריב)

למעלה