משחקי אסטרטגיה,

bhmi100

New member
משחקי אסטרטגיה,

אני מאוד אוהב לשחק משחקי אסטרטגיה כמו סופר טקטיקו ... יש כאן עוד כאלו שאוהבים את המשחקים האלו , אתם ממליצים על משהו? (כאלו בלי חשיבה על כל מהלך ובלי יותר מידי חוקים לא קשורים) איפה מוצאים עם מי לשחק (בעייה!)

ycyclop

New member
קצת תשובות

קודם כל אני שמח שאתה אוהב משחקי אסטרטגיה. לצערי אין הרבה שחקנים כאילו ולכן קשה למצוא שותפים למשחק. ישנם עוד לא מעט משחקי אסטרטגיה, חלקם מורכבים יותר וחלקם פחות. השאלה היא מה הגבול של סיבוך שאתה מוכן. שאלה נוספץ היא האם היתה מתיחס לשח ודמקה כמשחקי אסרטטגיה (סה"כ טקטיקו הוא בתפיסה של עולם המשחקים משחק טקטי כמו שח עם מידע נסתר, רק שכל הכלים זזים אותו דבר אבל עם כוח שונה) אז קצת חהגדיר יותר טוב ואולי אוכל לעזור לך למצוא עוד משחקים שיש בארץ (או שאתה מוכן גם להזמין מחו"ל?)

טלד

New member
משחקים

כן, יש אנשים שאוהבים משחקי אסטרטגיה. להמלצות, ממליץ שתסתכל בקישורי הפורום או באתר של האיגוד הישראלי למשחקי לוח. כאן בפורום מתרגנים מפעם לפעם מפגשים כאלה. בנוסף בחנות פריק בת"א מתארגנים פעם בחודש ערבים של משחקים. באיזור ירושלים יש קבוצה שמשחקת באופן קבוע, אם אתה ירושלמי (או מהסביבה) אתה יכול לפנות אליהם, שים לב שהם משחקים באנגלית (רובם אמריקאים במקור). מקווה שעזרתי.

bhmi100

New member
תודה לשניכם

אני מתעניין במשחקי אסטרטגיה כמו טקטיקו וסיכון ולא כמו שח או דמקה (כי בהם צריך לחשוב טקטיקה על כל מה שנובע מכל מהלך) אני אוהב משחקים שבהם צריך לחשוב על המטרה ולא על כל תנועה בלוח המשחק. לצערי אני לא מוצא עם מי לשחק. אם יש מישהו שאוהב משחקים כאלו אשמח לשמוע. תודה על הקישורים

LightSider

New member
משחקי אסטרטגיה זה עילאי!

טוב אני לא מכיר כל כך הרבה כמו שציינת סיכון זה משחק טוב (ממש טוב ) יש משחק שאני די אוהב -סטרטגו כמו הרבה משחקים יש עניין של מזל ,אבל לא בקוביה.. משחק לוח שבו אתה מציב את ה"צבא" שלך מול הצבא של היריב ,סידוק הצבא שלך אינו גלוי לעיני היריב בצבאך יש חיילים,פצצות (מוקשים) ודגל הצבא שלך מורכב מחיילים בעלי דרגות המרשל הוא בעל הדרגה הגבוהה ביותר ,כאשר יש חיילים עם יכולות מיוחדות המטרה היא "לתפוס" את הדגל בכל תור אפשר להתקדם או להתקיף התקדמןות למשבצת קדימה אחורה או לצד התקפה תעשה ע"י ציון החייל המתריף המותקף ודרגת החייל המתקיף השחקן שהותקף יגיד אז את דרגת החייל שלו ,ולפי זו יקבע מי מנצח חיילים עם יכולות : אויש \=לפני שאני ממשיך אתה מכיר את המשחק בשם טקטיקו(שציינת בהודעתך) ? ...פשוט חיפשתי באינטרנט את השם לspy בעברית כי בלש זה לא נשמע לי טוב (= וראיתי איפשהוא שמישהו רשם ששם אחר של סטרטגו(גרסה אחרת ) זה טקטיקו זה נכון ?

bhmi100

New member
טקטיקו וסטרטגו זה אותו הדבר

_באיזשהו שלב המשווקים שינו את שם וצורת כלי המשחק- spy תורגם באורח "מוזר משהו" למרגל. :)

למעלה