משחקים באש

משחקים באש../images/Emo120.gif

אחד הבנים שלי מאוד מאוד נמשך לכל מיני משחקים באש. אוהב לראות איך כל מיני חומרים מגיבים כשמקרבים אותם לאש, להריח את הריח של כל מיני דברים שנשרפים וכו'. אוהב לראות דברים שנמסים, לגעת בשעווה, לטפטף שעווה על הידיים, על נייר וכיוב' אני מעדיפה שיעשה זאת בגלוי ולא בסתר, לכן אני מנסה לא לנזוף בו, אבל חייבת לציין שאני דואגת. לפני כמה ימים בגלל משחק שלו נשרפה מפה באחת הפינות. לא נורא מבחינתי, כי ראיתי שהוא השתלט על זה מהר, וטיפל בזה ביעילות. אבל בכל זאת דואגת שיקרה משהו. אש יכולה להתלקח נורא מהר. דואגת האם יש לו נטיות פירומניות? ומה בכלל המשמעות של זה? אח"כ הוא התוודה שהוא פשוט נורא אוהב לראות את האש ואת מה שהיא עושה והוא נבהל, כי הוא הרגיש שהוא נסחף וזה קרה כ"כ מהר שזה הפחיד אותו. אמרתי לו שהוא טיפל בזה טוב, וטוב שהוא קצת נבהל, כי עכשיו הוא מבין מה המשמעות של זה אבל האם יש משהו שאני יכולה לעשות? לעזור לו? האם זו בעיה שהוא כ"כ נמשך לאש?

פלגיה

New member
גם לי יש בן פירומן חובב

ואני לא רואה בזה בעיה, כל עוד הוא יודע להיזהר. להיפך - אנחנו משתדלים להרבות במדורות עבורו, לא רק בל"ג בעומר. פעם אחת השגחתי עליו ועל חבריו במדורה כזאת וראיתי שהם כולם, כל הבנים שנכחו נהנו מהמון משחקי-אש מכל מיני סוגים

ליאת +

New member
מה שאני עשיתי בתור ילדה

הייתי ממיסה דברים כמו צבעי פנדה על מנורה חמה מדליקה נרות ומטפטפת את החלב שורפת נירות מדליקה מדורות קטנות חורכת דברים בתנור החשמלי הקטן ועוד ועוד. ההורים שלי אגב, לא היו מודעים בד"כ לעיסוקים האלה. לא לא הייתי פירומנית, סתם ילדה סקרנית (עם קצות אצבעות כוויות באופן תמידי). היום משגיחים יותר על הילדים אז האפשרויות שלהם לעשות דברים "מענינים" הן מוגבלות יותר. לא נראה לי שיש לך סיבה לדאגה.

אורזיגל

New member
אחי בילדותו היה פירומן חובב

לכן כל יום לפני שנת הצהריים (גיל 4 בערך), אמי היתה ממלאה מעט מים בכיור המטבח ואחי היה מדליק גפרורים וזורק לכיור, עד שנמאס לו. באיזה שלב זה חלף, היום הוא גמול לגמרי
.

למעלה