משו נחמד..

משו נחמד..

כח המשיכה פועל רק בין גופים קרובים, לכן רק כשמתקרבים אוהבים. רביב לוי

voguemaster

New member
חחח לא נכון ../images/Emo3.gif

חוק הכבידה הוא אוניברסלי ופועל על כל שני גופי בכל מקום...
אבל מילא, הכוונה הייתה טובה אז ניתן לך

כן ברור.. ../images/Emo132.gif

ןגם F=MA.. אבל זה נחמד, לא?.. ובתכלס יש בזה משהו לגבי האהבה, כלומר לאהבה בפועל, ולא לרגש עצמו.. בכל אופן - סחתיין על הפירגון..
יאללה, די לקשקש..

neuron

New member
סליחה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

על מה בדיוק אתה מדבר?! כוח משיכה בין שני גופים הוא פונקציה של שני גורמים: מאסה של שני הגופים (ככל שמכפלת המאסות של הגופים גדלה כך גדל כוח המשיכה) מרחק בין הגופים (ככל שהמרחק בין הגופים גדל כך קטן כוח המשיכה) חוק הכבידה הוא אכן אוניברסלי והכוונה בזה שהכלל לעיל תקף עבור כל שני גופים בכל מקום. אך אין הדבר אומר שעוצמת המשיכה בין שני גופים היא לעולם זהה. בקיצור, הנה הנוסחא: Fg =(G*Ma*Mb)/(r^2 Fg הוא כוח המשיכה G הוא קבוע הכבידה (משמש כפאקטור מתקן בנוסחא) Ma היא מאסתו של הגוף האחד Mb היא מאסתו של הגוף השני r^2 הוא המרחק בריבוע בין שני גופים ולסיכום... כשלא בטוחים\יודעים...

voguemaster

New member
אני אמרתי שהעוצמה קבועה ???

איפה קראת את זה בדיוק ??? אל תלמד אותי פיסיקה בבקשה.

neuron

New member
אם אתה ממש מבקש...

...אז אני לא אלמד אותך פיסיקה (רק תשתדל להיות מספיק ברור וזהיר בכדי לא ללמד אחרים סוג אחר של מציאות).

voguemaster

New member
לא דיברתי על עוצמה, ברשותך..

לא יודע מאיפה הפלצת את זה. לדעתי הייתי ברור מספיק. למען הפרוטוקול, לא נראה לי שאתה יכול ללמד אותי פיסיקה. אולי אני טועה, אבל כנראה שלא...

neuron

New member
1. בסדר, בסדר...

...תראה את ההבהרה שכתבתי למטה. 2. בחצי שעה האחרונה לא ממש יצא לי להפליץ (פשוט לא אכלתי סוג כזה של מאכלים היום) 3. בלי שום קשר למי יכול ללמד מי בפיסיקה, הנוסחא הבסיסית של כוח הכבידה אמורה להיות בגדר עובדה לכל תלמיד תיכון שלומד 5 יחידות לימוד בפיסיקה. כך שגם אם למישהו מאיתנו יש דוקטורט בפיסיקה הוא לא נמצא בפוזיציה לערער עליה (אלא עם כן ההתמחות שלו היא בנושא והוא עומד להציג לעולם מציאות חדשה שתשנה את תפיסתנו את היקום). 4. ההתנצחות הזו מתחילה לשעמם אותי

neuron

New member
לעניינו, ומה שזה בעצם אומר...

... זה ככל ששני גופים יותר רחוקים, כך גם קטן כוח המשיכה ביניהם! ...ועוד מסקנה- אנשים בעלי מאסה גדולה נהנים מהפריבילגיה של להיות מושכים גם מרחוק(???)

neuron

New member
רק למען הסדר הטוב...

...וכדי שווגו לא יכעס... ...כוח המשיכה אינו פועל רק בין שני גופים קרובים, אך הוא בהחלט חזק יותר בין שני גופים קרובים מאשר בין שני גופים בעלי מכפלת מאסות זהה אך שהם רחוקים יותר.

BETTIBOO

New member
ואם הם בעלי מטענים מנוגדים

הם בכלל ידחו זה את זה יותר ככל שיהיו קרובים. בקיצור אי אפשר לדעת עד שלא מבררים לעומק...

neuron

New member
הלו! הלו!

...גם ככה הסתבכנו פה רק עם ענייני הכבידה... אל תתחיל להכניס פה כוחות אלקטרומגנטיים לסיפור.

יו, מה עשיתי..

מדענים יקרים, דיר באלק אם מישהי מדברת איתכם על אהבה, ואתם מתחילים לעשות לה סדנה בפיסיקה..

למעלה