משושה ראשון

סנופה

New member
משושה ראשון

שלום לד"ר אבן חן היקר
באיזה גיל נהוג לתת לגור כלבים משושה ראשון ומה הרווח הרצוי בין חיסוני המשושה? תודה מראש ושנה טובה!

תשובה

הי סנופה - LONG TIME מקוה שהכל טוב אצלך מאז הדרך החדשה.. חיסון ראשון כדאי לתת כבר בגיל 6-7 שבועות. כלבים שמגיעים אלי בגיל הזה אני מחסן נגד פרוו בלבד (ולא משושה), וכלבים שמגיעים אחרי 8 שבועות - ישר משושה. לאחר 3-4 שבועות משושה נוסף, ובגיל 14-16 שבועות - שלישי. בדרך יש חיסון כלבת. למה את שואלת?

סנופה

New member
זכרת אותי? איזה כיף../images/Emo20.gif

הכל מצוין אצלי מאז הדרך החדשה- הרבה מעבר למצופה... יש אצלי גורון חדש שאני שוקלת ברצינות להשאיר כאח לכלב הנוכחי, ואני תוהה מתי צריך לחסן אותו. הוא נמצא לפני פחות משבוע ולהערכתי עד אז היה עם אמא שלו ואחיו. הוא כנראה בן יותר מחודש- אוכל לבד אוכל מוצק.

איך לא אזכור? ../images/Emo13.gif

למרות שלקח לי הרבה זמן לגלות שאת זאת את... לגבי הגורון - תתחדשי. אני מציע לקחת אותו לוטרינר כבר עכשיו - גם לקבל תילוע, גם לעבור ריסוס נגד פרעושים, גם להבדק באופן כללי ולקבוע גיל משוער, ואם יש מצב - כבר לחיסון. בהצלחה

סנופה

New member
אז איך גילית?

אתה ממש גשש בלש
הוא נזרק ליד מרפאה וטרינרית, ככה שאת הערכת הגיל עשה הוטרינר. תילוע יש (1/8 כדור דרונטל) וכבר פרינטליינתי (איך עשיתי פועל מהמילה פרונטליין, הא?) אותו לפני יומיים. תודה!

למעלה