משומש או חדש...

yeled rah

New member
משומש או חדש...

טוב אני לא מבין גדול וגם לא מתיימר להיות כזה ,אבל מכיוון שלאחרונה נשאלתי את אותה שאלה שוב ושוב (אז לכל מי שעדיין לא שאל אותי..) הרי היא התאוריה שלי: -למה משומש? *קודם כל החיסכון בכסף הוא הרבה יותר ממה שנראה לעין (על ציוד חדש נשלם עוד 17% מע"מ שלא נשלם על משומש ==>על ציוד של 5000$ נשלם עוד כמעט 4000שקל מע"מ). * מצנח חדש כמו רכב מאבד מערכו יותר מאשר מצנח משומש * עדיף להתחיל ממשהוא פשוט וזול ואח"כ להתקדם..(את הכסף העודף להשקיע בקופנים) * בעיני 90% מהמצנח היא החופה הראשית (כמובן שלא נצנח עם רזרבי עגול אבל למי באמת איכפת מהם ביצועי הרזרבי -->כל מה שחשוב שהוא יפתח) ולכן למה להשקיע המון במסביב ,את טיפת הכסף כדאי להשקיע בראשי בעל ביצועים גבוהים.. ---- לסיכום למה משומש? כסף כסף כסף ...---- למה חדש? * אפשר להזמין אותו מעוצב בדיוק לפי הטעם והמידות האישיות שלך (ואם כסף לא מהווה מגבלה ,אפשר להשיג משהוא מדהים והתענוג..... חבל על הזמן) * כל מצנח תחזוקה שלו עולה כסף (במינימום קיפול רזרבי אחת ל-4 חודשים כמה עשרות דולרים) וככל שהמצנח מתיישן (כמו רכב) תחזוקתו עולה .. * אמינות -ציוד חדש יש אחריות עם הוא פגום הוא יוחלף ויטופל. ----- לסיכום למה חדש? בגלל הכיף ,התענוג והחוויה המדהימה ----- אז כל מה שנשאר עכשיו זה רק להחליט ...

leshed

New member
כמו קונדום

הדילמה לגבי המצנח דומה מאוד לדילמה לגבי שימוש בקונדום - משומש או חדש. אנא שימו לב ליתרונות ולחסרונות הנובעים משימוש במשומש או בחדש, וראו כי הם די מקבילים לשאלה המקורית לגבי המצנח.

oferbar

New member
משומש

לא ממש מדוייק. הראשי אינו 90% מסך הכול ההוצאה אלא בערך שליש. חשוב ליזכור שמן הסתם הצנחן הממוצע ירצה להחליף את המצנח עם הזמן למשהו יותר מתקדם ולכן אם התקציב מוגבל, לא כדאי להשקיע יותר מדי כסף במצנח הראשון. שמיים כחולים עופר

למעלה