שאלה מצויינת../images/Emo70.gif../images/Emo8.gif
כפי ש J.D חשב בתחילת דרכו כמתמחה, בוב קאלסו היה good guy בבית חולים. מהר מאוד (פרק?) הוא הבין שבוב קאלסו בעצם דואג רק לרווחה הכלכלית של בית החולים ואם לאדם מסויים אין ביטוח רפואי מקיף, הוא יבקש שימשיכו לטפל בו באופן מינימלי ביותר. (אגב, לא לכל אזרחי ארצות הברית יש ביטוח רפואי כמו לנו, בישראל) זה נכון שהוא צריך לקבל החלטות קשות, למען עתיד בית החולים. על כן, הוא לא יכול להעניק לכל חסר בית או אזרח לא אמיד את הטיפולים החדישים והטובים ביותר, לצערי. זה פשוט לא עובד ככה. אז בניגוד אליו, יש לנו את ד"ר פרי קוקס, אשר דואג לאזרחים הפחות אמידים אשר זקוקים לטיפולים כאלה או אחרים. ובכך אנו מגיעים למין איזון מעוות. אני לא הייתי יכול לדמיין איך זה להיות בנעליו של ד"ר קאלסו - לדעת שיש לי את האפשרות לתת לחולה X טיפול שיכול לחסוך לחולה כאב רב ואף מוות, אך לסרב לו, כיוון שהביטוח שלו פשוט לא מכסה את הטיפולים הללו. נורא כואב, אבל אמיתי. אז נכון, זו סדרה קומית הזוייה ביותר בה קורים המון דברים תלושים מן המציאות - אך שימו לב שבכל פרק יש מוסר השכל. לא תמיד משהו מדהים שיגרום לנו לשקוע במחשבות ותהיות; אבל פשוט יפה לראות איך יוצרים סדרה קומית לחלוטין, שבעצם מתעסקת בנושאים נורא כואבים ורגישים (לוקמייה, מוות, אהבה, שנאה, צרות עין, חומרניות) ועדיין מצליחה לגרום לנו לחייך ולשאוג מצחוק במשך כל הפרק. זה לדעתי הקסם שבסדרה, זה שאב אותי עוד מהפרקים הראשונים. שוב, אהבתי מאוד את השאלה. ניתן לדיין על הנושא שעות על גבי שעות.