.......
אני מצטערת שאני אומרת את זה ככה, אבל המחנה היה פשוט זוועתי. המקום היה לא משהו, האוכל היה מגעיל, השירותים והמקלחות היו נוראיים. הכל התנהל בהרגשה שהמחנה נעשה בחוסר זמן וחוסר חשק ובגלל זה הוא לא היה כמו שהוא צריך להיות. לא הייתה שום אטרקציה לחניכים.. רוב הזמן עבר בפעולות שהמדריכים העבירו למעו"ז שלהם, ולא בשביל זה חניכים יוצאים למחנה. את הפעולות של המדריכים שלהם הם מקבלים במעו"ז.. בערב הווי [שבכלל מיותר לדעתי, כי גם המדריכים וגם החניכים לא נהנים מהרעיון שחוץ מכל ההכנות למחנה הם עוד צריכים להכין הופעה] חצי מהמעו"זים בכלל לא היו נוכחים והכל כאילו נעשה במין זלזול וניסיון להעביר את הזמן. גם היום של הספורט אתגרי לא היה מאורגן כמו שצריך. היו פעמים שהמעו"ז שלנו היה צריך לחכות בצד בגלל שלא הייתה תחנה פנוייה, או לצאת מתחנה באמצע כי קבוצה אחרת הגיעה, או שבכלל שלחו אותנו לתחנה הלא נכונה. אם משווים את המחנה הזה למחנה של שנה שעברה אז שנה שעברה היה גן עדן לעומת השנה. בשנה שעברה אלה היו 3 ימים של כיף גם לחניכים וגם למדריכים, והשנה, למרות שהיו רק יומיים, אלה היו יומיים של סבל למדריכים ושל שעמום מוחלט לחניכים. הדבר היחיד שנהניתי בו במחנה זה לראות חברים, אבל כולנו יודעים שזו לא אמורה להיות הסיבה שמדריך יוצא למחנה סוכות. בשביל לראות את החברים יש את מסע בוגרים בחנוכה ובפסח. בת'כלס אני חושבת שעם המחיר שהחניכים שילמו השנה [שאגב הרבה לא יצאו כי הם טענו, די בצדק, שהוא גבוה מדי] היה אפשר לעשות יותר.. כי הגיע להם לקבל יותר. וזהו, חג שמח