משה מנחמי ז"ל

חיימון44

New member
מודיעין טייס משתתף בצער המשפחה !

בשמי ובשם חברי במודיעין טייס ששוחחו איתו כמעט יום ביומו ,מצטערים על לכתו של אדם יקר ישר שהתעופה זרמה אצלו בדם.

איש נעים הליכות אשר הקדיש את חייו לתחום התעופה ותרם רבות לפעילות בארץ.

שחר

משה היה מחלוצי התעופה האזרחית והכללית בארץ

היכרנו עוד בסוף שנות החמישים של המאה הקודמת וכבר אז היה פעיל במגידו. מאז שמרנו על קשר שלא פסק. איש תעופה בכל רמ"ח אבריו, ישר ודבק במטרה ועקשן בכל מה ששאף להשיג בענף. בשנים האחרונות אף היה שותף בהתנדבות לפעילות טייסת 10 במגידו, בפרוייקט המשותף עם חיל האוויר ומגדל העמק.
מותו מסמן סוף תקופה בתעופה הכללית בארץ. בכל זאת אני מקווה מאד שבית הספר לטיסה במגידו ימשיך ויפעל כפי שהיה בזמנו של משה. כמו בשדה תימן, שדה מגידו הוא מיסודות התעופה הכללית כאן ואני מקווה שיישאר כך.
אשר נחמיאס

פעילות הטייס האזרחי במגידו החלה בשנת 1967

עד אז, פעילות הדאיה של קלוב התעופה, בעמק יזרעאל, הייתה בבסיס רמת דוד.
בשנת 1967, מיד לאחר מלחמת ששת הימים, פעילות הדאיה עברה למגידו.
גרירת הדאונים ברמת דוד נעשתה באמצעות כלי רכב צבאיים של הבסיס שהיה להם מין "מנוף" כזה בחלקם האחורי (איני יודע למה שימשו, חוץ מגרירת דאונים) וכאשר רצו גרירת מטוס, השתמשו בפייפרים של חיל האוויר.
לקראת סוף הפעילות של הדאיה ברמת דוד, קיבלנו את הסטירמן שבנה קרוזו (4x-AMY) ואיתו גררו דאונים.
עם המעבר למגידו גרירת הדאונים במכונית נעשתה באמצעות רכב פרטי שכל יומיים היה מתקלקל וגרירת הדאונים במטוס נעשתה בעזרת הסטירמן.
הסטירמן שימש גם ללימוד טייס (במחיר הגבוה של 35 לירות לשעת טיסה!!)ומשה מנחמי, בינצ'יק, דדי גורפינקל ואני התחלנו ללמוד טייס עליו. לי לא היה מספיק כסף לסיים ולכן את הרשיון שלי הוצאתי כמה שנים מאוחר יותר. מנחמי, בינצ'יק ודדי גורפינקל הוציאו את הרשיון על הסטירמן.

כאמור, הפעילות המסודרת של התעופה האזרחית במגידו החלה רק בשנת 1967 אם כי, מידי פעם, היו נערכים מחנות דאיה שח גדנ"ע אוויר במגידו ומנחמי שיה מדריך דאיה בגדנ"ע אוויר, ייתכן שהדריך גם במגידו לפני 67.
אריאל אריאלי

אכן כך, בקורס דאיה של גדנ"ע אוויר.

שם פגשתי בו לראשונה (הדריך בקורס גם ידידי גדעון ליבר). מידי פעם הייתי מגיע למגידו בקיץ במכונית, ולראשונה נחתתי שם עם פייפר ADU של מועדון הטייס "שחק" ב-19 באפריל 1968 (את הרישיון קבלתי באוגוסט 1963). אני זוכר היטב את הסטירמן ששיפץ קרוזו וגם טסתי עליו לא מעט.

למעלה